Gość: jki IP: *.chello.pl 26.12.05, 19:44 mam takie małe pytanko na którym pasie należy się zatrzywać na rondzie Żaba po skręceniu w lewo jadąc z ul.Odrowążej w stronę św. Wincentego z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
w357 Re: rondo Żaba 26.12.05, 20:12 Na tym rozlazłym rondzie jest pełno znaków pionowych i dobrze namalowane linie na zezdni :-) Dobrze się przypatrz, a będziesz wszystko wiedział . Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: rondo Żaba 26.12.05, 20:17 ps. Po zjeździe na Św.Wincentego najlepiej wjechać na lewy pas ! Prawy kończy się za 50 metrów. Chiiiba ,że jedziesz na stacje benzynową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efemeryda Re: rondo Żaba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.05, 23:27 W357! Pomóż!!! Czy mogę się zatrzymać w Jaśle na tym parkingu koło dworca PKP? Na pewno wiesz o który mi chodzi:-) Bo wiesz, tam jest napisane, że tylko dla korzystających z usług tejże firmy. To co, mogę? No i jeszcze: czy jak jadę do Gorlic to lepiej tą nową obwodnicą, czy może proponowałbyś jednak przez Glinik zasuwać? Ty jak jeździsz? Mam jeszcze kilka wątpliwości, ale to później może :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: rondo Żaba 27.12.05, 00:34 Gość portalu: NO TO BĘDZIE TAK...... Przy rondzie "Żaba" dość często tankuje (na stacji BP).......(i to wysokoprocentowe trunki :-) _______________________________________________ _______________________________________________ >>>>>>> > W357! Pomóż!!! Czy mogę się zatrzymać w Jaśle na tym parkingu koło dworca PKP? > Na pewno wiesz o który mi chodzi:-) Bo wiesz, tam jest napisane, że tylko dla > korzystających z usług tejże firmy. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wyjście jest proste ! Zatrudnij się w w/w firmie lub skorzystaj z usług i parkuj !!! Jak się tam zatrudnisz, to będziesz mogła parkować nawet dłużej :-) ________________________________________________________________________ >> No i jeszcze: czy jak jadę do > Gorlic to lepiej tą nową obwodnicą, czy może proponowałbyś jednak przez Glinik > zasuwać? Ty jak jeździsz? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ja bym proponował śmigłowiec !!! Ten po Milerze już jest zezłomowany i wyrejestrowany, czyli (chwilowo) nie ma sie czego obawiać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Ciekawostka o "Żabie" 27.12.05, 02:03 Rondo "Żaba" wraz z okolicznymi skrzyżowaniami jest usytuowane na granicy Pragi Pn. i Bródna (granicą jest nasyp/wiadukt kolejowy)!!! Kto tam nie był , to nie wie :-) Od strony Bródna jest lepiej oznakowane, aniżeli od strony Pragi. Wiele osób jadących od strony Wisły w pewnym momencie nie wie,gdzie jechać (który pas),aby przejechać na Bródno,a nie w kierunku Szmulek :-) {ale,to już regionalny folklor :-) `} >>>widoczek >>>> arbiter.pl/zdjecie/4729 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efemeryda Re: rondo Żaba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.05, 14:08 Myślisz, ze jak skorzystam z toalety dworcowej to wystarczy? A tak serio to mam poważniejsze pytanie: stwierdziłam wczoraj na moim peżociku rysę na kilka cm nad przednim światłem (sprawca nieustalony)I co teraz??? Wynalazłam na allegro kredki do kamuflażu takich rys, ale nie wiem czy to jest skuteczne? Mam ciemnoniebieską/szfirową karoserię (metalik). Próbowałam natrzeć woskiem koloryzującym, ale niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
w357 Re: rondo Żaba 27.12.05, 14:49 Gość portalu: efemeryda napisał(a): ......... Próbowałam natrzeć woskiem > koloryzującym, ale niestety... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Wosk, to jest dobry,ale na Andrzejki :-) Nie wiem,czy w Polsce jest w sprzedaży takie "cóś" jak "Auto Touch-Up"..... Jest to sprzedawane w buteleczkach podobnych (wygladem)do lakieru "Do Paznokci". Jeżeli rysa jest głęboka, to jeszcze wymaga podkładu , albo extra lakier na wierzch. ps. Jezeli skorzystasz z kibelka , to weź pokwitowanie, aby był dokument ,że się odwodniłaś lub straciłaś na wadzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś