Dodaj do ulubionych

to okropne!

06.07.07, 11:22
Słyszałam ostatnio,że z powodu strajku lekarzy odmówiono badania oczu
wcześniaczkowi...tata dziecka ma prawo przedstawić sprawę prokuraturze...to
jest narażanie bezbronnego dzieciaczka na kalectwo!!!jestem w szoku i
zaczynam się bać...w poniedziałek mam kompleksową kontrolę Jasia w
Bydgoszczy...patologia noworodka, neurolog, chirurg, usg główki, może jeszcze
uda sie zbadać oczy (mamy do przejechania ponad 100km,a badania oczu
wcześniaków zupełnie wymijają się z całą resztą badań)dla ludzi co z Polski
dojeżdżają to masakra normalnie...co ja tam zastanę czy uda mi się wszystko
załatwić?czy może któraś z Was kontroluje swoje dzieci w Bizielu i była tam
niedawno?czego się spodziewać?
Obserwuj wątek
    • oyate Re: to okropne! 06.07.07, 20:42
      Zadzwoń lepiej tam wcześniej. Mój syn miał mieć w tamtym roku wizyty w
      poradniach i z powodu strajku wizyty zostały odwołane!!
      A następne miałam dopiero 5 miesięcy później, a wizyta w Poradni Patologii
      Noworodka została całkowicie odwołana, ponieważ uznano, iż mój synek jest już
      za duży na tą poradnię (miał wtedy 7 miesięcy).
    • jolantusia1 Re: to okropne! 06.07.07, 20:47
      z tego co wiem to w bizielu lekarze są na kontraktach, ale dla pewności zadzwoń
      do rejestracji. Udzielą ci informacji na 100%. teraz tam nie byłam (mamy
      kontrolę dopiero we wrzesniu) ale pamiętam jak rok temu był strajk to w bizielu
      wszysto funkcjonowało jak w zegarku. A tak nawiasem kto prowadził twojego Jasia
      u nas dr Zajączkowska. Pozdrawiam
      • mimi0080 Re: to okropne! 07.07.07, 01:58
        nas prowadziła dr Mikołajczak super babka podobnie jak dr Zajączkowska super
        babka miała Jaśka przejąć jak poszedł z intensywnej na patologię, ale w sumie
        do końca Mikołajczak się nim zajmowała 61 dni w szpitalu...
    • mamaigiiemilki Re: to okropne! 06.07.07, 22:19
      To juz jest dla mnie skandal, przeciez te dzieci nie sa niczemu winne i lekarze
      powinni je przyjac!Wkoncu skladali przysiege!Ja rozumiem to ze ich płace sa za
      nieskie, ale pewnych granic sie nie przekracza. I jeszcze cos- moze nie na
      temat ale sie zbulwersowalamsmile- ja jestem nauczycielka i nam za dwugodzinny
      strajk nikt nie zapłaci a lekarze maja płacone pensje, wiec jak to jest?
      Natomiast w szpitalach od razu kieruja do lekarza ale prywatnie- bez
      komentarza;
      Mam nadzieje ze w twoim przypadku bedzie inaczej i synek zostanie przebadany;
      pozdr. Anka
      • sadaga Re: to okropne! 09.07.07, 09:22
        zgadzam się z wami dziewczyny. to skandal i w żaden sposób nie można tego
        usprawiedliwić. zawód lekarza jest bardzo specyficzny. nie można walczyć o
        pieniądze kosztem zdrowia innego człowieka. to więcej niż niemoralne. nie mam
        słów... okropne...
        • gosik801 Re: to okropne! 09.07.07, 09:50
          My już kilka miesięcy czekamy na ZAPISANIE do poradnii nefrologicznej, a kiedy
          będzie wizyta jak wszyscy ruszą atakiem, bez strajku brak słów nieraz człowieka
          ogarnia a co dopiero teraz, jestem ciekawa czy wnuczka Kaczyńskiego czeka na
          wizyty????????????????
          • mimi0080 Re: to okropne! 11.07.07, 21:03
            Jestem właśnie wróciłam z Bydgoszczy sprawy się troszkę skomplikowały...zaczęło
            się w niedzielę Jaś cały dzień nie mógł zrobić kupki...zaczęliśmy się martwić,
            a że następnego dnia wizyta w poradni chirurgicznej i nie było objawów
            uwięźnięcia przeczekaliśmy noc...przed nami były 4 wizyty pierwsza u
            chirurga...ta obejrzała pomacała wyszła wróciła i mówi,że z malutkim na oddział
            do przyjęcia na operację...mały szok...zagrożenie uwięźnięciem...w jelitkach
            się za mocno ubiło i nie dała rady tego odprowadzić...kompletnie
            nieprzygotowana tak jak stałam bez wypłatywinkzostałam z dzieckiem na
            oddziale...potem się okazało,że zabieg będzie wykonany następnego dnia czyli
            wczoraj...i tak Jasio jest w domku z dużą blizną na brzuszku...w wypisie stoi
            operacja plastyczna olbrzymiej przepukliny pachwinowej lewej....jestem skonana
            spaniem na krześle....i tak się skończyła ta historia....
            • oyate Re: to okropne! 11.07.07, 22:41
              Oj bidulek!! Zdrówka życzę!!
              • jolantusia1 Re: to okropne! 12.07.07, 08:50
                dobrze że szybko zareagowali, ale nie zazdroszczę. Mam nadzieję że już dziś
                trochę wypoczęłaś. Zdrówka dużo
            • makarcia Re: to okropne! 25.07.07, 16:14
              ciesze sie, ze z Jasiem juz jest ok i wszedzie Was przyjeli. My podczas strajku
              tez jezdzilismy do Biziela z Melą i nigdy nie bylo problemu z wizytami; bylismy
              u okulisty, neurologa i w poradni patologii noworodka; A co do dr Zajączkowskiej
              - ANIOŁ z powołaniem i rewelacyjny fachowiec!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka