Dodaj do ulubionych

kierunkowskaz! ! !

16.08.05, 09:02
Czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego caly czas mi sie wyłącza na placyku ?
mam za bardzo skrecona kierownice czy co ? na egzaminie wystarczy pól sekundy
bez kierynkowskazu i trzeba od nowa powtarzac caly manewr...pomocy!
Obserwuj wątek
    • Gość: kmicic Re: kierunkowskaz! ! ! IP: *.autocom.pl 16.08.05, 09:46
      Hej Elizka.
      Pewnie Ci się ten kierunkowskaz gasi w momencie kiedy prostujesz koła. To jest
      jak najbardziej normalne i funkcjonalne na mieście.
      Na egzaminie nie jest tak źle, żebyś oblała za to, że Ci na sekundę kierunek
      spłata figla i zgaśnie. Wystarczy spokojnie poprawić i będzie okej.
      Widzę, że egzamin się zbliża :))) i pojawiają się różne dziwne wątpliwości?
      Też tak miałem. To chyba zdrowy objaw.
      Gdzieś tu na forum czytałem np. że ktoś przed egzaminem nie mógł przestać
      myśleć co będzie, jeśli na mieście wyjdzie na jezdnię pies i nie będzie chciał
      uciec. hehe
      Pozdrawiam
      • elizka19 Re: kierunkowskaz! ! ! 16.08.05, 21:35
        Bo widzisz ja chyba niepotrzebnie na Ten placy jeżdże, tylko nerwicy dostaje:/
        Ostatnio byl taki motyw,że kolesiowi dosłownie na sekundke wylączyl sie
        kierunkowskaz, a egzaminator juz paluszkiem kiwa żeby manewr powtórzyl . Juz
        myslałam,że wejde za barmke i mu wykęce tę lape (egazminatorowi:)...co prawda
        koles zdał,ale ile go to stresu musialo kosztować... ale dobra juz mniejsza z
        tym:)dzieki za pomoc Kmicic:)juz sysko wiem:) pozdrawiam!!!
        ps. a co zrobić jeśli na mieście wyjdzie na jezdnię pies i nie będzie chciał
        uciec hih
        • Gość: kmicic Re: kierunkowskaz! ! ! IP: *.autocom.pl 17.08.05, 08:49
          Rzeczywiście z kierunkami trzeba uważać. Tym bardziej, że niektórzy
          egzaminatorzy mogą mieć fisia na tym punkcie.
          Np. przy korekcie - jedni uznają brak kierunku zawsze za dyswalifikujący błąd,
          podczas gdy inni uważają, że jeżeli korekta jest wykonywana przed wjazdem do
          stanowiska, to kierunek jest zbyteczny.
          Albo np. przy robieniu koperty - w pewnym momencie prostujesz koła
          (kirunkowskaz wtedy gaśnie) i... też jedni (ortodoksi) uważają, że trzeba
          poprawić kierunek, zaś drugim (liberałom) to, za przeproszeniem, wisi pełnym
          zwisem :)))
          PS
          Co z niesfornym pieskiem? Hmmm... jeśli nie reaguje na klakson (bo może jest
          starszym piesem i jest przygłuchawy :) można by mu rzucić na pobocze jakiś
          kabanosik czy cuś innego dobrego. HEHE
          Jak myślisz?
        • user0001 Re: kierunkowskaz! ! ! 17.08.05, 11:29
          > ps. a co zrobić jeśli na mieście wyjdzie na jezdnię pies i nie będzie chciał
          > uciec hih

Należy użyć sygnału dźwiękowego. Jeżeli w środkowym lusterku jest pusto można
          zahamować. Jeżel ktoś za Tobą jedzie to przejechać psa i gdy znaki pozwolą
          zatrzymać się aby obejrzeć uszkodzenia.

Przygłuchy pies nie jest dobrym powódem aby zginąć w zderzeniu czołowym na
          sąsiednim pasie lub owinąć samochód wokół latarni/drzewa.
          • Gość: kmicic Re: kierunkowskaz! ! ! IP: *.autocom.pl 17.08.05, 16:58
            Polemizowałbym. A jeżeli zamiast psa na drodze pojawi się nagle np. dziecko lub
            pijany pieszy, to też zanim naciśniesz na hamulec będziesz patrzył najpierw w
            lusterko??!
            Po to właśnie wprowadzono manewr tzw. hamowania awaryjnego ażeby w sytuacjach
            krytycznych błyskawicznie reagować - hamować!
            Jeśli zaś wjedzie w Ciebie pojazd jadący za Tobą, bo gwałtownoie zachamowałeś,
            by oszczędzić biednego psiaka, to będzie to zawsze wina tamtego kierowcy. Bo
            nie zachował bezpiecznej odległości, czyli takiej, która pozwoliłaby uniknąć
            zderzenia w omawianej sytuacji.
            Pozdrawiam
            • elizka19 Re: kierunkowskaz! ! ! 17.08.05, 17:45
              zgadzam sie z przedmówcą:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka