meg24 16.08.07, 11:03 Witaj, napisz proszę co u Was, jak tam Natalka? Myslimy z Maksiem o Was i pozdrawiamy cieplo! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikastaw Re: Ikastaw 17.08.07, 07:33 Cześć. My też myślimy o was. Jak Maksio się trzyma ? My wyszłyśmy z Natalką do domu 10.08. Mąż poumawiał juz sporo wizyt. Byliśmy już u audiologa w CZDZ, cudem udało się umówić tak szybko wizytę , bo ktoś zrezygnował z tego terminu. Na Karowej badanie słuchu wyszło kiepsko , więc mieliśmy wielkiego stracha .Po podłączeniu do aparatury okazało się że jest wszystko ok i następną wizytę kontrolną mamy za pół roku. Byliśmy u pediatry prywatnie i państwowo i też ok. Niestety mamy duży problem z kolkami. Herbatki koperkowe może pomagają, ale w małym stopniu. Mała strasznie się męczy i niestety nie sypiamy w nocy. Wczoraj tak się zwijała z bólu i zanosiła że zastosowałam jej czopeczek i trochę pomogło. Jednak stosowanie tego codziennie nie jest wskazane. Juz sama nie wiem co robić, zastanawiam się czy może nie pomogłaby butelka antykolkowa. Nie mogę patrzeć jak mała się męczy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
meg24 Re: Ikastaw 17.08.07, 14:01 Czesc, super ze juz jestescie w domu! My mamy dokladnie to samo- non stop wizyty u specjalistow, zaliczylismy juz audiologa w CZD (nota bene tez mielismy kiepski wynik na Karowej) i na szczescie jest ok, pediatra jest z Maksia bardzo zadowolona takze tez super no ale niestety mamy ROP 2 st, i co 2 tyg jezdzimy na kontrole do CZD (jest szansa ze sie wycofa) i niedokrwistosc- na razie lekarz zwiekszył Maksiowi dawke zelaza i za 2 tyg kontrola, jak bedzie kiepsko to czekaja nas zastrzyki na Litewskiej... Ale i tak to nic bo w domu jest super, co do kolek to tez mielismy z nimi ogromny problem i najlepiej dziala na malego Espumisan w kropelkach,naprawde od jakiegos czasu kolki zdarzaja sie coraz rzadziej. Butelka to rowniez super wazna sprawa, bo Maks po wyjsciu ze szpitala mial ogromny problem z jedzeniem, zjadal po 20-30 ml i byl wykonczony, okazalo sie ze wszystkie butelki byly dla niego albo za szybkie albo za wolne, jedyna ktora zdala egzamin to butelka fozjologiczna Chicco- jest suuper koniecznie musicie sprobowac. Od kiedy ja mamy to maly zjada po 60-70 ml co 3 godz i wogole sie nie meczy takze naprawde warto a maly rosnie w zastraszajacym tempie- wazy juz 2900 g! Strasznie sie cieszymy ze Natalka juz jest w domku, dzielna z niej dziewczynka pozdrawiamy Was serdecznie. Jezeli bedziemy mogli Wam w czyms pomoc, doradzic itp to pisz koniecznie. Duzo zdrowka dla malej! Odpowiedz Link
ikastaw Re: Ikastaw 17.08.07, 22:30 Kupiłam espumisan w kropelkach tak jak napisałaś i chyba pomogło bo o 22:30 jest cisza a już dawno tak nie było.Zobaczymy co będzie dalej. Pozdrawiam www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e691bdc929816ecd.html www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e584cbcbc3ab56e4.html Odpowiedz Link
meg24 Re: Ikastaw 18.08.07, 10:16 Bardzo sie ciesze, ze z brzuszkiem juz lepiej. A malutka jest sliczna! Pozdrowienia Odpowiedz Link
ikastaw Re: Ikastaw 26.08.07, 15:07 Cześć, Czy chodzicie może już z Maksiem na rehabilitacje? Odpowiedz Link
ciesia Re: Ikastaw 26.08.07, 16:03 Ja polecam butelki dr.Browna super, malemu kolki minely.Pozdrowienia Odpowiedz Link
meg24 Re: Ikastaw 26.08.07, 22:40 Czesc, na razie jestem na etapie poszukiwania rehabiitanta na NFZ, bo maly byl ostatnio badany przez neurologa, ktory stwierdzil, ze Maks bardzo ladnie sie rozwija i nie widzi wskazan do rehabilitacji, jednak zawsze warto ja zaczac, tak na wszelki wypadek. Dlatego nie ma pospiechu i staram sie znaleźć kogos panstwowo. A Wy bedziecie rehabiitowac małą? Jak sobie radzicie? Ile Natalka waży? Odpowiedz Link
ikastaw Re: ikastaw do meg24 06.09.07, 18:22 Cześć . Po 2 tygodniach nieprzespanych nocy ostatnia całkiem znośna więc nawet komputer uruchomiłam i nie zasnęłam , bo wcześniej nie mogłam z tym wszystkim sobie poradzić. Jedno tak urocze dzieciątko a tak daje w kość . Właśnie zapisaliśmy się na rehabilitację na Karową. Idziemy 11 września i mam umówionych 6 wizyt. A jak u was z rehabilitacją, czy już gdzieś chodzicie? Pozdrowienia dla Ciebie i Maksika. Odpowiedz Link
meg24 Re: ikastaw do meg24 06.09.07, 22:31 Witaj. No to Natalka pokazuje charakterek, a w szpitalu była taka grzeczniutka My na szczęście nie wiemy co to nieprzespane noce, ale dla równowagi Maksio daje ostro czadu w dzień a w nocy budzi sie tylko co 3-4 godz na karmienie. Co do rehabilitacji to też bedziemy chodzic na Karową- jeszcze nie wiem, czy wogole bedzie potrzebna (neurolog nie widzi wskazań) ale idziemy na pierwsza wizytę to go rehabilitant oceni. Pozdrowionka i dużo wytrwałości, moze po prostu Natalka ma gorszy okres i niedługo bedzie spokojniejsza? Tego Wam życzymy Odpowiedz Link
ikastaw Re: Ikastaw 10.09.07, 18:38 Cześć. Byliście może już z Maksiem na szczepieniach ? Odpowiedz Link
meg24 Re: Ikastaw 11.09.07, 04:23 Czesc. Tak, szczepilismy Maksia w zeszłą sobotę- na szczescie całkiem dobrze to zniósł. A Wy kiedy się wybieracie z Natalką? I jaką szczepionką zamierzacie szczepic? Odpowiedz Link