Dodaj do ulubionych

porównanie

31.01.07, 13:11
Witam wszystkie mamy i ich pociechy. Mam pytanie czy porównujecie swoje
pociechy do dzieci urodzonych w terminie, bo ja tak nie wiem czy to dobrze.
Jak tylko mam okazje to porownuje wzrost wage i mowe często okazuje sie że
jest wyzsza i lepiej mówi ale jest bardziej ruchliwa nie raz musze ja ganiac
po sklepie nie chce sikac do nocnika a jej rowieśniczki juz to robia,chciałam
jej odstawic monia ale teściowa powiedziała że odbieram jej dzieciństwo ma
już 2.5 roczku. Czy wam się zdaza porównnywac swoje pociechy?
Obserwuj wątek
    • oyate Re: porównanie 31.01.07, 14:03
      Ja też porównuję ale nie przejmuję się opóźnieniami (jeśli są). Najbardziej
      denerwuje mnie jak ktoś porównuje i komentuje. Dla ludzi to moje dzieci były
      wcześniakami jak się urodziły a teraz już nie....???
      Dziewczynki to rozumiem już duże panny ale mały?
    • jolantusia1 Re: porównanie 31.01.07, 14:15
      staram się nie porównywać bo wtedy się dołuję. Ale nie zawsze mi to wychodzi
      szczególnie jak inni zaczynają to robić. Mały ma 11 miesięcy urodzeniowych
      (kor. 8 i tydzień) i słyszę a on jeszcze nie chodzi, nie stoi samodzielnie, nie
      mówi, nie robi pa pa. On już dla ludzi nie jest wcześniakiem on nim był dopóki
      nie wyszedł ze szpitala. A jak usłyszą jego wagę to każą od razu do szpitala
      badania zrobić bo jak to 11 m-cy i dopiero 7 kg niecałe. A ja małego przyjmuje
      takim jakim jest. Na wszystko przyjdzie czas nawet jeśli będzie trochę do tyłu
      choć wierzę że on im jeszcze pokaże. Pozdrawiam
      • mamaemmy Re: porównanie 01.02.07, 01:59
        tak,ja dlatego jestem od zawsze na forum luty 2005-gdyz Emka miala byc z
        lutego,a nie z listopada.
        Na poczatku-faktycznie-koszmar,bo tamte dzieci juz się swiadomie śmiały na głos
        a moja nawet się nie usmiechneła,ba!nawet nie zauważała,że ktos podszedł do
        łóżeczka!..
        Teraz jednak widze ile mi dało to forum-potem wymadrzałam się przy lekarzach,no
        bo miałam większą wiedze jak sie zachowuja dzieci w danym wieku.
        Np teraz-dwulatki.Są takie co umieją już wiersze na pamięć,umieją narysować
        autko,ludzika,albo ulubiona zabawkę i sa tez takie,które ledwie umieją zrobic
        prosta kreskę i mówią doslownie 4 słowa:tata.mama,baba,da.
        Tak,że róznice kolosalnesmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka