ania.silenter_exunruzanka 08.01.05, 14:31 Dziś Ola pierwszy raz zrobila "grubszą rzecz" do nocniczka. Poza tym na 100 pytanie dziadka, gdzie lala ma oczko z wyraźnym zniecierpliwieniem pokazala wlaściwe miejsce (pewnie przeszkadzal jej w oglądaniu reklam). pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama.arturka Re: nocnik 08.01.05, 18:22 gratuuje ja juz czekam kiedy arturek usiadzie pozdrowienia beata Odpowiedz Link
minkapinka Re: nocnik 08.01.05, 18:38 ja też gratuluje i czekam kiedy Zosia (2l 9 m) usiądzie na nocniku ) Odpowiedz Link
hanti Re: nocnik 08.01.05, 20:15 GRATULACJE dla Oli, to super zdolna kobitka )) Kubuś zapoznał się z nocnikiem kiedy skończył dwa lata, ale za to po miesiącu treningu nie zdarzały mu się już wpadki, a kiedy miał 2,5 roku sam wołał siusiu i sam korzystał z toalety (ja musiałam tylko pupkę wytrzeć), teraz jest już samowystarczalny. Z Karolą też chyba poczekam aż zacznie świadomie korzystać z nocnika Odpowiedz Link
minkapinka Re: nocnik 08.01.05, 20:33 Zosia już siedziała na nocniku i czasami na sedesie, ale jej przeszło ( Teraz nie chce usiąść nawet na 1 sek. Rozmawialiśmy z psycholog z ImiDz, powiedziała nam, że norma jest do trzech lat, mamy jeszcze 3 miesiące. Trochę mnie to martwi, bo chcemy ją wysłać do przedszkola. Zadne metody nie skutkują, nie przeszkadzają jej mokre spodnie, kałuże na podłodze w mieszkaniu. Odpowiedz Link
hanti Re: nocnik 08.01.05, 20:51 A próbowaliście przekonać Zosię że mama i tatuś siusiują do "dorosłego kibelka" i może on również chciałaby spróbować Odpowiedz Link
minkapinka Re: nocnik 10.01.05, 17:29 Wszelkie metody były stosowane ))) Ostatnio Zosia powiedziała dziadkowi, że nasiusia na telewizor Odpowiedz Link
tiya Re: nocnik 09.01.05, 06:03 Prawdziwy sukces. My sprzęt już zakupiliśmy, ale bardzo na wyrost. Młoda długo jeszcze nie usiądzie w jednym miejscu dłużej niż pół minuty Odpowiedz Link