lexmoniczka
21.11.13, 21:45
Cześć dziewczyny
Po ponad 4 latach od porodu Jasia i prawie ośmiu od porodu Matusia wraca do mnie kłopot z trudnymi początkami dzieci.
Nasz Mateusz poszedł do 1klasy. Myślałam ze będzie łatwo ale nie jest. Jest bardzo nadwrażliwy nie daje sobie rady z otoczeniem. Za każdym razem jak przychodzi ze szkoły szuka sobie problemów tylko po to żeby za chwile się obwiniać ze nie powinien mieć rodziny nie powinien mieć braci nikt go nie kocha jest niepotrzebny. Powtarzamy z mężem wkoło ze go kochamy ze jest super fajny chłopiec ze jest mądry staramy się dawać mu zajęcia po wykonaniu których uwierzy w siebie. Ale to ńie działa
Jest coraz gorzej . W szkole daje tak czadu ze po ostatniej wywiadówce pani wychowawczyni powiedziała mi ze sugeruje psychiatrię bo pedagog nie jest w stanie do Mateusza dotrzeć. ,
Mateusz nie chce rozmawiać z nauczycielami twierdzi ze i tak to bez sensu. Pomimo faktu ze zasypia koło 20 a wstaje o 6.30 śpi na korytarzach w szkole a na pytanie pani czemu leży na środku odpowiada ze w szkole jest nudno....
Nie wykonuje poleceń i obraza się na potegę. Ńie wie gdzie ma plecak gubi ubrania a ostatnio bawi się w chowanego ze swoją zabawka.
Tłuką się na potegę z Jackiem ale coraz ćzesciej jest tak ze Mateusz czycha na moment w którym nikt nie patrzy a potem prowokuje Janka który na odmianę jest totalnie odwrotnym charakterem .....
Dziewczyny nie mam siły nie wiem co mam jeszcze zrobić....
Dziś poszłam przytulić Mateusza na dobranoc i powiedział mi ze on nie powinien mieć rodziny boli tak nikt go nie lubi nie kocha nie chce każdy się z niego śmieje i mama i taka tez go nie kochają i ze jest samotny bo życie jest nudne i bez sensu ale nie jest jeszcze taki świrem cytując aby podpalić dom.....
Rozpłakała się dziś po tej rozmowie choć raczej mi się to nie zdarza -te które znają mnie i historię Jasia wiedza co mam na myśl .
Czy ktoś ma jakaś radę alebo podobnie - zaczęłam ostatnio uważać ze trudny start Jasia może być powodem dla którego Mateusz takie ma podejście. Nie wiem co mam zrobic