Dodaj do ulubionych

KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU?????

16.12.05, 15:48
na początku stycznia wchodzą nowe przepisy co do przeprowadzania egzaminu
na prawko. podobno osoby które rozpoczęły kursy przed datą wejścia w życie
ustawy będą zdawać po staremu...pomimo tego że ich egzaminy odbędą się w
styczniu, lutym 2006...
wiecie coś na ten temat????
Obserwuj wątek
    • Gość: Malina Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 16:08
      Tego jak to będzie po 10tym stycznia na dzień dzisiejszy nie wiedzą nawet
      najstarsi górale ;)

Ale poczytaj te wątki:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=33137256
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=154&w=33315895
    • hondzia791 Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU 16.12.05, 16:15
      napidałam kilka maili do ośrodków ruchu drogowego
      Z prośbą o rozwianie moich wątpliwości w tej kwestii
      jeśli tylko coś mi łaskawie odpiszą dam znać na forum

( no chyba że sami nie wiedzą, bo wszystko na to wskazuje )
      pozdrawiam wszustkich zainteresowanych niewtajemniczonych tak jak ja:)
      czarna magia- nikt nic nie wie:)
      • Gość: Sagi Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU IP: *.net / *.net 16.12.05, 18:24
        A ja zapisując się jakis czas temu zapytałem się miłej pani czy tak bedzie.
        Powiedziała, że nowe zasady są dla wszystkich bez wyjątku, a więc nowy egzamin
        będzie zdawał każdy. W dodatku placyk ma byc przerobiony na tych nowych
        zasadach, nie bedzie dwóch różnych placyków :)
        • karolcia56 jak to??? 16.12.05, 19:20
          zaczelam kurs w sierpniu,ze wzgledu na to ze ma 8miesieczne teraz dziecko
          troche sie to wszystko przedluzylo...Nie zdalam juz 2 razy placu.czyli jak
          teraz sie zapisze i bede miala termin jakos tam w styczniu to bede zdawac po
          nowemu?????Czyli jak??Boze to po co ja sie tak mordowalam z tym placem???
          • Gość: Malina Re: jak to??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:02
            Nie jestes jedyna, która mordowała się z tym placem a będzie zdawać po nowemu.
            Ja tez jestem w takiej sytuacji i wiele innych osób.
            Założenie jest takie, że nie ważne jaki kurs skończyłaś, parkować musisz umieć...
            A jeśli nie wiesz o co chodzi z nowym systemem egzaminowania, to przeczytaj:
            www.prawojazdy.com.pl/index.php?id=107&action=view&id_news=278
            ale jest cień nadziei:
            www.prawojazdy.com.pl/index.php?id=107&action=view&id_news=313
            Szkoda tylko, że to cień.
            AA informacja o półrocznym przesunięciu nie jest nigdzie potwierdzona, dlatego
            ten cien zanika (przynajmniej w moich oczach).
            Pozdrawiam
            • kubryk1 Re: jak to??? 16.12.05, 21:28
              Czym sie przejmujecie? Po pierwsze termin nowych egzaminów jest dość odległy a
              po drugie placyk sprowadzi się tylko do dwóch manewrów: rękaw i górka i to
              rękaw szerszy niż dzisiaj. Znaczy - sama radość!
              • Gość: Malina Re: jak to??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 21:47
                kubryk1 ---> co masz na myśli, pisząc "termin nowych egzaminów jest dośc odległy"??

• Gość: Basia Re: jak to??? IP: *.acn.waw.pl 16.12.05, 22:03
                  nowe przepisy wchodza podobno od czerwca. tak slyszalam od mojego instruktora
                  • kubryk1 Re: jak to??? 16.12.05, 22:07
                    Termin nowych egzaminów to ok 6 miesięcy od 10 stycznia - dzieki oprotestowaniu
                    przez Dorna. Wiem cos o tym, bo jestem własnie instruktorem
                    • Gość: Malina Re: jak to??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.05, 22:40
                      Bóg istnieje :D
                      Jeśli to prawda, to nie stoi przede mną widmo zdawania tego egzamu do końca życia.
                      • kubryk1 Re: jak to??? 17.12.05, 15:55
                        Prawda Malinko, prawda! Trzeba jeszcze inaczej rozmalować plac manewrowy (rekaw
                        jest szerszy) - zima sie to nie da zrobić. Rozporzadzenie musi takze
                        jednoznacznie określić kierunek rekawa - w prawo czy w lewo - na razie jest to
                        okreslone niejednoznacznie. A tak przy okazji - z jakiego jestes miasta a
                        raczej gdzie będziesz zdawała?
                        • Gość: Malina Re: jak to??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 21:00
                          kubryk1 ---> witam, przepraszam, że tak póxno, ale dopiero ze szkoły wróciłam
                          (od 8.50 do 19.10 8/ )
                          A egzamin zdaje w Siedlcach 11go stycznia.
                          To już mój czwarty egzamin :/
                    • Gość: Klog Re: jak to??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.05, 06:41
                      > Termin nowych egzaminów to ok 6 miesięcy od 10 stycznia - dzieki oprotestowaniu
                      > przez Dorna. Wiem cos o tym, bo jestem własnie instruktorem

Dorn tylko powiedział, że oprotestuje. Jakoś PIS'owcom nie ufam.
                      • Gość: Dorti Re: jak to??? IP: 217.97.177.* 17.12.05, 09:49
                        A mnie instruktor mówił że teraz musi wejść nowe rozporządzenie które zmienia
                        te co dopiero weszło(dotyczące zmian od 10.01.2006 r.)
                        • Gość: Sagi Re: jak to??? IP: *.net / *.net 17.12.05, 12:41
                          Zima to troche zły okres na wprowadzanie takich zmian, nie dosc, ze tam u góry
                          gdzie to wszystko podpisują jest jeszcze niemały burdel, to ośrodki też muszą
                          mieć warunki (chociazby pogodowe ;]) zeby wprowadzic te zmiany. Jak dla mnie to
                          przepisy wejdą najwczesniej na wiosne, lato.

A pytanie mam, orientuje sie ktos, ile miałby kosztowac kurs i egzamin po
                          wejściu nowych zasad?
                          Pozdrawiam
                          • Gość: lela Re: jak to??? IP: *.os.kn.pl 17.12.05, 15:48
                            słyszałam że cena ma skoczyć do 1300 zł
                            • Gość: lela Re: jak to??? IP: *.os.kn.pl 17.12.05, 15:49
                              oczywiśćie kurs a nie egzamin :D egzamin nie wiem.
                              • Gość: inspektorek Re: jak to??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.05, 20:05
                                Ale to WORDY lecą w kulki. Zobaczymy co zrobi Poloczek z Piekar Śląskich -
                                obecny minister.
                    • ecikp Re: jak to??? 20.12.05, 14:29
                      To szanowny Panie instruktorze proszę nie siać zamętu wśród kursantów. Zmiany
                      wchodzą 10-go stycznia. Jeżeli masz jakieś wątpliwości, to sugeruję zadzwonić
                      do źródła.
    • Gość: 03730 Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU IP: *.chello.pl 17.12.05, 20:52
      A kogo to obchodzi kiedy kto się uczył, nowe przepisy mają wejść w życie
      11.01.2006 i egzaminatora nie będzie interesowało co było kiedyś. Osoba, która
      rozpoczęła kurs pred tym terminem uczy się w/g starego programu ale zdaje w/g
      nowych zasad. Koszty egzaminów wzrastają dla osób zapisujących sie po dn.
      11.01.2006 ci którzy zapłacili przed zaoszczędzą kilkadziesiąt zł. Co do terminu
      to nawet w ministerstwie nie są w stanie się jednoznacznie określić ale jak do
      tej pory wszystko wskazuje na to, że nowe zasady wejdą teraz.
    • Gość: mloda_gdansk Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU IP: 81.219.103.* 18.12.05, 11:44
      ehh bo taka jest POLSKA! W GDANSKU WSTRZYMALI ZAPISY NA EGZAMIN.... ZAPISYWALI
      DO 9 LUB 10 STYCZNIA I NA ARZIE PRZESTALI... ZMIANY NAJPRAWDOPODOBNIEJ WEJDA;(
    • hondzia791 Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU 18.12.05, 20:50
      nie wiem co wy na to
      w piątek byłam w WORD w Elblągu
      na tablicy ogłoszeń wisi widoczne z kilometra ogłoszenie:

( nie pamietam dokładnie daty dziennej, ale chyba 9 )
      od 9 stycznia obowiązują nowe zasady egzaminowania...

nie ma co się łudzić...
      • marti64 Re: KURSANT Z 2005 ZDAJE PO NOWEMU CZY PO STAREMU 18.12.05, 21:07
        Lipa ogólnie,oby były kamery lub 2-ga osoba oprócz egzaminatora bo jaja
        robią,przeczytajcie mój watek-szczyt chamówy.
    • Gość: agent A czy dla kat. D lub C+E też się coś zmienia? bt IP: *.man.olsztyn.pl 18.12.05, 23:10
      poza ceną egzaminu (ok 200zł na Kat C+E). Słyszałem że łuk ma być półmetra
      szerszy i odległość od tytlnej burty do 1m (obecnie 40cm)ale nie wiem czy to
      prawda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka