sabrunia 02.10.07, 08:33 Chciałabym kupic chustę ,zeby móc w niej wychodzić Z amelcią na dwór.Nie wiem tylko gdzie i jaką kupić ,dlatego jak używacie to prosze o podpowiedz jaką ??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
traganek Re: Czy ktoś z was używa Chusty???????? 02.10.07, 09:15 Używałam Bebelulu jak Antoś był malutki ale tylko do uspokajania go w domu w czasie kolek. Tamta mi się nie podobała. Teraz bardzo bym chciała mieć taką: www.chustomania.pl/ Ale jest już trochę zimno więc poczekam do wiosny i będę w niej nosić Zosię Odpowiedz Link
tabaluga0 Re: Czy ktoś z was używa Chusty???????? 02.10.07, 10:39 pl.youtube.com/watch?v=oEHlyZTC7cw nasza wczesniaczkowa mama kolezanka pokazuje o co w tych chustach chodzi. Odpowiedz Link
mercate Re: Czy ktoś z was używa Chusty???????? 02.10.07, 15:14 My uzywamy Bebelulu,Kupilam ja na allegro. Michalince sie podoba a ja moge cos zrobic w domu, albo wyjsc do sklepu bo mam wolne rece Odpowiedz Link
traganek Re: Czy ktoś z was używa Chusty???????? 02.10.07, 16:03 Dziś na forum rehabilitacja dzieci przeczytałam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20939&w=69811919&a=69856907 a osoba, która to pisze zna się na rzeczy, więc może z chustą trochę poczekaj... Odpowiedz Link
tolka11 Re: Czy ktoś z was używa Chusty???????? 02.10.07, 16:57 Dla Sary tylko i wyłacznie chusta. Nie mam nawet wózka. Zajrzyj do linka w mojej sygnaturce. Polecam. Odpowiedz Link
tolka11 Traganku 02.10.07, 17:04 Niestety wrzucony przez ciebie post mija się trochę z prawdą. Swm7 nie bardzo jak widać zna się na rzeczy, nie czytał wyników badań. Nie zapoznał się z literaturą fachową na ten temat - badania lekarskie, wyniki badań rehabilitantów. Tak sobie myślę, że warto znać się na temacie zanim wrzuci się tak kategoryczną jak on odpowiedź. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
hanti Re: Czy ktoś z was używa Chusty???????? 02.10.07, 19:00 dla dzieci z problemami z napięciem nerwowym chusta jest lepsza niż ręce. Dlaczego ??? Bo ręce podpierają punktowo, chusta otula człowieczka tak jak miało to miejsce w brzuchu mamy. z panem rehabilitantem pojęłabym chętnie polemikę, ale jak myślę jego widza na temat chust jest tak nikła że nie mam z kim dyskutować. Jeśli macie jakieś konkretne wątpliwości, chętnie pokopię i znajdę rzetelne informacje nt chust wiązanych )))))) Pozdrawiam wszystkie mamy wcześniaczków ))) Potrójna mama wcześniakowa, podwójnie chustowa )))) Odpowiedz Link
szymus4 my chodzimy w chuściehoppediz elastycznej 02.10.07, 22:05 specjalnie dla wcześniaków jest super Odpowiedz Link
hanti chusty elastyczne 03.10.07, 09:39 są miłe, miękkie i dostosowane do potrzeb najmniejszych ludzi dwóch producentów ma w ofercie takie chusty polkont www.polekont.pl/ hoppediz www.chustomania.pl/ (tu trzeba się uzbroić w morze cierpliwości ) Odpowiedz Link
sabrunia Re: chusty elastyczne 08.10.07, 13:28 Dziewczyny, wybaczcie rozpętałam dyskusję i zniknełam.No ale Amelka wysysa ze mnie energię ,oczywiscie jest to cudne uczucie ale braknie mi czasuJak bedzie Maciuś to już wogóle przepadne na amen ,no ale niech juz tak bedzie.Przekonałyście mnie do chusty,Amelka potrzebuje często być przytulona ,takzę właśnie siadam do szukania i zamawiam.Nie moge się juz doczekać pozdrawiam was serdecznie i dziękuje za podzielenie się opniami Hanti to ty byłąś w tv???Cudnie wygladałaś ze swoją córcią w chuście Odpowiedz Link
sabrunia Znawczynie chust:):):)pomóżcie proszę;) 08.10.07, 15:08 czy taka chusta nadaje sie dla Wcześniaka?Pomózcie bo jakoś nie mogę nic znależć Odpowiedz Link
tolka11 Re: Znawczynie chust:):):)pomóżcie proszę;) 08.10.07, 15:24 Nadaje się ja najbardzie. Ale najwięcej fachowych porad i opinii o chustach znajdziesz na naszym forum - zajrzyj do sygnaturki. zapraszam i powodzenia. Odpowiedz Link
sabrunia Re: Znawczynie chust:):):)pomóżcie proszę;) 08.10.07, 16:01 Oki pewnie jestem w gorącej wodzie kąpana,ale zamóiłam sobie taką chustę : Bebelulu-Lulu daje najwięcej możliwości ułożenia dziecka. Posiada wiele udogodnień takich, jak: * poduszeczkę, na której można ułożyć malucha lub która zapewni ci jeszcze większą wygodę noszenia, gdy położysz ją sobie na ramieniu, * wycięcia na pasy bezpieczeństwa, dzięki którym można spokojnie położyć dziecko razem z chustą w foteliku samochodowym, a następnie przepiąć pasami, * regulację długości, dzięki której mogą ją nosić osoby zarówno wysokie, jak i niskie, * regulację boków za pomocą sznureczków, które zapewniają intymność np. podczas karmienia dziecka piersią; * jest przeznaczona do noszenia dzieci od momentu narodzin aż do osiągnięcia wagi 12kg. Produkt dostępny w ciągu 48 godzin. Odpowiedz Link
tolka11 Re: Znawczynie chust:):):)pomóżcie proszę;) 08.10.07, 18:26 Bebelulu jest ok. Pamiętaj jednak, że obciąża tylko jedno ramię, więć możesz mieć dość. Długa wiązana daje więcej możliwości, ale pewnie i na to przyjdzie czas. Zostaniesz chustomaniakiem, choć to bolesne dla kieszenii. ja mojego najmłodszego wcześniaczka noszę w Nati i Hoppie, ale ona olbrzymia jest: ma 10 m-cy, a waży 12 kg. Bebelulu odpada, ramię bym sobie oberwała. Odpowiedz Link