Dodaj do ulubionych

Straszne rzeczy

24.05.05, 09:24
Drogie dziewczyny, Alan od urodzenia strasznie ulewał, dopiero niedawno
pozbyl się tej przypadłości, ale od jakiegoś czasu dosyć często- raz na
tydzień np. w trakcie jedzenia zdarzy mu się zwrócić to co zjadł. Wygląda to
tragicznie, małemu idzie przez nos nie może nabrać powietrza dusi się i aż
zachodzi się od płaczu. Dzisiaj jak zbierałam się do pracy to zrobił taki
numer moim teściom, teściowa strasznie spanikowała. Czy któraś przeżyła coś
podobnego, czy Waszym maluchom też to się zdarza i jak sobie z tym radzić?Pa
Obserwuj wątek
    • tabaluga0 Re: Straszne rzeczy 24.05.05, 09:48
      Moj mały tak robi jak na sile daje mu jesc np zupke. Jak widze ze zaczyna pluc
      i ma odruchy wymiotne natychmiast przestaje go karmic. to samo z mlekiem. kilka
      razy zwymiotowal bo na sile wkladalam my bule do buzi a on juz nie chcial. Z
      tym ze nie placze przy tym , zwymiotuje i siedzi spokojnie jakby nigdy nic.
      Podobnie zdarzalo nam sie ulewac a wlasciwie zwrocic cale mleko na odleglosc
      metra gdy podalam malemu mleko NAN. Mozliwe ze nie przyzwyczajony do mleka z
      laktozą tak wlasnie zareagował.
      A moze sprobuj podniesc go w trakcie jedzenie do odbicia, powietrze odejdzie i
      potem zje spokojnie reszte.
      • asia_233 Re: Straszne rzeczy 24.05.05, 09:53
        Dzięki, dodam jeszcze,że Alus ma juz prawie rok, tzn. w Dzień Dziecka będzie
        miał,a dzisiaj rano jadł jogurt danona. Zawsze, jak jest np. jagoda w jogurcie
        to ją wypluwa, a dziś trafiła mu się i podobno ją połknął i następnie
        zwymiotował. Być może to było przyczyną, chyba zacznę mu dawać jogurty
        aksamitne bez dodatku kawałków owoców, czy Wasze maluchy też wypluwają kawałki
        owoców z jogurtu? Pa
        • tabaluga0 Re: Straszne rzeczy 24.05.05, 09:57
          Moze to reakcja organizmu na uduszenie. Jak Tobie wpadnie cukierek do gardla
          tez zaczynasz sie dusic i najlepiej jakbys zwymiotowala. Dzieciaczki maja
          malutki przełyk i taka jagoda moze dla nich byc za duza.Tak mi sie wydaje, moze
          sie myle.
    • mamaigora1 Re: Straszne rzeczy 24.05.05, 10:21
      Asiu,
      jeżeli moge Cie pocieszyc to u Igora było podobnie - tzn. reakcja odruch
      wymiotny na każdy wiekszy kawałek (tez własnie na owoce w jogurtach) i dopiero
      od kilku tygodni (a Igor ma 15 m-cy) Igor gryzie ciasteczka, kromke chleba
      ciamka, i wieksze owoce mu nie przeszkadzają... może trzeba troche odpuścic i
      spróbowac za jakis czas

A co do jogurtu to ja ten z kawałakmi owoców zamieniłam na pianke Danona (tez
      ma dobre bakterie a jest gładki)
    • asia_233 Re: Straszne rzeczy 24.05.05, 10:29
      Dziękuję mamusiu Igorka, bardzo mnie pocieszyłas, dziś skoczę do sklepu i kupię
      piankę.Pozdrowionka.Pa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka