julka9915 31.01.06, 10:42 Bardzo proszę, żeby ktoś napisał jakie światła trzeba zaprezentowac na egzaminie.To dla mnie bardzo ważne, chce się upewnić, bo zdaje już w piątek. Z góry dziękuję!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jaro Re: Sprawdzanie świateł IP: *.rwe.com 31.01.06, 11:01 wszystkie nauka parkowania Odpowiedz Link Zgłoś
danusia33 Re: Sprawdzanie świateł 31.01.06, 11:38 Hej. Trzeba sprawdzić światła: pozycyjne, mijania, drogowe, awaryjne. Jeśli zdajesz na Corsie to będą one działać nawet bez włączonej stacyjki. Mnie egzaminator kazał sprawdzić, czy działają światła cofania i na tym oblałam. Żeby je sprawdzić to musisz wbić wsteczny i przekręcić stacyjkę (tylko nie włąć silnika - wystarczy przekręcić na raz) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basa Re: Sprawdzanie świateł IP: *.net.autocom.pl 31.01.06, 11:39 pozycyjne mijania drogowe przeciwmgielne awaryjne stopu kierunkowskazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulik Re: Sprawdzanie świateł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:14 danusia33- czemu oblalas na wstecznych? co źle zrobilas? Odpowiedz Link Zgłoś
danusia33 Re: Sprawdzanie świateł 06.02.06, 08:22 Oblałam bo nie umiałam sprawdzić, czy światła cofania działają. Wpiłam wsteczny, ale nie miałam włączonej stacyjki i światła nie zaświeciły. Może i powinnam wiedzieć takie rzeczy, ale zaczęłam kurs według starych zasad i przed egzaminem instruktor poinformował mnie tylko jak sprawdzić światła pozycyjne, mijania i drogowe. Teraz już wiem;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Sprawdzanie świateł IP: *.lodz.mm.pl 02.02.06, 16:55 A jak sprawdzic światla stopu,skoro działają tylko przy wciśnientym hamulcu,bynajmniej w moim samochodzie,czyżby trzeba było poprosić istruktora o wciśnięcie hamulca...,jak je sprawdziłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 03730 światła stop-u sprawdamy ... szybko... bardzo !!! IP: 87.207.94.* 06.02.06, 22:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oblana:( Re: Sprawdzanie świateł IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 31.01.06, 21:36 a ja oblewałam dzisiaj:(- na parkowaniu pod marketem:( a pan przepytał mnie na wstępie nie tylko gdzie jakie światła ale jaki mają zasięg, kiedys ei je stosuje, a po co przeciwmgielne tylne sa i na co komu one..i takie tam...wrrr !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszczu Re: Sprawdzanie świateł IP: 195.117.15.* 03.02.06, 01:37 Zasięg świateł?!?! Może jeszcze w metrach? :D Oj trafiłaś na egzaminatorach, ktory był "trochę" nadgorliwy... Nie masz obowiązku odpowiadać na takie pytania, ale jeśli odpowiedziałaś to gratuluje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Sprawdzanie świateł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:30 dla mnie na początku jazd w OSK światła to była czarna magia - długie krótkie stopu przeciwmgielne przednie tylne, pozycyjne itd nie miałam pojęcia o co chodzi - teraz jak już jeżdzę wiem do czego światła służą i w jakich warunkach których się używa więc pytanie egzaminatora nie wydaje mi się bezsensu i nie jestem przekonana czy egzaminowany nie ma obowiązku odpowiadać - bo moim zdaniem wprost przeciwnie. Poza tym co jest skąplikowanego w odpowiedzi na pytanie do czego służą światła przeciwmgielne??? Pózniej trafiają się takie jesdnostki które używają przeciwmgielnych wtedy kiedy nie trzeba albo jak włączą długie to nie mają pojecia że ten kto jedzie z przeciwko niewiele widzi przez nich - ale co tam im jest wygodnie bo widzą lepiej niż na mijania więc p[o co zmieniać??? Odpowiedz Link Zgłoś
agrafka18 Re: Sprawdzanie świateł 06.02.06, 14:05 no dobra- pytania w stylu kiedy jakich się używa to okey, ale pytać o zasięg? -to juz chyba przesada! to ja może na wszelki wypadek się tego dowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś