IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.09.05, 11:57
Mam takie pytanie.Chodzi o zatrzymanie sie w odleglosci do 40 cm.Czy chodzi o
to zeby kola nie przejechaly tej linii czy caly samochod??Bo juz sie w tym
pogubilam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pr0 Re: plac-luk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:24
      chodzi o to aby przód ( zderzak ) amochodu znajdowal sie miedzy zółta a biała
      linia czyli w polu 40 cm miedzy nimi :) powinnien pachołek prawy być mniej
      wiecej na środku prawej wycieraczki
      • Gość: :) Re: plac-luk IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.05, 14:50
        Dziewczyny..wątek łuku poruszany był już kilka razy..Jest to niewątpliwie
        ładnie wyglądający z boku manewr, który mogłoby się zdawać, że wcale nie jest
        taki trudny..sama w to wierzyłam..:/ co się okazuje, kurs już skończyłam, a łuk
        nadal raz wyjdzie, a raz nie..:/ i szczrze mówiąc to co do zatrzymania - nie
        mam żadnej reguły..po prostu robię to "na czuja", bo w tym cholernym manewrze
        chyba właśnie w ten sposób robi się wszystko najlpiej ..:)

Powodzenia i wytrwałości życzę!!
    • Gość: paulnika Re: plac-luk IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 15.09.05, 13:29
      Ale mi sie zawsze tak dzieje ze jestem za blisko prawej linii a za daleko
      lewej.Nigdy mi to nie wychodzi na srodek.
      • Gość: maja Re: plac-luk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 13:36
        pulina mi tak samo zawsze krzywo sie zatrzymam i mimo ze ten pachołek jest na
        załamaniu wycieraczki, to sie okazuje ze nie wykonałam tego poprawnie;( moze
        ktos cos doradzi
        • Gość: Pr0 Re: plac-luk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 14:47
          ja to robie tak ze jak sie zaczyna luk to krece powoli tak jak na zakrecie i
          przewaznie jade na wyczucie i ustawiam sie tak samo tylko szybko zerkam na ta
          wycieraczke aby bylo w miare rowno i przewaznie wychodzi, tu nie ma reguly
          uczenia sie na wycieraczki czy na pacholki mi instruktor powiedzial ze w duzej
          mierze tu chodzi o wyczucie bo jak mowicie dwa razy sie tak samo nie zatrzymacie
          i w konkretnej pozycji zawsze bedize skala błedu :/ poprostu trzeba to cwiczyc
          niestety

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka