bei 17.08.08, 00:14 Moja znajoma tydzien temu urodziła synka. Maluszek przeszedł wylew, teraz stan jest stabilny. Proszę o dobre mysli..... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
artdesign84 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 00:35 przesyłamy pozdrowienia i będę o nim pamiętać w modlitwie niech będą dzielni Odpowiedz Link
lazy_lou Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 00:52 straszliwie malenki moja kolezanka (lezalysmy razem na patologii ciazy, przy pierwszym dziecku) urodzila niedawno coreczke w 26 tyg, ale ona wazyla prawie 2 razy tyle. pomogle sie za malego bena, oby mu sie udalo... Odpowiedz Link
mlagodna Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 01:44 O jejku jaki malutki - trzymam za okruszynkę kciuki i wspieram modlitwą... Odpowiedz Link
kicius_85 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 08:40 Pomodle się za niego, da chłopak rade! musi dac rade! a przechodzi jakies infekcje? Odpowiedz Link
anula2784 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 08:54 Jesteśmy z Wami. Maluszek da radę. Ściskamy Odpowiedz Link
laska72 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 09:59 Wiara czyni cuda. Pomodlimy się za maluszka. Basia - ciocia Wiktorii 25.07.2008, 25tc-710g Odpowiedz Link
niuniadr Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 10:09 Będziemy się modlić za okruszka i ciepło o nim myśleć...Bądź dzielny maluszku!! Odpowiedz Link
ola_mi Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 19:45 łącze sie z Toba i wszystkimi zyczliwymi osbami w modlitwie o zdrowie dla Benjamina. Doskonale Cie rozumiem co czujesz Ty i mama Benjamina. Moje dwie siostrzenice bliźniaczki od 13.08 walcza o życie i zdrowie. Urodziły sie w 25tc. Bede pamiętała o Benjaminie w mojej codziennej modlitwie. Odpowiedz Link
mycha2604 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 10:59 Trzymam kciuki i gorąco się modle za maluszka,musi byc dzielny! Odpowiedz Link
mamaolisia Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 11:34 Ja również urodziłam w 26tc bedzie dobrze modlimy sie za Was. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 11:46 trzymamy kciuki za Beniaminka i modlimy się. Odpowiedz Link
anxiunamun Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 17:08 będzie dobrze, musi udaje się mniejszym i młodszym- patrz link poniżej fakty.interia.pl/galerie/nauka/najmlodszy-wczesniak/zdjecie/duze,377092 Odpowiedz Link
bei Chłopczyk jest bardzo dzielny-480g! 17.08.08, 18:37 Wstrzymujemy oddechy by nie spłoszyć dobrego... Jego mama i ja dziękujemy BARDZO, za kazde słowo. Odpowiedz Link
tunelinda Re: Chłopczyk jest bardzo dzielny-480g! 17.08.08, 20:40 Mały Wielki Człowiek niech dalej rośnie i dzielnie walczy. Dużo zdrowia dla Maleństwa. Odpowiedz Link
gosik293 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 17.08.08, 20:38 Bedzie wszystko dobrze trzymamy kciuki i bedziemy sie modlic za Malutkiego Beniaminkamoj synek urodził sie z wagą 490g w 23\24tc i wyrósł na fajowego chłopaka a ma już 13 miesiecy. Pozdrawiamy Odpowiedz Link
bei ojej 17.08.08, 23:09 pogorszyło się..wpierw była dobra wiadomosć- dał dowod, ze jelita pracują....po kilku godzinach doszło do masywnego wylewu...ten pierwszy był sladowy, a teraz malenstwo ma masywny wylew... Jego mama nie może uwierzyć, synek porusza żwawo rączkami, nózkami, otwiera buziunię, uśmiecha się, robi minki, porusza języczkiem... ZAKLINANIE LOSU...bądź silny chłopczyku!!! Odpowiedz Link
verka77 Re: ojej 18.08.08, 08:30 trzymam kciuki za dzielnego maluszka, to dobry znak, że taki żywotny - pisz co u Benjaminka ! Odpowiedz Link
bei Re: ojej 18.08.08, 09:07 noc przeszła.... powiedzcie, kiedy jest pierwsza ulga, jak maluszek ma 2 kg?...czy jeszcze dłużej? Odpowiedz Link
kicius_85 Re: ojej 18.08.08, 09:12 oj nie wiem kiedy jest pierwsza ulga...u nas chyba ulga była gdy mała pokonała infekcje...teraz wazy ponad 1600gr(wazyła 610) i jestesmy pewni ze wszystko bedzie dobrze bo nie ma innej opcji!! duzo duzo zdrowia dla chlopczyka!!! Odpowiedz Link
verka77 Re: ojej 18.08.08, 09:34 każdy kroczek wprzód sprawia że serce rośnie - jak odłączą sondę, jak je z butelki, jak przeniosą z inkubatora do łóżeczka, jak ubiorą jak otworzy oczka, 2 kilo to umowny duży przełom ) dużo wzruszeń na tej drodze..i oby jak najszybciej przyszły.. Odpowiedz Link
tolka11 Re: ojej 18.08.08, 09:52 Pierwsza ulge i najwazniejszą odczułam, kiedy po 40 dobach pod respiratorem młody podjął własny oddech i przeniesieniono go do budki tlenowej. Odpowiedz Link
agusia79-dwa Re: ojej 18.08.08, 10:15 Ja chyba taką ulgę poczułam gdy pierwszy raz trzymałam Mysię na rękach- chociaż miała podłączony respirator (malutka nagle miała liczne bezdechy i spadki saturacji= choć z respiratora zeszła trzy tygodnie wcześniej). To była dla mnie taka magiczna chwila- wtedy poczułam, że wszystko będzie dobrze. Pozdrawiam i modlę się za maleństwo Odpowiedz Link
skomroch1 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 18.08.08, 12:18 Życzymy z synkiem Rochem, 27 t.c. jak najszybszego dojścia do dobrej formy , samodzielnego jedzenia i oddechu.A jeśli chodzi o odczucie ulgi... No cóż, ja ją poczułam jak powiedziano mi, że za tydzień Roch idzie do domu.A skąd jesteście? Odpowiedz Link
bei Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 18.08.08, 19:10 Beniamin z mamą mieszka w Duisburgu. Dzisiaj lekarze nie dali zadnych szans, mowili o zalanym mozgu, o tym, ze jest slabiutki...jego mama zauwazyła, ze w dzien tylko lezy, ale moze to wpływ lekow uspokajajacych, ktore przed usg? Ordynator wspomniał, by juz rodzice decydowali, czy jest wg nich sens przedłużac na siłę cierpienia malca. Mama Beniamina była na zdjęciu szwow po cc, tam cała ekipa lekarska podtrzymywała ją na duchu, oni sami znają podobnei ciężki przypadki i dzieci wyszły zwycięsko...Mama wyszła po rozmowie z nowymi siłami inadzieją...ja nadzieję też mam, ze maluch przetrwa ten zły cza... Odpowiedz Link
niuniadr Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 18.08.08, 21:33 Trzeba mocno w to wierzyć, a wiara czyni cuda, trzeba walczyć do konca, trzymamy kciuki i wierzymy, że Beniowi się uda. Odpowiedz Link
skomroch1 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 18.08.08, 22:02 Bei. Sporo było ostatnio dyskusji na temat ratowania wcześniaków. Myślę, że to może być tak, że w pierwszym odruchu za wszelką cenę chce się , aby ratowano dziecko, a później, jeśli dziecko jest bardzo niepełnosprawne czasem nadchodzi chwila zwątpienia, czy było warto. Nie piszę tu o tym, że uciążliwa jest opieka nad takim człowiekiem, choć i to pewnie jest ogromny sprawdzian dla miłości.Piszę o dzieciach żyjących kilkanaście lat,mających w tym czasie mnóstwo operacji i zabiegów, pomagających im w najprostszej czynności, np. wodzeniu wzrokiem. Trzeba sobie zdać sprawę z tego ,że te dzieci nie mogą się podrapać, gdy je swędzi, ani nawet tego zasygnalizować. Nie mogą wyprostować ścierpniętej nóżki.To o czym piszę to skrajny przypadek, ale poznałam takiego chłopca niedawno i wiele jeszcze we mnie emocji.Rodzice tego chłopca wydają na rehabilitację i inne potrzeby od 7 do 20 tys. miesięcznie, i dzięki temu dziecku można zgiąć kończyny aby je ubrać.Może to okrutne co napiszę, ale nie wiem, czy chciałabym męki mojego synka, i to takiej, która nie prowadzi do niczego.Bardzo kocham moje dziecko i może właśnie dlatego nie chciałabym patrzeć, jak cierpi, nie mając szansy na wyzdrowienie, a choćby na życie bez bólu. Ale z drugiej strony wcześniaki są zadziwiające, niektóre tutaj na forum to chodzące dowody, że cuda się zdarzają.Zaskakują wszystkich, a najbardziej lekarzy, bo rodzice najczęściej w nie od początku wierzą.Trzymam kciuki za Beniamina, życzę z całego serca dużo siły,Wam wszystkim, a szczególnie malutkiemu. Odpowiedz Link
bei (*) 18.08.08, 22:23 Odszedł....miał zimne ciałko i czarną biedną główkę, podłączony do aparatury i tylko dlatego biło serduszko...zmarł na piersiach mamy... Maluszek, który leżał w inkubatorze i..w moim sercu- tak zarliwie prosiłam by mu się udało.. Dziękujędziewczyny za kazde słowo... Wysyłam ogrom ciepłych mysli do Waszych dzieci. Odpowiedz Link
ola_mi Re: (*) 18.08.08, 22:28 (*) jest mi niemiernie smutno powodu waszej tragedii.Łącze sie z wami w bólu. niech Aniołek spoczywa w pokoju i czuwa nad pozostałymi wczesniakami... Odpowiedz Link
verka77 (*)(*)(*) 19.08.08, 12:03 Ogromne wyrazy współczucia, takie rzeczy nie powinny się dziać ... Niech śpi spokojnie... Odpowiedz Link
mamajuleczka Re: (*) 19.08.08, 09:30 Tak straszni, strasznie mi przykro, łzy same cisną się do oczu. Śpij spokojnie malutki aniołku (*)(*) Odpowiedz Link
zabka11 Re: (*) 20.08.08, 09:14 Zapalam światełko dla małego Kruszka(*)(*)(*) Śpij spokojnie Aniołku (*)(*)(*) Wyrazy głebokiego współczucia dla Rodziców i Rodziny, bardzo mi przykro Odpowiedz Link
skomroch1 Re: 26 tc, 400g Beniamin- proszę o fluidy 18.08.08, 22:30 Bardzo mi przykro i smutno, zapalę jutro świeczkę dla Niego. Spij Aniołku Odpowiedz Link
kicius_85 Re: [*][*][*] 19.08.08, 07:51 (*)(*)(*)śpij słodko aniołeczku, pozdrów i ucałuj naszą Natalke..i wszystkie inne aniołeczki, w niebie Ci będzie dobrze kochany.. Strasznie mi przykro.. Odpowiedz Link
mycha2604 Re: [*][*][*] 19.08.08, 11:27 (*)(*)(*)Śpij słodko Aniołeczku... Bardzo mi przykro,łącze się w bólu... Odpowiedz Link
mamaiggiego Re: [*][*][*] 19.08.08, 11:33 [*]śpij słodko Aniołeczku Czasami jest brak słów Odpowiedz Link
donmari Re: [*][*][*] 19.08.08, 20:48 (*) brak słów...moi rodzice podobną stratę przeżyli 17 lat temu... Odpowiedz Link