Gość: kleo IP: *.aster.pl 15.06.05, 16:08 jest Francuzem i ma to "cos" .... a nazywa sie Peugeot 206 Mistral........... i od dzis jest moj :-) Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tszche Re: jest piekny.... 15.06.05, 16:58 To kiedy przyjedziesz się nim pochwalić ;-) Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: do Tsche IP: *.aster.pl 15.06.05, 18:39 Czesc, jak poznam trase, ktora sie jedzie na Powstancow :-) dzis przejezdzalam kolo powstancow i straszne tam korki... jakies tory chyba instalowali i wszystko stalo:-) BTW: czy pisales do mnie ostatnimi czasy? chodzi mi o maile ?? Pozdrowionka, k. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzynzkokosem Re: jest piekny.... IP: *.acn.waw.pl 15.06.05, 17:39 strasznie sztampowy...cos jak skoda :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: jest piekny.... IP: 195.8.101.* 16.06.05, 10:22 Kleo gratuluję ci zakupu autka ! Też bym tak chciała ale mam nadzieję, że może w przyszłym roku ... A jakiego jest koloru ? Też mi się te autka podobają teraz to dopiero zaczniesz śmigać po Wawie i życze ci szerokiej niezakorkowanej drogi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do An Re: jest piekny.... IP: *.aster.pl 16.06.05, 19:10 Dziekuje An. Wlasnie dzis sama przyjechalam z Ul. Modlinskiej na Stegny w ta ulewe i to w godzinach szczytu ... Kawal drogi :-) wogole sie nie balam... tylko moj facet mowil, kto Ci dal prawo jazdy ?? powiedzial, ze mam kiepska technike jazdy :-) ale egzaminator tez tak powiedzial :-) z czasem sie naucze, wazne, ze nie boje sie jezdzic :-) i zaparkowalam tez sama na parkingu :-) Pozdrwionka, k. Odpowiedz Link Zgłoś
aniak93 Re: jest piekny.... 16.06.05, 19:20 o kochana :))) ul.Modlińską przejeźdzałaś, ja niedaleko mieszkam:))) gratuluję posiadania autka.To super sprawa:)) ja narazie moge pomarzyć co najwyzej o seicento :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: jest piekny.... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.06.05, 22:02 O to przeszłaś niezły chrzest !!!! nie przejmuj się technikę można poprawić, ważne że nie boisz sie jeździć ! Ja też się niemało nasłuchałam teraz dojrzewam żeby pojeździć sama Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny.... IP: *.aster.pl 16.06.05, 22:22 bylo niezle :-) zastanawialam sie wczoraj czy sie odwazyc, ale stwierdzilam, ze musze zaczac szybko jezdzic, bo to juz miesiac odkad zdalam egzamin i niedlugo zapomne... tez tak mysle, ze z technika bedzie lepiej jak troche pojezdze... na razie wazne, ze jezdze przepisowo i nie stanowie zagrozenia dla innych :-) a przepisy drogowe to moj konik :-) An, sprobuj sama, jesli wolisz to na razie krotkie trasy, jakies kolko kolo domu, ale nie ma to jak samodzielna jazda. Tylko oczy trzeba miec naokolo glowy. Dzis na skrzyzowaniu wymusil na mnie pierwszenstwo taki jeden i jakbym nie zaczela hamowac to by bylo buuum:-) Pozdrowionka, k. Odpowiedz Link Zgłoś
yunnan Re: jest piekny.... 17.06.05, 09:54 przede wszystkim NIE MA SIĘ CO BAĆ !!! ważne zeby po egzaminie jeździć...dużo jeździć bo jak się robi przerwy to pojawia się strach i zanikają nabyte umiejętnośc....na początku przerwa miesiąc później dwa i nawet się człowiek nie obejrzy a prawo jazdy kurzem obrośnie...a prawda jest taka że po kursie w młodym kierowcy jest i odwaga i troszkę wiedzy...umiejętności i technika przyjdą z czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
yunnan Re: jest piekny.... 17.06.05, 10:04 a...i jeszcze jedno trzeba starać się jeździć samodzielnie czyli samemu bo jak jest jeszcze obok ktoś to daje fałszywe poczucie bezpieczeństwa i kierowca nie wymaga od siebie tylko podświadomie czeka na pomoc...nie daj Boże jak ma sie w domu innstruktora...hehe...strzał do własnej bramki ale to fakt...siedzi taki obok, podpowiada, poucza (w dobrej wierze) a przed zatrzymaniem wciska nogi w podłogę, kopie dywanik, wycieraczki włącza albo co gorsze zagląda do nie swojego lusterka...skrzywienie zawodowe... ale dopiero jazda jest jak jedzie dwóch [lub więcej] instruktorów samochodem do nauki jazdy..heheh...sprzęgło sobie pomagaja puszczać ...ostrzegają wzajemnie..."tu masz samochód z lewej"..."zredukiuj na dwójkę" itd itd...komedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny....do yunnan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:52 niestety, albo stety nie mam w domu instruktora... :-) a skad takie spostrzezenia odnosnie instruktorow ?? :-) sam moze jestes instruktorem ? Pozdrowionka, kleo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny....do yunnan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 12:41 Czesc, dzieki za mile slowa otuchy i za rady :-) ma wlasnie taki zamiar -duzo jezdzic :-) dzis tez juz sobie pojezdzilam troche, co prawda jezdze przepisowa 50-tka, ale prawym pasem, wiec nikogo nie denerwuje ... to prawda -odwazna to ja jestem :-) natomiast czy ja jestem mlodym kierowca to juz jest wzgledne ... zalezy co kto uwaza za mlody..ale na pewno jestem swiezo upieczonym kierowca :- ) Pozdrowionka i milego dnia, kleo. Odpowiedz Link Zgłoś
yunnan Re: jest piekny....do kleo 17.06.05, 13:07 to co piszę wynika z mojej praktyki... 50km/godz. i prawy pas to tylko właściwa postawa i ułatwienie sobie zadania...a poza tym sposób na wzgledny spokój i komfort na drodze bo na prawym pasie nikt cie nie będzie poganiał a nie ma nic bardziej denerwującego jak "ślimaki" na lewym pasie...sama zobaczysz jak zdobedziesz nieco rutyny i umiejętności... a "ślimaki"...to w odniesieniu do tych odcinków na których prędkośc podniesiono do np. 70 czy 80km/godz. a ktoś sobie "pomyka" 35-40km/godz pomimo dobrych warunków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny....do yunnan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 13:37 no oczywiscie tam, gdzie mozna jechac 80-tka to ja jade albo cos okolo :-) ale i tak wole jechac prawym pasem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: jest piekny....do yunnan IP: *.devs.futuro.pl 17.06.05, 14:13 Kleo, wielkie gratulacje!!!!!!!!!! Teraz nic, tylko uważaj mocno na siebie i dbaj o to fajne cacko!!!!! szerokiej samodzielnej drogi Ci sle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny....do Joli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 15:55 Jolu, dziekuje bardzo !!! Bede uwazac :-) Pozdrowionka i buziaki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: jest piekny....do kleo 17.06.05, 16:13 Jakich to czasów się doczekałem. Kobiety dominują za kierownicą. Kupują francuskie autka a mnie nawet nie stać na rower. ;-) Buuuuuuuu!!! Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny....do tszche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:17 Nie martw sie Szczepan :-) Ja ciezko pracowalam na swoje autko -w dwoch pracach przez jakis czas... ale nie da sie ukryc, ze nadchodzi era kobiet :-) Pozdrowionka, k. Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: jest piekny....do kleo 17.06.05, 17:27 Nic tylko się załamać ;-) Tak a propos kobiet za kierownicą, to pozwole sobie przedstawić relacje jednej z egzaminowanych dzisiaj dziewczyn. Bardzo mnie rozbawiła. Otóż wracając do ośrodka kursantka zatrzymała się przy skręcie w lewo na zielonej strzałce, a ponieważ był duży ruch (pieszy, rowerowy i samochodowy) zatrzymanie trwało kilka sekund. Po upływie pierwszej sekundy dziewczyna słyszy donośny sygnał klaksonu z tyłu. Rozgląda się, to samo czyni siedzący obok egzaminator. Po chwili z lewej wyprzedza ją (z środkowego pasa skręcając w prawo) kobieta za kierownicą (nieuważając zupełnie na pieszych i innych) i pozdrawia kursantkę środkowym palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: jest piekny....do Tszche IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.06.05, 20:24 Szczepan, a ty jesteś pewnien że chodziło o kobietę ? No i co było dalej ? zdała ? Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: jest piekny....do Tszche 18.06.05, 18:36 Dziewczyna zdała, bo to było już przy skrzyżowaniu Powstańców i Piastów. A ta osoba za kierownicą to była kobieta, bo wersje egzaminowanej i egzaminatora się pokrywały. I proszę Was bardzo - nie róbcie tak jak ta pani ;-) Pozdrawiam Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki Re: jest piekny....do Tszche IP: *.chello.pl 18.06.05, 21:07 Ale może pozdrowienia były dla egzaminatora?;))) Odpowiedz Link Zgłoś
tszche Re: jest piekny....do niki 19.06.05, 09:36 Jak byłyby dla ezgzaminatora, to wyprzedzałaby po chodniku z prawej (tzn. od strony pasażera) (to taka moja dedukcja) A tak wogóle to bez względu kogo się tyczyły pozdrowienia, to ich forma była naganna. Sz"Che"Pan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleo Re: jest piekny....do Tszche IP: *.aster.pl 19.06.05, 10:45 Szczepan, nie bede "pozdrawiac kierowcow" -obiecuje :-) Pozdrawiam, kleo. Odpowiedz Link Zgłoś