Dodaj do ulubionych

sinawe zęby

06.07.08, 16:09
Moja Ania ma sinawe gorne dwie jedynki.Od poczatku,od wyrżnięcia
takie są.I nie wiem od czegosadWygladaja,jak zeby palaczabig_grin
Nie dostaje zelaza,przed wyrznieciem jakichkolwiek zebow brala
ospamox w zawiesinie,ale nie wydaje mi sie,zeby od tego.
Co byscie poradzily?
Obserwuj wątek
    • mama-cudownego-misia Re: sinawe zęby 06.07.08, 18:25
      Najlepiej udac się do pedodentysty, który stwierdzi, czy to próchnica, i zęby
      wylakieruje albo wylapisuje.
      • angel818 Re: sinawe zęby 06.07.08, 20:14
        No tak,ylko gdzie pedodentysta w Nowym Targuwink
        Czy ktoras z Was moglaby mi polecic kogos,z Krakowa?chociaz taka
        wyprawa z dzieckiem,(ktore w miejscu nie usiedzismile)autobusem 2 godz
        w jedna strone,to lekka masakra.Moze jednak udam sie do mojej
        dentystki.
        a vigantol w kroplach nie daje takich objawow?
        • mama-cudownego-misia Re: sinawe zęby 06.07.08, 20:18
          Nie daje. Natomiast próchnica może zaatakować zęby zaraz po wyjściu z dziąsła
          lub nawet kiedy są jeszcze częściowo schowane. Jak nie znasz pedodentysty, to
          idź do sympatycznego dentysty, i tyle smile. Procedura jest taka, ze siadasz z
          dzieckiem na fotelu, jeśli dziecko z tych broniących się, to potrzebny jest
          jeszcze tata do trzymania łapek, otwierasz mu buzię, a dentysta zakłada stopery
          do uszu i możliwie szybko robi swoje.
          • mimi0080 Re: sinawe zęby 07.07.08, 20:17
            Mój Jaś ma również szare górne ząbki dolne są ok. trzeba do dentysty...
            • angel818 do mimi 08.07.08, 09:03
              A czy Ty bylas juz z malym u dentysty?jesli tak,to co
              powiedzial/uczynil?smile
              • mimi0080 Re: do mimi 08.07.08, 17:21
                Jeszcze nie byłam ...będę musiała się wybrać...oprócz tego, że są szare to
                jeszcze jakby do końca nie wyszły jakieś takie krótkie te zęby ledwo ponad
                dziąsło...Do tego nie ma siły żebym te zęby umyła...tak łobuz ściąga usta ( robi
                dzióbka ), że nie mogę niczym się dostać do buzi...Jaś nie gryzie przednimi
                zębami ciastka nie odgryzie tylko memla...
                • angel818 Re: do mimi 09.07.08, 08:05
                  Wstepnie umowilam sie z moja zaufana dentystka na przyszly
                  tydzien.Lepiej pojsc i sie dowiedziec od specjalisty,niz potem cos
                  sobie wyrzucac;/
                  A z tym myciem zebow to tez zadna rewelacja.Poza tym,to i tak nic
                  nie daje,bo po kapieli,w lozeczku przed snem,Ania wypija butelke
                  mleka,wiec bakterie grasuja na zebach cala noc;/
                  A mi sie wydaje,moze to ma jakis zwiazek z wczesniactwem?
                  moze te zawiazki zebow sie za slabo wyksztalcily,teraz sa slabe i
                  prochnieja?hmm moze zalakuje jej te zeby,ale to bedzie
                  MASAKRA !!!!!!!!!!!!!!!!!
                  • mama-cudownego-misia Re: do mimi 09.07.08, 08:27
                    W pewnym sensie ma związek z wcześniactwem, bo wcześniaki mają tendencję do
                    gorszego uwapnienia kości (przekłada się to też na zęby), a przede wszystkim
                    antybiotyki, których dostają strasznie dużo, osłabiają zęby jeszcze w zalążku.
                    Ja się zawsze staram, żeby nocna kaszka była z probiotykiem - on wbrew pozorom
                    chroni również jamę ustną, bo tworzy konkurencję dla bakterii wywołujących
                    próchnicę. A na zakwaszenie jamy ustnej po posiłku nic się nie poradzi...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka