an_7 04.04.09, 23:07 Co zrobić, żeby 1,5 roczne dziecko nosiło okulary? Synek od razu je ściąga, a powinien nosić cały czas. Jak było u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zurawska.barbara Re: okulary 04.04.09, 23:13 Stasio dostał okularki jakieś dwa miesiące temu, kupiliśmy takie fajne z fisher price lekkie plastikowe, zaczynaliśmy przed tv jak było cos co go interesowało, pierwsze dni były ciężkie, ale załapał, starałam sie być cierpliwa ale różnie bywało. Teraz nosi, jak nie patrze to sciąga czasem, ale nie jest źle. Odpowiedz Link
11anetta Re: okulary 04.04.09, 23:42 no i nas to czeka tez kupie te z fisher price tylko bedzie masakra z noszeniem uf az sie boje.Caly czas sceptycznie do tego podchodze.Jakie jeszcze sa fajne oprawki? Odpowiedz Link
an_7 Re: okulary 05.04.09, 15:45 My mamy takie bardziej tradycyjne oprawki, z tyłu na gumkę. Tak sobie teraz myślę, że może to przez te oprawki... W sumie za bardzo nie było z czego wybierać. Odpowiedz Link
tolka11 Re: okulary 05.04.09, 17:39 Miłosz miał od 10 m-ca zycia i cały czas ściagał, łamał. solidnie zaczął nosić, ale dalej z niechęcią, około 3 roku zycia. teraz nosi bez problemu. Jednak nawet to wymuszone, kilkuminutowe noszenie okularów przynosiło poprawę. Odpowiedz Link
anetarosiak1 Re: okulary 06.04.09, 22:18 Mój synek miał 14 miesięcy jak dostał okulary,jeszcze nawet nie chodził tylko raczkował!było ciężko,ale pilnowałam uparcie aby nosił okulary na nosie,jak zdjął to zakładałam,znowu zdejmował i znowu zakładałam...oboje byliśmy uparciale opłacało się ,bo na dzień dzisiejszy mały ma 2,5 roku i okularki nosi bardzo ładnietakże dużo cierpliwości życzę.pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
11anetta Re: okulary 07.04.09, 19:05 mj synci dzisiaj tez pierwszy raz zalozyl okularki i o dziwo nie sciagal jak tylko chcial to go zabawialam.teraz musialm sciagnac bo mu za uszkami usinely glowke.Jutro do optyka na poprawke.A sa leciutkie silikonowe chyba takie jak z fosher price.pozdr Odpowiedz Link