Dodaj do ulubionych

zdałam i nie jeżdzę

13.05.12, 23:03
zdałam 3 lata temu, po 3 mc pojezdziłam trochę ok 3 mc,ale nie codziennie, niedawno znowu jechałam raz, ale nie ciagnie mnie do jezdzenia, ja mysle ze po prostu nie nadaje sie do tego,moze ja naleze do takich osob ktore nie powinny nigdy jezdzic?
zdałam za 2 razem.Ciagle rodzina mi gada,ze musze w koncu wsiasc i jechac, a mnie dobijaja te biegi, po prostu paraliz jakis jak mam je zmieniac i szlag mnie trafia, zaczelam myslec o tym ze moze powinnam miec automat.
Obserwuj wątek
    • sarawi zdałam i nie jeżdzę 14.05.12, 08:21
      I to jest jakies wyjscie. Skoro nie czujes auta, po co masz sie stresowac, szarpac nim i meczyc na zbyt niskich biegach, kup sobie samochod z automatyczna skrzynia biegow i po sprawie.
    • elfkabezhaltera Re: zdałam i nie jeżdzę 14.05.12, 08:32
      best.mandarynka napisała:

> a mnie dobijaja te biegi, po prostu paraliz jakis jak mam je zmieniac
      > i szlag mnie trafia, zaczelam myslec o tym ze moze powinnam miec automat.

To dobre rozwiązanie
    • Gość: Baśka Re: zdałam i nie jeżdzę IP: *.ip.netia.com.pl 25.06.12, 23:08
      Myślę że jeżeli masz problem z biegami to automat jest super rozwiązaniem . Wsiadasz i jedziesz i patrzysz na drogę a nie myślisz o biegach. Wcześniej myślałam że to nie ma znaczenia jaka skrzynia biegów ale jednak ma. Wsiadłam za kółko po 20 latach od zdania prawka .
      • Gość: asia Re: zdałam i nie jeżdzę IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.12, 17:23
        Zgadzam się z przedmówcami. Jeżdżę co prawda krótko, ale właśnie automatem. Na kursie nie miałam problemów z biegami i byłam gotowa jeździć manualem. Wyszło inaczej, bo automat już był "w domu". Teraz nie zamieniłabym na manuala ;-) Polecam automat, jeśli wiesz, że nigdy nie będziesz jeździć manualem. Bo wiesz, taka przesiadka na ten drugi, to już można się po długim czasie jeżdżenia automatem "pokaleczyć". Niby tego się nie zapomina i są tacy, którym nie robi róznicy, czy automat, czy nie, ale tak, jak ja świeżo po zdaniu wsiadłam od razu w automat, to gdy po jakimś czasie jechałam manualem, z biegami nie było problemu, ale przy parkowaniu - masakra, nie czułam dobrze sprzęgła i 3 razy zgasł ;-)
    • autocash Re: zdałam i nie jeżdzę 27.06.12, 22:41
      Jak wyżej. Zainwestuj w samochód z automatyczną skrzynią biegów. Możesz wcześniej wypożyczyć taki model i sprawdzić, jak Ci się będzie jeździć. Jeśli natomiast w ogóle nie lubisz siedzieć za kółkiem, to chyba nie ma sensu się męczyć, bo i po co?
      ---
      Profesjonalna wypożyczalnia samochodów
      Pożyczki pod zastaw aut
    • wojtus1286 Re: zdałam i nie jeżdzę 29.06.12, 13:25
      Kobiety:):):) wydaje mi się, że bardzo możliwe jest to, że Ty po prostu nie lubisz jeździć:) nie wydaje mi się żeby zmiana biegów była tu kluczowa.
      • Gość: Magda Re: zdałam i nie jeżdzę IP: *.ip-point.pl 02.07.12, 21:37
        Da się jeździć ....wszystkim...trzeba tylko chcieć i przełamać strach....ja na początku jeździłam golfem dwójką....i żyję.....teraz mam polo...i choć niezbyt lubię jeździć, to sytuacja zmusza mnie do tego...walczę sama ze sobą ale chyba jednak warto,życzę powodzenia...
        • autocash Re: zdałam i nie jeżdzę 03.07.12, 11:48
          Wiesz...co innego musieć, a co innego chcieć. "Muszenie" to wystarczająca motywacja, a jak ktoś tylko "chce", to przydadzą mu się dobre rady i ułatwienia w stylu automatycznej skrzyni biegów :) Choć oczywiście zgadzam się z twierdzeniem, że wszystko jest możliwe. Może tylko nie wszystko od razu.
          ---
          Wypożyczalnia samochodów
          Pożyczki pod zastaw aut
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka