Dodaj do ulubionych

Kurs prawa jazdy

08.01.24, 01:17
Chciałabym się Was doradzić, co mam zrobić w takiej sytuacji, ponieważ jestem już bezradna i czy jest to normalne :(

W maju 2023 roku zapisałam sie na kurs prawa jazdy, 1 czerwca miałam skończoną teorię, a praktyki zaczynałam jakoś 15,16. Tutaj warto dodać, że od lipca do połowy października byłam niedostępna. Od momentu skontaktowania się instruktora ze mną do mojego wyjazdu minął niecały miesiąc a ja miałam tylko 3 jazdy, z tego wyjeżdżone godzinowo 4 (bo to nie były jazdy po 2h). Tutaj pojawia się pierwsze pytanie - czy to jest normalne żeby w 4 tygodnie zrobić tylko 4h jazd? Nadmienię również, że OSK do którego się zapisałam, posiada 6 instruktorów.

Skontaktowałam się z moim gdzieś w połowie października i powiem tak, że to ja musiałam się do niego dobijać, tutaj mówił że w niedzielę, a jednak nie było. Potem, że w połowie listopada sobie zaczniemy i nie było. Pierwsze jazdy po powrocie miałam w połowie grudnia.

Od tego czasu miałam 2 jazdy tylko, z czego jedne to 1h. Warto dodać, że zawsze umawiałam się z nim na 2h albo 1,5h, a po jego przyjeździe mówił, że dzisiaj sobie zrobimy godzinkę, żebym sobie przypomniała itd...

Mój instruktor nie ma złego stylu nauki, jest bardzo cierpliwy, zabawny, potrafi rozładować stres i nerwową atmosfere. Ogromnym minusem jest jego podejście i organizacja szkolenia ze mną. Raz odmówił jazd - to rozumiem zdarzają sie sytuację bez wyjścia, ale po tym jak obiecał, że odrobimy, nie odezwał sie przez 2 tygodnie. Średnio moje jazdy odbywają się co 2 tygodnie i nie wiem jak to rozgryźć, a nauka stoi w miejscu na każdych jazdach, jeżdżę tylko do przodu i tyle.
Dodam też, że jestem osobą nieśmiałą i nie za bardzo umiem zawalczyć o swoje i bardzo się przejmuje tym, że jeśli złożę skargę albo zwrócę mu uwagę będzie się on na mnie mścił :(

Sytuacja ta ogromnie mnie męczy i zniechęca do zrobienia prawa jazdy
Obserwuj wątek
    • osklauto Re: Kurs prawa jazdy 09.02.24, 22:53
      Witam. Porozmawiaj najpierw z instruktorem, później z biurem. Obawiam się że będziesz musiała zmienić szkołę nauki jazdy. Jazdy po godzinę co dwa tygodnie to za mało jak na normalny kurs nauki jazdy. Ciężko jest pokazać w takim czasie cały obszar egzaminacyjny. Gdybyś miał jeszcze jakieś pytania jak postępować z obecną szkoła nauki jazdy zapraszam do kontaktu. Telefon lub email jest na naszej stronie lauto.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka