Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie komunikacyjne

10.01.06, 12:10
Cześć, może nie bardzo na temat, ale kogo polecacie do ubezpieczenia pojazdu
(OC+AC) z rozsądnymi składkami dla osoby < 25 lat?
Czy są ubezpieczyciele, którzy nie doliczają za ten wiek dodatkowych opłat?
Za kontynuację pakietu dealerskiego w Allianz (pakiet straciłam, bo auto ma
już 6 lat) z 1500 zł chcą przejść na 4200 !!

Dzięki za wszelką pomoc.
Agness
Obserwuj wątek
    • Gość: student Re: Ubezpieczenie komunikacyjne IP: *.man.olsztyn.pl 10.01.06, 14:26
      Jeśli chodzi o AC to nie wiem. Natomiast jeśli chodzi o OC lepiej zarejestrować
      auto jako współwłasnośc z kimś kto ma zniżki i iśc do takiego agenta który nie
      dliczy twoich zwyżek. Ja mam 23 lata i za OC w Samopomocy (silnik 1,2l) płace
      209 zł rocznie.
    • Gość: Lenka Re: Ubezpieczenie komunikacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:32
      niby w samopomcy jest najtaniej ale pod warunkiem że masz skończone 25 lat i od
      jakiegoś tam czasu prawo jazdy - ja nie jestem do końca przekonana jak jest w
      razie jakiejś kolizji z wypłatą odszkodowania w tej firmie- słyszałam że jest
      ciężko, więć ja nie nie mam co do niej przekonania... co do PZU jeśli nie masz
      skończone 25 lat (rocznikowo) płacisz +30% za kontynułację ubezpieczenia
      przysługuje zniżka -5% za płacenie w dwóch ratach chyba +5% reasumując ja swoje
      jedno auto mam ubezpieczone w PZU i muszę powiedzieć że płacę za nie sporo a
      drugie mam ubezpieczone w Alliansie i pomimo tego że ma sporo więkśzą pojemność
      płacę niewiele więcej - także PZU jest dość drogie.

I jeszcze jedna moja uwaga co do PZU: radzę zadzwonić do kilku różnych
      oddziałów żeby wyliczyli składkę ubezpieczenia bo ja np dzwoniłam do 2 różnych
      oddziałów a suma składki wyjściowej różniła się trochę od siebie - pomimo że to
      przezież ta sama ubezpieczalnia ...
      • dzagaa20 Re: Ubezpieczenie komunikacyjne 10.01.06, 15:55
        ja tez nie wiem jak z AC, ale z kolei OC w Samopomocy jest najtansze. Niestey
        doliczaja zwyzki za wiek, ale spokojnie, jak autko jest na dwóch włascicieli z
        czego ten główny ma powyzej 25 lat, to nie doliczaja tych zwyżek :)
        Ja za pojemnosc 2.0 w dwóch ratach płace po 450 zł :)
        A z wypłata odszkodowania nie ma problemów
        • mativvv Re: Ubezpieczenie komunikacyjne 10.01.06, 20:57
          JEŻELI WOLISZ PEWNIEJSZEGO UBEZPIECZYCIELA POLECAM JEDNAK WARTE BO GDY DOJDZIE
          DO JAKIEJŚ KOLIZJI TO SAMOPOMOCY TO JA RACZEJ ZNAĆ NIE CHCĘ

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka