gosia1510 22.01.08, 08:37 Wczoraj urodziła się moja najukochańsza siostrzenica. Waży zaledwie 600gram. Lekarze mówią, że to cud, bo żyje. Wszystkie funkcje życiowe ma podtrzymywane. Siostra i szwagier są przerażeni… Proszę was o modlitwę….. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szymus4 Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 09:25 trzymamy kciuki, takie dzieci to rzeczywiście cuda. Moja córcia kalendarzowo 25 tygodniowa, ale tak naprawdę wdł. wszelakich ciążowych badań 24 tygodniowa, ważyła 660g. Dziś ma ponad 8 miesięcy, powinna się urodzić w sierpień/wrzesień a urodziła się w maju. Teraz jest wszystko dobrze, wylewy się wchłonęły i neurologicznie bez uszkodzeń. Miejcie nadzieję , nie dopuszczajcie czarnych scenariuszy, naprawdę można z tego wychodzić powolutku. Życzę dużo zdrówka dla malutkiej i niech sobie dojrzewa w inkubatorku. Mówcie do niej, dotykajcie, nie głaskając, to wszystko da sił maleńkiej i poczuje że nie jest sama. Mleko mamy jest najważniejszym zadaniem dla mamy, niech próbuje odciągać co 3 godziny w dzień i nocy. Trzymam kciuki Odpowiedz Link
niuniadr Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 09:47 Jesteśmy z Wami całym sercem i modlitwą.Nie traćcie wiary, bo ona potrafi zdziałać cuda.Będziemy się za niunię codziennie modlić i wierzymy, że jej się uda. Odpowiedz Link
marzena280476 Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 09:58 Mój Jasio urodził się 30 listopada 2007 w 25 tyg.też z wagą 600 gr.Dostał tylko 1 punkt apgar.Dziś ma 54 dni i ciągle drżymy o jego życie. Odpowiedz Link
bijou82 Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 10:32 czesc wczoraj modlilam sie o tego skarbka.musicie wierzyc ze sie uda!! wspieraj swoja siostre,powiedz ze takie kruszynki sa bardzo silne- czasami silniejsze od nas-doroslych!!! jestem myslami z wami!!! Odpowiedz Link
gosiamama.oskara Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 12:31 30 lipca 2007 przyszedł na swiat nasz okruszek 27 tc 830g,spedzilismy w szpitalu 114 dni .Twoja siostra musi byc dzielna i silna bo te maluszki maja taka wole zycia ze lekarze sa czesto zdziwieni.Pomodle sie za malutka i polece ja Matce Boskiej Nieustajacej Pomocy by nad nia czuwała.Badzcie silni.Nas czeka 4 lutego operacja oczek małego. Odpowiedz Link
ciociakubusia Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 12:51 Wiem doskonale co czujecie. Od 30 października, kiedy moja siostra urodziła Kubusia w 27 tygodniu ciągle drżę, o niego i nie tylko o niego - o siotrę, moją mamę i wszystkich bliskich, którzy przeżyli koszmar. Musisz wspierać siostrę, czytać optymistyczne historie na forum i wierzyć, że musi być dobrze. Jest tutaj wiele mam , które przeżyły bardzo trudne chwile i teraz wspierają jak mogą. Te maleństwa są niezmiernie silne, a wasz wiara i modlitwa naprawdę pomoże - wiem to zwłasnego doświadczenia. Pomodlę się za Wiktorię i jej bliskich. Odpowiedz Link
jolantusia1 Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 14:47 mocno trzymam kciuki za Was wszystkich Odpowiedz Link
ania290679 Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 16:59 Jestem z Wami i malutką całym sercem,bądźcie dzielni i wierzę,że Wiktoria z Waszej wiary też będzie czerpać siłę do walki... Pozdrawiam Ania(mama Natalki i Madzi(820g.)) fotoforum.gazeta.pl/5,2,ania290679.html Odpowiedz Link
tteresa21 Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 17:45 Jestem z Wami bo doskonale wiem co przeżywacie. Musicie być silni i pełni wiary. Oczywiście, że pomodlę się za Malutką. Trzymajcie się. Odpowiedz Link
lazy_lou Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 20:04 trzymamy kciuki za Mala i za jej rodzicow. nie traccie wiary w to ze sie uda. a skad jestescie i gdzie maluch lezy? Odpowiedz Link
asiamuc Re: Wiktoria 24 tydzień 22.01.08, 21:26 Modlimy sie za malutka Wiktorie, bedzie dobrze. Odpowiedz Link
mlagodna trzymajcie się mocno :) 22.01.08, 22:55 pomodlimy się napewno - ja też już to wiem - modlitwa działa cuda pozdrowionka Odpowiedz Link
katiduo Re: Wiktoria 24 tydzień 23.01.08, 04:05 Trzymam kciuki, aby wszystko się udało. Wiara potrafi zdziałać cuda. Odpowiedz Link
gosia1510 Re: Wiktoria 24 tydzień 23.01.08, 10:25 Wikusia leży w szpitalu na Karowej w Warszawie. Ma za sobą ciężką noc, cały czas skacze jej ciśnienie…lekarze walczą… Odpowiedz Link
ingeborg_1 Re: Wiktoria 24 tydzień 23.01.08, 14:39 Mój lekarz twierdzi, że to najlepszy oddział dla wcześniaków w Polsce... Odpowiedz Link
justa-1234 Re: Wiktoria 24 tydzień 23.01.08, 15:17 Lza sie w oku kreci jak to czytam, ja tez urodzilam Kacperka w 24 tygodniu, lezal w szpitalu 121 dni, byly zle dni i dobre, ale to co przezywaja rodzice w takiej chwili jest czyms czego nie mozna opisac. Moge tylko powiedziec to co mi powtarzano, nie placz, mów do malenstwa, wierz w niego, walcz wraz z nim, nie poddawaj sie, wygracie!! Odpowiedz Link
gosia1510 Re: Wiktoria 24 tydzień 23.01.08, 15:53 mam nadzieję, że bedziemy mieć też tyle szcześcia co Wy... Odpowiedz Link
bbasia7 Re: Wiktoria 24 tydzień 24.01.08, 09:23 moj 19 miesięczny synek tez jest z 24 tygodnia i teraz radzi sobie całkiem nieżle ( zaczyna chodzić, mówi mama i tata) Nam tez nie dawali nadzieji ale trzeba wierzyć ze dzieciaki są nieobliczalne a szczególnie wcześniaki. Pozdrawiam cieplutko. Jesli chcecie porozmawiac prywatnie bbasia7@gazeta.pl Odpowiedz Link
goskagb Re: Wiktoria 24 tydzień 24.01.08, 13:19 będziemy trzymać z Weroniką kciuki, początki u takich Malutkich wcześniaczków niestety łączą się z niepewnością... Trzeba wierzyć że będzie dobrze, modlić się, być silnym dla Niej, dzieciaczki naprawdę potrafią zaskakiwać. Odpowiedz Link
ewa-77 Re: Wiktoria 24 tydzień 24.01.08, 22:10 trzymajcie się cieplutko, bądźcie silni, wierzymy że wszystko będzie dobrze Odpowiedz Link
tartulina Re: Wiktoria 24 tydzień 25.01.08, 08:54 Mocno trzymam kciuki za Wiktorię!Wiem co czujecie, bo też przez to przechodziliśmy i nawet w tym samym szpitalu na Karowej. Wierzę, ze Wiktoria da sobie radę,a wiadomości o Waszej Malutkiej będą coraz lepsze.Serdecznie pozdrawiam.Agnieszka Odpowiedz Link
ola210108 Re: Wiktoria 24 tydzień 28.01.08, 19:39 Witam serdecznie Jestem mamą Wiktori i chciałabym wraz z mężem z całego serca podziękować wszystkim którzy wspierali nas w tych trudnych chwilach. Wiktoria w chwili obecnej przebywa w szpitalu przy ul. Karowej na OITN. Jej stan lekarze okreslają jako stabliny i oby tak dalej..... Choć wiemy ze przed nami długa i ciężka droga. Mamy głęboką nadzieje ze nasze modlitwy zostaną wysłuchane i z pomocą Bożą nasza córeczka wróci do domku. Jeszcze raz gorąco dziekujemy za wsparcie i prosimy o kolejne modlitwy w intencji naszej córeczki. Odpowiedz Link
niuniadr Re: Wiktoria 24 tydzień 28.01.08, 20:05 Cieszę, że stan niuni jest stabilny, bo to jest duży postęp.Modlimy się codziennie za Wiktorię i mamy nadzieję, że Bóg nas wysłucha.Jesteśmy z Wami całym sercem. Odpowiedz Link
ciociakubusia Re: Wiktoria 24 tydzień 28.01.08, 21:38 Modle siecodziennie za Wikusię. Wierzę,że sobie poradzi. Bądźcie silni. Jestem z Wami całym sercem. Odpowiedz Link
jolantusia1 Re: Wiktoria 24 tydzień 28.01.08, 23:27 trzymam kciuki za Wiktorię, da radę wierzę w to. Odpowiedz Link
tartulina Re: Wiktoria 24 tydzień 29.01.08, 06:03 Nadal bardzo mocno trzymam kciuki! Stan stabilny u skrajnego wcześniaczka to zupełnie dobrze i niech tak radzi sobie Wiktoria cały czas!Będę myśleć o Was cieplutko.Pozdrawiam.Agnieszka Odpowiedz Link
ew.a25 Re: Wiktoria 24 tydzień 30.01.08, 19:22 witam jestem mamą maleńkiej oleńki która urodzila sie w sylwestra 2007.róiez w 24 tygodniu z tą samą wagą jak Wiki.nie martwcie sie tak bardzo ja wiem co czujecie przezywam to samo.ale ja wieze w to ze jesli to dziecko przyszlo na swiat i zyje to znaczy ze tak ma byc i napewno będzie zyla choc przed wami i mną cięzkie długie miesiące ale bęzie dobrze pozdrawiam.Ewa Odpowiedz Link
jolantusia1 Ewa 30.01.08, 23:07 tak trzymaj. Pewnie że będzie dobrze mimo długiej drogi. Trzymam kciuki za Was, Olę i Wiki. Pozdrawiam Odpowiedz Link
leszek_kurowski Re: Wiktoria 24 tydzień 06.02.08, 03:38 Witam Wszystkich!!! Ja również zostałem tatą o trzy miesiące za szybko. Marysia przyszła na świat w 26 tygodniu i 26.01.08 o godz 23:30 o wadze 640g. Córeczka walczy dzielnie o zycie na tym świecie i jesteśmy pełni wiary, że wszystko bedzie dobrze. Tzymajcie się!!! Odpowiedz Link
niuniadr Re: Wiktoria 24 tydzień 06.02.08, 14:06 Witaj Tatusiu Marysi Jesteśmy z Wami całym sercem i wierzymy, ze Marysia zwalczy te wszystkie problemy wcześniacze.Będziemy sie za nia modlić, żeby wszystko było dobrze.Trzymajcie się cieplutko!Czekamy na dlasze wieści Pozdrawiam mama Hubercika (33 tc, 2310g, 3 pkt) Odpowiedz Link