Dodaj do ulubionych

EEG - Wrocław

16.04.12, 15:48
dziewczyny polećcie proszę, gdzie we Wrocławiu można zrobić EEG? Bez terminów 2-miesięcznych itp...
Czy jest możliwe, że zrobią to badanie, jeśli dziecko nie będzie spało? Mała ma 20 miesięcy i na zawołanie nie zaśnie, a jak ją wezmę zmęczoną, to prześpi się po drodze w aucie 10 minut i potem już nie ma mowy o spaniu...
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: EEG - Wrocław 16.04.12, 17:15
      Ojjj, a coś się dzieje, ze tak na cito potrzebujesz?
      Wiesz, jak się rozglądałam za czymś, w czym robią eeg dzieciarni, to padła nazwa neuromed. Na szczęście się okazało, że bóle głowy Gosi są od pogody i przeszły, jak się cieplej zrobiło, więc nie dotarłam, ale jak nie w szpitalu (w sensie prywatnie do neurologa, który załatwi), to może tam?
      • ilovetwins Re: EEG - Wrocław 16.04.12, 18:13
        czy coś się dzieje... mała zaczęła mieć coraz częstsze bezdechy, które doprowadzają do omdleń...
        Wchodzimy w okres buntu i złości, coraz częściej coś ją wkurza i zaczyna histerię, albo upadnie, uderzy się i w ryk i na początku, to pierwsze "aaaa" prowadzi do takiego zapowietrzania się, e nie może łapać kolejnego oddechu, trwa to kilka sekund (jak dla mnie wiecznośc), mała wywraca oczy i odjeżdża... Potem wraca do siebie. I pediatra mi zasugerował, że może to oznaczac pierwsze objawy padaczki i zeby zrobic eeg, ale nie podpowiedziala nic wiecej, tak wiec szukam... I chcialabym miec juz to za sobą, z dobrym wynikiem, zeby w spokoju wybrac sie na wakacje...
        martwie sie ;-(
        • mama-cudownego-misia Re: EEG - Wrocław 16.04.12, 18:29
          sad( Cholera, to może do Krause? Ona chyba ma własną aparaturę, a z podejrzeniem padaczki, tak na szybko, to bym do niej poszła.

No i trzymam kciuki, żeby to nie było to... Gosia tez takie rzeczy wyczyniała w tym wieku, że oko bielało.
        • inx123 Re: EEG - Wrocław 20.04.12, 23:18
          moja jak była mała miała to samo ...histeria zapowietrzenie omdlenia ...nam pediatra kazała małą mocno uszczypnąć w momencie kiedy widzimy ze zaraz nie będzie mogła złapać kolejnego oddechu niby działało..nigdy nikt nie sugerował padaczki i raczej wątpie zeby to miało związek eeg miała robione 2 razy (z innych powodów ) i zawsze było ok takie historie zdarzają się dosyć często u dzieci
          • inx123 Re: EEG - Wrocław 20.04.12, 23:33
            >Do omdlenia może również doprowadzić krótkotrwałe zatrzymanie oddechu. U niemowląt i >małych dzieci może dojść do zatrzymania oddechu w sytuacjach stresowych, gdy dziecko >zanosi się płaczem. Utratę świadomości poprzedza zwykle wystąpienie sinicy powłok. Powrót >przytomności następuje szybko, a z wiekiem skłonność do bezdechu zanika.
            to wycinek z artukułu
            oczywiście badanie możesz zrobić ...uspokoisz się
    • bijou82 Re: EEG - Wrocław 16.04.12, 19:50
      Chodzimy na Białowieską do Neuromedu,robia tam eeg,konsultuje tam dr Jędrzejczak-Góral
      • solania123 Re: EEG - Wrocław 17.04.12, 10:22
        Ja robiłam w Promyku też z opisem Dr Jędrzejczyk-Góral, ale nei wiem czy tam fajnie czy nie, bo nie mam porównania. A jeśli chodzi o spanie to wydaje mi się , że spać musi.
        • joga1234 Re: EEG - Wrocław 18.04.12, 20:14
          My robililismy w Vitcie prywatnie, tez opisywala Dr Jędrzejczyk-Góral, ale nie za bardzo polecam robienia tam EEG. Pozniej robilismy w szpitalu na Kasprowicza. Dziecko z tego co wiem musi spac (a najlepiej jak jest zbadane w fazie snu i czuwania).
          • mamaduo Re: EEG - Wrocław 20.04.12, 16:07
            ja robilam w Korczaku i w Neuromedzie na Bialowieskiej. W Neuromedzie opisuje Jedzrejczak-Goral. Z Neuromedu jestem bardzo zadowolna, wszystko zalezy od technika ktory robi EEG a tam robi ta sama pani, ktora robi tez w Korczaku. Ma super podejscie do dzieci i umie je usypiac (zreszta on tez robi w Korczaku EEG). Dziecko musi spac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka