Dodaj do ulubionych

Gdzie w Otwocku .....

29.10.10, 01:05
.... lotnisko ?

I jakies fajne forum dyskusyjne, takie naprawde z fantazja + na luzie ? :)
Dla ludzi w srednim wieku, "z dyplomem" i o "zglobalizowanej"
perspektywie (znaczy sie, ze niby wizji i tego tam) ?

Przyjmuje tez infosy o jakichs fajnych knajpkach na tzw. poziomie
(bez np. hojraków, pijaków, "biznesmenów", wapna i szanownej mlodziezy).
Najlepiej tez z "zywa" muzyczka (nie, nie o rozbieranie chodzi, haha).

Z góry wielkie merci.

Mam nadzieje, ze naj"blizsze" takowe nie sa "az" w Warszawie.

Calkiem na serio pytam, bo nowy-m jestem.
Obserwuj wątek
    • maryshaa Re: Gdzie w Otwocku ..... 29.10.10, 10:42
      Co do forum, to nie wiem...
      Co do knajpek..cóż, chyba jednak w Warszawie.
      W Otwocku i okolicach nie ma takiego fajnego miejsca, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie...
      Czasami w Warce są organizowane koncerty bluesowe- jazzowe i wtedy robi się tam znośnie. Bez koncwertów jest hmmm lipa? kiepa? wypraszanie gości od stolika, żeby zrobić miejsce dla innych? Generalnie żenada. M-kwadrat - jak lubisz głośną muzykę typu Viva, kłęby dymu z petów, rozwrzeszczaną naszą kochaną młodzież, i rezerwację stolika na dwa dni przed weekendem to polecam...
      Latem można usiąść przy wieży ciśnień, ale zimą nie polecam... lokum mikroskopijne i bez klimatui atrakcji żadnych.
      U dziennikarzy? hmmm może kiedyś było znośnie, dawno nie byłam, ale raczej miesjce na wypicie szybkiego piwa ze swoją grupą znajomych, bez klimatu i wyrazu. Bez dobrej muzyki...
      Poza tym jest Stacja-Falenica, czyli kino kawiarnia w budynku poczekalni przy stacji PKP Falenica właśnie...to już godne polecania.
      • maryshaa BLUESOWE ZADUSZKI 31.10.10, 09:33
        Zaduszki Bluesowe " Na drugim brzegu tęczy" poświęcone pamięci Miry Kubasińskiej, w 5 rocznicę jej śmierci.
        Miejsce : Powiatowy Młodzieżowy Dom Kultury w Otwocku,ul.Poniatowskiego.
        Czas : 6 listopada (sobota) o godz.18ta.
        Zagrają : Peron 1, Stan Surowy, Bluesquad, Robert Lenert,Roman Sadowski. Zaśpiewają : Karolina Cygonek,Kaja Szwarc,Agnieszka Bieńkowska,Klaudia Milczarek. Przed koncertem będziecie mogli obejrzeć bluesową wystawę fotograficzną Jurka Andrasiaka, scenografię przygotuje Grzesio Muczke, koncert poprowadzi Przemek Skoczek , a koncepcję całości przygotował Tomek Miturski. Wstęp jest wolny,ale w trakcie będziemy zbierać nadal na Ławeczkę Miry.
    • weasel_82 Re: Gdzie w Otwocku ..... 04.01.11, 20:48
      Ja ze znajmomymi upodobaliśmy sobie nowy lokal w Galerii Górna (na ul. górnej przy PKP). Niedawno się otworzyli, poki co jest tam spokojnie - ach, moze dlatego nam sie tak podoba :D Duzy wybor miejsca, niezbyt głosna klimatyczna muzyczka, jest co zjeść, wypić i na co popatrzeć, bo wystrój nietypowy i przywołujący na myśl wakacyjne wspomnienia. Co chwilę coś nowego się w lokalu pojawia, a przesympatyczny Pan chetnie przyjmuje wszelkie propozycje czym by tu zadowolic klientow :) Mysle nawet by niebawem urzadzic tam urodziny :D Podstawowy minu, ze lokal jak i galeria czynny jest jedynie do 21, niestety :( Ale lepsze to niz wyprawa gdzies do centurm wawy, zwlaszcza w taki ziąb... a! otwarte także w weekendy :D
      Polecam na spotkania, randkę czy po prostu obiad (nam kolega na wynos przynosi do biura,..umrr tazjin ;) )

ps. właśnie zauważyłam, że już i stronka działa jasmin.salam.org.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka