tenia35 06.12.06, 13:24 Wiem ze to wyspa ale rosjanki nazywaja tak robotki na okraglym szablonie z "rozkami".Podoba mi sie to.Moze ktos wie jak nazywa sie ta technika po polsku i czy znajde cos na ten temat tez po polsku.Dzieki za ew.podpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tehah Re: Teneryfa 06.12.06, 14:01 Bardzo cieszę się z rozpoczęcia dyskusji na ten temat. Od dłuższego czasu szukam bezskutecznie przyrządu do robienia teneryfek. A przecież kiedyś w zamierzchłej komunie w szkole na pracach ręcznych robiło się tą techniką poduszki itp. Skończy się to chyba tym, że sama zrobię sobie płytkę. Na forum chińskim takie piękne teneryfki pokazują, że aż zazdrość bierze. A może ktoś spotkał przyrząd do teneryfek gdzieś w pasmanterii? Odpowiedz Link
regi21 Re: Teneryfa 06.12.06, 14:03 Jak wpiszesz w google teneryfki dostaniesz pare linkow na temat teneryfek Na www.kaiem.pl/forum chyba w koronkach jest coś. Ostatnio babka pokazywała na grupie dyskusyjnej robotki-reczne w googlach pare teneryfek, możesz dotrzec przez wyszukiwarke grupową Efektowne, choć sama nie próbowałam Odpowiedz Link
tenia35 Re: Teneryfa 06.12.06, 14:42 Dziekuje za podpowiedzi.Nawet nie wiedzialam jak to po polsku sie nazywa.Co do szablonu to widzialam zrobiony ze steropianu z wetknietymi wykalaczkami.Zamierzam zglebic ten temat-zawsze to cos innego.Pozdrawiam Odpowiedz Link