04.11.04, 14:28
pisałaś w watku o rozwoju po roku, ze w IMiD robiono badania psychologiczne
po 12 i 18 m-cu , nam nie, w zwiaku z tym mam pytanko,kto zleca te badania.
Nas prowadzi dr Polak i nic nie zalecała , wiec nie wiem czy to
niedopatrzenie czy co...
Kubunio skończył właśnie roczek i po urodzinkach byliśmy juz na wizycie.
Obserwuj wątek
    • marta_i_koty Re: do dorek3 04.11.04, 22:48
      To nie dorek o tym pisała, tylko ja. Szymek został skierowany przez dr
      Kwiatkowską z Poradni dla wczesniaków ( nie wiem czy takowa jeszcze istnieje,
      bo mój syn ma już 9 lat i wiele mogło sie przez ten czas zmienić w zwyczajach
      IMiDz ). Z dr Polak miałam do czynienia na OIOM-ie i nie wspominam najlepiej
      jej kompetencji...
      • mamakubunia Re: do dorek3 05.11.04, 09:44
        mam pytanie; czemu nie wspominasz dobrze dr Polak? właśnie zapisałam sie do
        niej na prywatna wizytę..
        • marta_i_koty Re: do dorek3 05.11.04, 22:45
          Szymek leżał na OIOM-ie od 21.07 do 26.09 czyli przeszło 2 m-ce. Kiedy pytałam
          ją o stan dziecka, zawsze słyszałam "nno, ja nie wiem". Nigdy, przenigdy nie
          udzieliła mi żadnej informacji na temat dziecka, "nie wiedziała". Pewnego razu,
          gdy byłam u Szymka, na cały głos ( byli tez inni rodzice u swoich dzieci i może
          nie chciałam, aby informacje o stanie zdrowia mojego syna stały sie tajemnica
          poliszynela )- nawet nie podeszła do mnie - zaczęła jęczącym tonem mówić, że
          dziecko być może nie przeżyje do rana, bo jego stan... etc., nic wiecej nie
          potrafiła mi powiedzieć i tak było zawsze - nic nie wiedziała. Straszyła mnie
          przez cały czas, zreszta wszyscy tam byli przekonani, że z Szymka "nic nie
          będzie", a ona wryła mi się w pamięć jako "ta, co nie wie". Czasami rzucała
          jakieś medyczne terminy i zawsze się tłumaczyła tym, że nie jest lekarzem
          prowadzącym. Biorąc pod uwagę, że na OIOM-ie leżało wtedy 3 dzieci, to
          faktycznie dużo roboty z zapamiętaniem ich wszystkich.
          Wg mnie najsensowniejszą lekarka tamże jest doc. Kowalewska - Kantecka. Swietny
          specjalista, cudowny człowiek. I mądra kobieta, mądra tą życiową
          mądrością...Jeśli jest tam jeszcze, to ją polecam. Pozdrawiam, Marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka