Dodaj do ulubionych

Jest wybitny neurolog w naszym kraju ??

28.03.12, 21:17
Dziewczynki by jeżdziliśmy do neurologa do Czech (raz w roku) Poszukuje teraz najlepszego neurologa u nas w Polsce a po czytaniu zgłupiałam i sama nie wiem ktory dobry. Nie ma znaczenia miasto. Ale naprawde chciałabym żeby był rewelacyjny. ( może ktos ma namiary do Niemiec ? ) Proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 29.03.12, 08:26
      Nawet wiem, do którego...
      Musisz uściślić pytanie - dobry neurolog od czego? Od epi? I gdzie mniej więcej mieszkacie.
    • mamusianatusi Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 29.03.12, 08:53
      Ja zdecydowanie polecam dr.Grażyne Bugaj z Poznania.Byłam z córeczką u niej na oddziale i wykonała mase badan-rezonans magnetyczny,badania genetyczne,psychologiczne (testem Brunet-Lezine) ,hematologiczne,kardiologiczne,endokrynologiczne,gastrologiczne,usg jamy brzusznej -jednym słowem full servis za jednym zamachem.Jest bardzo dociekliwa,ale tym samym nie zostawia dziecka i rodziców zdanych na samych siebie.
    • nowa23 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 03.04.12, 12:43
      jakos temat przycichl, a moze jeszcze ktos poleci jakiegos neurologa- lokalizacja nie jest dla mnie istotna- wazne zeby byl dobry....
      • mama-cudownego-misia Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 04.04.12, 15:04
        Ale dobry od jakiego problemu? Jaką macie diagnozę? Bo np. we Wrocławiu jest świetna neurolog prowadząca dzieci z MPDZ, bardzo się rehabilitacją metodą Vojty pasjonuje, dokładnie bada, ma dobre oko i doświadczenie. Ale już z dzieckiem z epi to bym poszła raczej do innego wrocławskiego neurologa, który z kolei uchodzi za takiego, co potrafi dobrze leki dobrać. To nie jest tak, ze jest jeden wybitny, a cała reszta polskich neurologów to konowały. Do tego z Czech (pewnie Wy tez do tego samego jeździcie) rodzice z Polski jeżdżą głownie, bo video EEG robi...
        • nowa23 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 05.04.12, 12:23
          Franek mial wylew IV stopnia po lewej stronie. Wczesniej bylismy pod opieka dr Tarczynskiej- ale teraz juz nie przyjmuje. Szukam innego lekarza ( normalnego, ktory patrzy na dziecko a nie tylko na jego karte szpitalna) do kontrolowania czy wszystko jest ok.
          • millu_78 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 05.04.12, 12:51
            Ja osobiście nie polecam dr Terczyńskiej choć słyszałam o niej dobre opinie.
            Jeżeli byliście pod opieką instytutu i jeżeli dziecko nie ma epilepsji, to słyszałam, że dr Szymańska jest bardzo w porządku.
            • nowa23 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 05.04.12, 14:11
              chodzilismy do dr Terczynskiej prywatnie.
              i prywatnego lekarza rowniez szukam teraz.
              • millu_78 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 05.04.12, 20:52
                dr Szymańska przyjmuje też prywatnie, w babka medica i w ośr. wczesnej interw. na puławskiej.
              • ewa-mamazosi Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 10.04.12, 22:54
                Hej my mieszkamy w Białymstoku i chodzimy z córką do dr Wołk, najlepszy neurolog w mieście. Świetny specjalista od autyzmu, ale mimo to jest kompetentna.
                • marlena11111 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 12.04.12, 19:30
                  Szymek nie ma padaczki. Ma hipoplazje mózdzku. urodzil sie 26 tydzien i wazyl 950 tzn chodzi i wszystko bardzo dobrze rozumie ale niestety nie mówi. Mam wrazenie ze stanelam w miejscu i mysle co jeszcze moge zrobic. Byismy w Czechach parokrotnie ale teraz tylko mamy na kontrole raz w roku jezdzic. Bylismy w Toruniu u doktor Brygman ale ja jestem przeciwniczka neotropilu bynajmniej Szymek brac nie moze. Dziewczyny a moze mozecie polecic jakies dobre terapie??
                  • dominis2005 Re: Jest wybitny neurolog w naszym kraju ?? 31.08.12, 08:30
                    Witam dziewczyny.
                    Proszę o pomoc w znalezieniu neurologa dziecięcego - Szczecin, Poznań, wrocław... U dziecka mam stwierdzone triki. Jak wczoraj poczytałam o tym to leczą jakimiś prochami.... chciałabym szybko zdiagnozować dokładniej i coś z tym robić bo idzie do 1 klasy.
                    mama 7-latki
                    • polaa27 Marlena 31.08.12, 18:33
                      Z tego co piszesz to bardziej przydałby się Wam jakiś psycholog/pedagog dziecięcy i logopeda, do zdiagnozowania przyczyny niemówienia i odpowiedniej terapii i wspomagania rozwoju.
                      • little.d Re: Marlena 31.08.12, 20:04
                        Duzo dobrego slyszalam o dr. szymanskiej. ja polecam dr. wendorffa z lodzi
                        • skomroch1 Re: Marlena 03.09.12, 12:00
                          Chodziliśmydo dr Szymańskiej, rewelacja.
                          Tel. do Ośrodka na Puławskiej 22 8992865
                          • aga.n.f Re: Marlena 07.09.12, 08:10
                            Mój Franio tez jest pod opieką dr Szymańskiej. Potwierdzam - rewelacyjna specjalistka.
                            Jest także specjalistką od epi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka