Dodaj do ulubionych

Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój problem!

05.07.12, 17:28
Uwaga na auto szkołę Easy Drive Ewa Mamełka www.easy-drive.pl. Przekonują bardzo niską ceną kursów dostępną na stronie grouper.pl - np. gruper.pl/x.php/1,15105/Lodz-Easy-Drive-kurs-prawa-jazdy-kategorii-B.html, ale kiedy dochodzi do zajęć praktycznych to okazuje się, że mają za mało samochodów (chyba dwa) i można np. umawiać terminy na za 2-3 tygodnie. Mało tego - często też dzwonią dzień przed albo w tym samym dniu i odwołują jazdy, więc cały kurs znowu się przesuwa o kolejne tygodnie. Ktoś już poruszył temat Easy Drive Ewa Mamełka (jest błąd w nazwisku) - forum.gazeta.pl/forum/w,154,61160483,134249974,Easy_Drive_Auto_Szkola_Ewa_Malecka_Lodz.html

Zróbmy z tym coś! Piszmy o tym regularnie, co się dzieje w tej firmie, bo to zwykli oszuści! Oszukują i naciągają swoich klientów!
Obserwuj wątek
    • Gość: on Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.skomur.pl 14.07.12, 06:17
      Zgłoś swoje problemy w Urzędzie Narszałkowskim i Wydziale komunikacji.
    • Gość: Oburzona Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.12, 00:28
      Witam,
      Niestety to co jest napisane powyżej zgadza się z tym co się działo również u mnie... Chciałabym dodać również, że WYŁUDZAJĄ oni pieniądze... Oczywiście kiedy oblałam egzamin wewnętrzny, bo nie umiem jeździć, musiałam zapłacić 90 zł, a następnie wybrałam sobie następnym egzamin za 2 dni i osoba, która miała mieć w tym czasie jazdy została od razu wykreślona...
      Ponadto śmieją się w twarz, robią z ludzi pośmiewisko.
    • Gość: nico Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.xdsl.centertel.pl 22.07.12, 16:05
      Zapisałam się na kurs w tej szkole pod koniec grudnia 2011 r. Zajęcia teoretyczne to ...no cóż napiszę obiektywnie: mała sala, było zimno-siedzieliśmy w kurtkach, raz nie działał rzutnik, osoba która prowadziła zajęcia była mało przystępna, z syndromem wyższości nad innymi (tymi którzy dopiero poznają przepisy ruchu drogowego i mogą nie znać poprawnych odpowiedzi), jaka kawa jaka herbata?Ale to dopiero był początek, w końcu najważniejsza jest praktyka. Zacznę od tego że trudno było się zapisać na jazdy, specjalnie w ciągu dnia musiałam się zwalniać z pracy, dostosowywać się do ich grafików chociaż robiłam to z 2tygodniowym wyprzedzeniem. Ponadto kilka razy zostawałam odwoływana tego samego dnia z zajęć "bo samochód jedzie na przegląd" lub też coś wypadło instruktorowi. Dlatego też właśnie mamy sierpień a mi udało się wyjeździć te 30n godzin. Oczywiście porządnego przygotowania do egzaminu nie mam, zdaniem instruktora powinnam jeszcze wykupić godziny dodatkowe. Ok każdy ma swoje predyspozycje do jazdy i może ja zaliczam się do tych co nigdy nie będą dobrymi kierowcami. Zabolały mnie nie które stwierdzenia że "nie myślę" albo "gdzie się patrzysz!" albo takie" że jadę sobie jak księżniczka i nie patrze że pieszy miał zamiar wysunąć stopę i położyć ją na ulicę" . Rozumiem że instruktor może krytykować jak prowadzę auto (że powinnam coś zrobić szybciej, że zatrzymać się trochę bliżej) ale nie powinien krytykować mojej osoby. To nie konkurs talentów i wiedzy żeby się nad kimś po wywyższać tylko lekcje nauki jazdy. Nie wiem co dalej z tym zrobić...w każdym bądź razie na pewno nie zrezygnuje z posiadania prawa jazdy. Może inna szkoła będzie patrzeć na taką "niezdarną mnie" przychylniejszym okiem.

Pozdrawiam i nie polecam tej auto szkoły.
      • Gość: kkkk Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.skomur.pl 25.07.12, 21:11
        Ja zaczęłam kurs w połowie grudnia 2011r. i do dnia dzisiejszego udało mi się wyjeździć dopiero 24 godziny. Kilkakrotnie odwoływano mi jazdy ze względy na to, iż ktoś tam ma następnego dnia egzamin a ja dostawałam kolejny termin jazd za 3 tyg. dziś. a na dzień dzisiejszy kolejne wolne terminy jazd są dopiero po 25 sierpnia 2012r., wiec nie wiem kiedy w końcu ukończę kurs. Sama wiem, że szybko muszę wykupić jazdy w innej auto szkole bo nie mam zamiaru im dopłacać za wewnętrzne egzaminy.
        A co do teorii się zgadzam, prowadzący ma kompleks wyższości, sala jest mała, śmierdząca...

Pozdrawiam, i ja też nie polecam tej auto szkoły.
    • Gość: ma255 Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.skomur.pl 07.08.12, 16:04
      Witam! Problem w tej auto szkole jest ciągle ten sam, terminy jazd sięgają miesiąca. ja od marca nie mogę wyjeździć u nich tych 30 godz. i też jestem zdania, że trzeba z tym coś zrobić.
      Pozdrawiam
    • Gość: julia Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.toya.net.pl 24.08.12, 19:42
      wie ktos moze czy szkole na piotrkowskiej44 zamkneli? strona internetowa zniknela wiec nie wiem co sie dzieje.
      • Gość: kbc Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.play-internet.pl 27.08.12, 18:59
        Witam mam tak samo chyba nigdy tego niewyjeżdze proponuje spotka sie jakoś na dniach przed tą szkoła i iśc do tej pin...y razem i zarząda zwrotu kasy
        • Gość: Zgredzio Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.toya.net.pl 30.08.12, 14:01
          Wiesz spotkać to może i można by było ale jest problem bo ona nie przychodzi i na drzwiach wisi kartka, że w dniu tym i tym biuro nieczynne a tak jak już pisałam komórki nie odbiera...
      • Gość: Zgredzio Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.toya.net.pl 30.08.12, 13:57
        Rzeczywiście strona internetowa zniknęła a dodzwonić się do auto szkoły graniczy z cudem gdyż moim zdaniem Mamełka boi się tam pojawić a komórki nie odbiera... To są jakieś żarty co obecnie tam się dzieje... Ja też nie mogę wyjeździć godzin... Na obecną chwilę instruktorzy nie jeżdżą gdyż nie dostają wynagrodzenia a co lepsza nie mają kasy na paliwo!!! Trzeba na prawdę coś z tym zrobić, nie tylko pisać na forach. Może rzeczywiście warto udać się do gazety?? Tylko musi nas być więcej, którzy potwierdzą co tam się wyprawia!!! Tak żałuję, że tam poszłam na kurs, że masakra!!!! Tak to jest jak się "kupuje coś okazjonalnie" NIGDY NIGDY WIĘCEJ!!!!! NIE POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: krzysiek Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.play-internet.pl 01.09.12, 12:52
      Witam,
      Proszę wszystkich oszukanych o kontakt na moje gg 8847385 w celu umówienia spotkania w sprawie zwrotu pieniędzy i kart jazdy.
      Musimy coś z tym zrobic!!!
      • Gość: Malwina Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.12, 14:34
        Witam, kurs rozpoczęłam 28.08 (miałam 27.08 ale szkoła była zamknięta a instruktor się nie stawił...). Na zajęciach właściwie brak organizacji typu 'dziś uczymy się zasad na terenie zabudowanym' tylko że tak powiem 'wszystko po trochu'. Ani razu w ciągu 4 dni nie zastaliśmy otwartej siedziby szkoły, dodatkowo wywieszona została kartka iż nieczynne. Nawet nasz instruktor nie miał komu oddać kluczy od sali, naszych kart zajęć czy kart z wynikiem badań lekarskich... masakra. Właścicielka od pierwszego dnia nie odbiera telefonu, nikt (nawet instruktor) nie wie co się dzieje. Wraz z moją grupą będziemy prawdopodobnie wysyłać reklamację na jej maila, ustalimy to na najbliższym spotkaniu. Widzę, że poszkodowanych w tej sprawie jest wielu więc nie można tej sprawy zostawić obojętnie.
        • Gość: Agnieszka Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.4web.pl 03.09.12, 14:40
          Witam wszystkich poszkodowanych, ponieważ widzę że problem jest od samego początku otrzymania uprawnień do prowadzenia działalności przez panią Ewę Mamełkę nie widzę innego wyjścia z tej sytuacji jak złożyć grupowy pozew. Na ulicy Piotrkowskiej 113 znajduje się Biuro Miejskiego Rzecznika Konsumentów, do którego warto się udać i zgłosić problem. We wtorki biuro otwarte jest do godziny 17. Ja podpisałam umowę z Auto szkołą 22.06 i tak jak Wy nie mogę kontynuować nauki w innym miejscu bez dokumentów, poza tym ignorowanie kursantów przez właścicielkę jest niepoważne . Tonie w długach i unika kontaktu.

8468779 to mój numer gg jeśli będziecie mieć jakieś pytania czy sugestie to proszę piszcie razem będziemy mieli większe szanse na wygranie tej sprawy.

Pozdrawiam Agnieszka
        • Gość: ka Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.toya.net.pl 03.09.12, 22:24
          bardzo prosiłam bym o kontakt bylam na spotkaniu 27.08.12 ktore sie nie odbyło, niestety 28.08.12 nie mogłam się pojawic. chcialabym sie skontaktowac z kims z tek grupy moj nr gg:5206448 prsze o kontakt
      • Gość: laudika Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.elsnet.pl 03.09.12, 19:15
        Zapraszam do wydarzenia ! Trzeba coś zdziałać !!
        www.facebook.com/events/311473132285380/
        Wszystkich poszkodowanych zapraszam 6 września o 17.00 pod biuro auto szkoły !
        Klaudia
        • Gość: laudika Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.elsnet.pl 03.09.12, 19:27
          Aaaa i zapomniałam, tutaj jest mój numer gadu 22361710, kontaktujcie się ze mną, jeżeli dziwi Was, że szkoła nie odbiera, bądź jest nieczynna
    • cobolt Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob 06.09.12, 12:42
      Też zostałem przez nich oszukany. Naciąganie na kasę pierwsza klasa. Ja nie przeszedłem nawet kursu wewnętrznego, za który za pierwszym razem musiałem zapłacić 25 złotych. Co więcej ten egzamin wewnętrzny odbył się następnego dnia po za kończeniu się kursu. Tuż przed nim pan instruktor puścił nam godzinny film o tym jak zdać egzamin praktyczny. To się nazywa metoda na robienie wody z mózgu przed egzaminem. Oczywiście ponad połowa grupy dzięki temu nie zdała. Mała grupa liczyła 20 osób, z czego z 2 siedziało na dostawkach. Nowoczesne wyposażenie polegało na rzutniku, z którego pan puszczał film i robił stop-klatki. Sala znajdowała się na poddaszu walącej się kamienicy. O kawę i herbatę nawet nie pytałem. Badanie jak to zwykle polegało na tym, że jakiś pan doktor X spytał się jak tam mój wzrok. Powiedziałem mu jaką mam wadę więc napisał, że muszę jeździć w okularach. Za tą konsultację trwającą 2 minuty zainkasował 60 złotych (dobrze, że nie 100 złotych). Cóż będzie pozew zbiorowy...
    • Gość: xxx Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.toya.net.pl 07.09.12, 12:11
      macie racje nawet nie odbiera telefonów jak cos to sie przychodzi nawet na termin jazdy i na miejscu sie dowiaduje ze odwolana jazda lub kolektorem jestes zamazany to są oszusci i naciągacze na kase na glupie 2godziny czeka sie ponad 1,5miesiąca widzialem i wiekszosc osób co sie zapisala w kwietniu nie ma wyjezdzonych jazd a do tego biuro jest zamknie te
      • Gość: xxx Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.toya.net.pl 07.09.12, 12:54
        słuchajcie wszyscy co zostali oszukani dodzwoniłem sie dzis i odebrała córka która powiedziala ze w środe ma byc otwarte od 12 do 19 ze jezeli bedzie chciał ktoś odebrac papiery to bedzie ta mozliwosc ma przyjsc orzecznik ciekaw czy muwila prawde a oto numery ich 530190124 a do wlascicielki:516223526 na który nie odbiera wcale poniewaz jak córcia muwila ze jest w szpitalu nie dziwie sie ze jest instruktor Paweł tez ją oszukał ten stary i siwy i mieszka tam na przeciwko szkoly
        • Gość: asik Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 21:46
          ten stary i siwy? ja tam nie widziałam takiego
          który to?
    • Gość: Anna Re: Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój prob IP: *.iwacom.net.pl 13.09.12, 22:36
      prosiłabym o kontakt pod numerem gg 9614228
      • sarawi Auto szkoła Easy Drive Łódź - Opisz swój problem 31.01.14, 11:51
        Wasz problem zaczal sie wiele miesiecy temu. Dlaczego NIKT z Was nie zglosil tego do Urzedu Miasta - wydzial Ewidencji Pojazdow i Kierowcow, do osoby odpowiedzialnej za czynnosci zwiazane z dzialalnoscia OSK i Transportu ??? Ludzie, dajecie sie oszukiwac i zamiast cos z tym zrobic, to przez kilka miesiecy dyskutujecie o tym na forum, a biznes OSK kwitnie ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka