mimi0080 30.01.09, 09:41 Do płaczu...na mnie tak właśnie działa.... www.reggae.pl/sluchaj,499438,tam+ci+bylo+najlepiej+.+krystyna+pronko.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamciakasia Re: Słyszałyście tą piosenkę? 30.01.09, 11:54 Nie tylko słyszałam, ale świetnie ją znam. Pomagała mi przetrwać trudne dni, kiedy jeszcze nie było wiadomo, czy w ogóle urodzę. Potem towarzyszyła mi, kiedy urodził się mój synek-wcześniak, potem drugi synuś.Jest cuuudna, ale kiedy ją słyszę to się po raz n-ty wzruszam. mama dwójki najukochańszych urwisów... Odpowiedz Link
mimi0080 Re: Słyszałyście tą piosenkę? 30.01.09, 12:55 Ja niestety ją troszkę inaczej odbieram...nigdy nie usłyszę słowa mama.... Kiedy szukałam jakichś dokumentów natknęłam się na akt zgonu Antka przeczytałam kawaler i zdałam sobie sprawę, że nie będzie chodził do szkoły na studia nigdy się nie ożeni nie będzie miał dzieci, wnuków...((((( Odpowiedz Link
mamciakasia do mimi0080 30.01.09, 16:17 Ja straciłam pierwsze trzy ciąże, najpierw serducho cudnie biło... a potem...i jeszcze te słowa lekarza za każdym razem tak samo... "Bardzo mi przykro ale płód nie żyje"' chciało mi się wtedy krzyczeć jaki płód ???????????????? -to moje wymarzone , wytęsknione dziecko. Długo zbierałam się w garść... ale staram się teraz żyć do przodu, choć czasem żal serce ściska. serdecznie Cię pozdrawiam i życzę tyle dobrych chwil w życiu ile to jest możliwe. Odpowiedz Link
skomroch1 Re: Słyszałyście tą piosenkę? 30.01.09, 15:29 Mimi, nie ma co się katować.Po co? To odbiera energię, jest samonapędzajacym się kołem smutku.Jak płaczesz przy tym, to nie słuchaj.Ja też teraz odsłuchałam kawałek i nie skojarzyło mi sie dobrze, przypomniało mi się, jak jeszcze w szpitalu jedna pani doktor powiedziała mi, że najgorszy dzień w życiu mojego syna to dzień, w którym się urodził.Zrobiło mi się go tak strasznie żal,poczułam się cholernie winna, opadłam z sił, mąż musiał przyjechać po mnie do szpitala.I wtedy postanowiłam-NIE DAM SIĘ.Nie po to tyle cierpienia i bólu, żeby mnie to zjadło, jak już jest, to wykorzystam to jako stopień do pięcia się w górę. Mimi, ja straciłam dwie ciąże, jedna w 13 tyg.,widziałam na USG jak to się dzieje, jak moje ciało dosłownie zgniata maleńkie dziecko i pomimo wszystko i tak myślę, że się nie dam, bo jaki to wszystko miałoby sens? Odpowiedz Link
skomroch1 Re: Słyszałyście tą piosenkę? 30.01.09, 17:32 Misia, przeczytałam co napisałam i jakieś takie to ostre. To przez to, że mam mało czasu, niunio zaczął chodzić i zrobił się pełen inwencji twórczej, strach spuścić go z oczu na minutę.Jeśli cię uraziłam to przepraszam, chociaż sens pozostaje ten sam.Po coś musi być to cierpienie, tak sobie tłumaczę, bo inaczej jak sobie z tym poradzić? Odpowiedz Link