Dodaj do ulubionych

Nowe wiści

14.08.07, 22:45
Witam dziewczyny-nie odzywałam się do was bardzo dawno lecz nie miałam za bardzo jak.Bylismy w Katowicach-Filipek miał robiony zabieg direktoskopii zwężenie jest do zrobienia lecz dopiero jesteśmy umówieni w listopadzie ponieważ Filip ma za słabe płucka.Wrócilismy z Katowic już dawno lecz oczywiście z naszym szczęściem Filipek załapał zapalenie oskrzeli i gronkowca w wymazie z rurki-skończylismy leczenie dwutygodniowe szpitalne wczoraj i jakoś MAM DOŚĆ.Mamy również zlecone badanie ph-metrii i wizyte audiologiczną jeszcze nie wiem gdzie mam tych wizyt szukac zaczynam szukanie od dziś.Najbardziej mnie pociesza wlasnie ten fakt że zwężenie krtani jest do zoperowania i że po wizycie u neurologa okazało się że Filipek rozwija się prawidłowo.Mamy już prawie 4 ząbki wcinamy prawie tez wszystko-jak wiecie coś na temat tej PH-metrii napiszcie prosze .Wybaczcie mi Ze tak żadko odzywam sie do Was ale naprawde jesteśmy z wczystkimi wczesniaczkami.Pozdrawiamy Filipek i rodzinka.
Obserwuj wątek
    • tartulina Re: Nowe wiści 15.08.07, 07:06
      Dużo zdrówka dla Filipka i oby choróbska omijały Go szerokim łukiem. Najważniejsze, że kwalifikuje się do zabiegu. Super, że ma apetyt i wcina prawie wszystko. Niech rośnie duży i radosny. Serdecznie pozdrawiam całą Waszą rodzinkę. Agnieszka
      • dopaminka1 Re: Nowe wiści 15.08.07, 08:38
        hej badanie audiologiczne możesz zrobić w szpitalu klinicznym nr.
        2 w poznzniu przy ulicy Przybyszewskiego w kilnice audiologii i
        foniatrii musisz poprosić lekarz pediatre o skierowanie do szpitala
        badanie trwa 2 godziny i wracasz do domku z maluszkiem . My byliśmy
        i jestem bardzo zadowolona. Pozdrawiam
    • michaleksylwi1 Re: Nowe wiści 15.08.07, 08:32
      Witaj!
      Jestem mamą Michałka , spotkałysmy się w Katowicach na laryngologi. ja byłam
      świecie przekonana że zapisani byliście na phmetrie na początku sierpnia i nawet
      skierowałam do ciebie posta z pytaniem o to badanie. My właśnie wróciliśmy z
      Katowic z phmetri. I no cóż da sie przeżyć to badanie, ale drugi raz nie
      chciałabym przez to przechodzić. Najbardziej uciążliwy jest długi czas badania
      (24 h), przez ten czas cały czas pilnowałam żeby Michal nie wyciągnął sobie
      rureczki z nosa, Niestety raz mu sie to udało ale na szczęście nie do końca i
      pielęgniarka ja na nowo wcisnęła. A cały zabieg wygląda tak: na początek
      oczywiście standardowo pobieranie krwi, potem zakładają sondę, co jest najmniej
      przyjemnym dla dziecka momentem - choć nie trwa długo. Wkładają ja przez nos aż
      do żołądka. U Michała pojawiły sie odruchy wymiotne ale trwały tylko kilka
      minut. Później idzie sie na rentgena, by sprawdzić czy sonda prawidłowo jest
      umiejscowiona, później podłączają aparacik i rodzicom pozostaje pilnowanie
      dziecka i właściwe ustawianie parametrów aparacika ( gdy dziecko leży, jest w
      pozycji pionowej lub gdy je). Ja całą noc siedziałam na krześle i łapałam
      Michałowi ręce gdy tylko pojawiały sie w okolicach sondy. Jeżeli cię to
      interesuje to ci mogę podpowiedzieć że można podgladac szczątkowe wyniki badania
      - jak przełączasz pozycje dziecka na aparaciku to w dolnym lewym rogu pojawia
      sie cyferka, jak jest powyżej 4 to wynik jest dobry. U nas badanie wyszło
      prawidłowo - kolejna diagnoza obalona - więc poddaję się z tym charczeniem w
      krtani - nie będę Michał bardziej męczyć, bo i tak jego krtań została przebadana
      wzdłuż i wszerz. Wzcorj rano pojawiły sie u Michała wymioty i mamy kompletny
      barak apetytu - lekarz podejrzewa ze to reakcja po tym badaniu ja pewności nie
      mam , zobaczymy co dalej. Pozdrawiamy Was serdecznie i czekamy na wieści od was.
      Ale się rozpisałam.
      Sylwia i Michał
      • justynakif Re: Nowe wieści 15.08.07, 09:50
        No hej tak my mieliśmy umówiona wizyte na początku sierponia lecz juz lezeliśmy w szpitalu na zapalenie oskrzeli.ja narazie szukam czegoś blizej jeszcze ale pewnie zaczne sie umawiac na kolejny termin w Katowicach-miło że nam opisałaś jak to wygląda i ciesze się że Michałek jakodzielnie to zniósł.Jak nas wybadają to napisze jak to znosił Filipek-narazie nawet nie ma gdzie go ukłuć bo ma tak pokute raczki już były teraz problemy ze znalezieniem żyłkiJa sama podziwiam mojego synka za to jaki jest dzielny i ile wytrzymuje bo mi już czasami nerwy puszczająGorąco pozdrawiamy as i całuski dla Michałka
    • kasia.tk4 Re: Nowe wiści 15.08.07, 10:41
      Witaj.
      Bardzo się ciesze, ze u Filipka wszystko idzie w dobrym kierunku , te nasze
      malenstwa ciezko pracowaly na takie wiadmosci.Jeszcze musicie przetrwac te
      Katowice w listopadzie , a pozniej to juz beda same pozytywy. Trzymamy za Was
      kciuki , pozdrawiamy i zyczymy samych radosci.
      mama Kasia z Karolkiem
      • tolka11 Re: Nowe wiści 16.08.07, 07:41
        Życzę wam powodzenia. Tyle już przeszliście, ale najważniejsze, że
        Folopkowi mozna pomóc. Duuuuuzo zdrówka.
        • chatmax Re: Nowe wiści 16.08.07, 11:58
          Witam Was gorąco. Moja zuzka też musiała mieć robione badanie
          audiologiczne. Wg mnie jest ono wyczerpujące dla mamy idziecka, no
          ale jak trzeba je zrobić to nie ma rady. Trwa ok dwóch godzin i do
          samego badania dziecko musi spać. Musi być wykonane w zupełnej
          ciszy. My miałyśmy z tym straszny problem, bo całą drogę do katowic
          spała w samochodzie i potem w żaden sposób nie można było jej
          uspać. poza tym było tam strasznie dużo ludzi i był okropny hałas.
          Jakoś nam się to wkońcu udało ale siedzieliśmy tam chyba z cztery
          godziny. Na szczęście wszystko wyszło ok. Kolejne badania miała
          robione jak była starsza już u nas w przychodni. Też robiliśmy je w
          katowicach, w GCM na audiologii dziecięcej, przy ul. Ziołowej
          45/47,tam skierowali nas jeszcze ze szpitala. Napiszę telefon choć
          nie wiem czy jeszcze będzie aktualny, bo było to już jakiś czas
          temu: 032 252 70 41. POzdrawiam, życzę dużo,dużo zdrówka dla
          Filipka. Aga
    • mamaigora1 Re: Nowe wiści 16.08.07, 10:28
      Pomimo infekcji wieści od Was nie sa wcale takie złe smile
      O Ph-metrii wiem tylko tyle co wyczytałam tu:
      www.zdrowie.med.pl/uk_trawienny/badania/ph.html