Dodaj do ulubionych

Siatkówka się odkleja

21.12.11, 14:01
Drodzy pomóżcie. Znajomej (dorosła osoba) odkleja się siatkówka. Lekarze kazali czekać aż się zupełnie odklei. Wiem, że część z Was jeździła do prof Clemensa. Czy on przyjmuje też dorosłych. Czy powinno się czekać na kompletne odklejenie. Pomóżcie bo jestem zielona w tym temacie a chciałabym jakoś pomóc.
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: Siatkówka się odkleja 21.12.11, 14:10
      znam dziewczynę, której się odklejała, miała przyklejanie laserem, wstrzykiwanie czegoś tam, siatkówka pociągnęła kilka lat. Jak prywatnie, to mówi, ze do Warszawy do prof. Szaflika.
      • kasienka-5 Re: Siatkówka się odkleja 21.12.11, 16:42
        u mnie w pracy chłopak- 30 lat w tym momencie jest po 3 operacji, a właśnie odklejała mu się siatkówka. Wstrzykiwali mu jakiś olej, który miał przykleić ta siatkówkę. Ale coś chyba nie bardzo sie sprawdza, skro ma już 3 operację w ciągu pół roku. on sie leczy w lublinie
        • bijou82 Re: Siatkówka się odkleja 21.12.11, 17:29
          Clemens operuje dorosłych
          Jeśli siatkówka jest w trakcie odwarstwiania to On raczej nie bedzie czekał (jeśli nie ma innych przeciwskazań) i operuje natychmiast,twierdzi że czekanie na całkowite odklejenie siatkówki to jakis absurd z którym spotyka się tylko u pacjentów z Polsci,bo odklejona całkowicie siatkówka ma tendencję do zwinięcia się w lejek a wtedy nić już jej nie pomoże ponieważ "rozwinięcie" jej i przyklejenie często powoduje jej rozerwanie lub dziury,co nie ma sensu.
          • mamaduo Re: Siatkówka się odkleja 23.12.11, 10:21
            a to jakies dziwne, ze czekaja, nie ma na co czekac. Ja mialam laser na siatkowke jak bylo podejrzenie, ze sie moze zaczac odklejac.
            • verdana Re: Siatkówka się odkleja 23.12.11, 13:15
              Bzdura. Mojej mamie dwa czy trzy razy pod rząd odklejała się siatkówka. Od razu robiono zabieg, widzi doskonale i to już od 16 lat.
              • mamaduo Re: Siatkówka się odkleja 23.12.11, 13:55
                no dokladnie, mi w ciazy zaczela sie "scieniac" i w jednym miejscu delikatnie odklejac, plus jakies dziruki - nast. dnia mialam zabieg, nie bylo mowy o czekaniu.
    • jola23061978 Re: Siatkówka się odkleja 30.12.11, 22:28
      POtwierdzam - slyszałam że Clemens i w Greifswald operują dorosłych i mają lepsze wyniki w przyłożeniu niż u maluchów po ROP. Ponoć sporo cukrzykó przyjeżdza bo im sie odkleja
      Sama konsultacja była u niego tania coś ok. 15-25 euro to warto dla zasiegnieci aopinii choćby
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka