Dodaj do ulubionych

Sprawdzanie świateł

31.01.06, 10:42
Bardzo proszę, żeby ktoś napisał jakie światła trzeba zaprezentowac na
egzaminie.To dla mnie bardzo ważne, chce się upewnić, bo zdaje już w piątek.
Z góry dziękuję!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jaro Re: Sprawdzanie świateł IP: *.rwe.com 31.01.06, 11:01
      wszystkie
      nauka parkowania
    • danusia33 Re: Sprawdzanie świateł 31.01.06, 11:38
      Hej.
      Trzeba sprawdzić światła:
      pozycyjne,
      mijania,
      drogowe,
      awaryjne.
      Jeśli zdajesz na Corsie to będą one działać nawet bez włączonej stacyjki.
      Mnie egzaminator kazał sprawdzić, czy działają światła cofania i na tym oblałam.
      Żeby je sprawdzić to musisz wbić wsteczny i przekręcić stacyjkę (tylko nie włąć
      silnika - wystarczy przekręcić na raz)
    • Gość: basa Re: Sprawdzanie świateł IP: *.net.autocom.pl 31.01.06, 11:39
      pozycyjne mijania drogowe przeciwmgielne awaryjne stopu kierunkowskazy
      • Gość: Ulik Re: Sprawdzanie świateł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:14
        danusia33- czemu oblalas na wstecznych?
        co źle zrobilas?
        • danusia33 Re: Sprawdzanie świateł 06.02.06, 08:22
          Oblałam bo nie umiałam sprawdzić, czy światła cofania działają. Wpiłam
          wsteczny, ale nie miałam włączonej stacyjki i światła nie zaświeciły. Może i
          powinnam wiedzieć takie rzeczy, ale zaczęłam kurs według starych zasad i przed
          egzaminem instruktor poinformował mnie tylko jak sprawdzić światła pozycyjne,
          mijania i drogowe. Teraz już wiem;o)
      • Gość: men Re: Sprawdzanie świateł IP: *.lodz.mm.pl 02.02.06, 16:55
        A jak sprawdzic światla stopu,skoro działają tylko przy wciśnientym
        hamulcu,bynajmniej w moim samochodzie,czyżby trzeba było poprosić istruktora o
        wciśnięcie hamulca...,jak je sprawdziłaś ?
        • Gość: 03730 światła stop-u sprawdamy ... szybko... bardzo !!! IP: 87.207.94.* 06.02.06, 22:45
    • Gość: oblana:( Re: Sprawdzanie świateł IP: *.lerkins.com / 195.46.43.* 31.01.06, 21:36
      a ja oblewałam dzisiaj:(- na parkowaniu pod marketem:( a pan przepytał mnie na
      wstępie nie tylko gdzie jakie światła ale jaki mają zasięg, kiedys ei je
      stosuje, a po co przeciwmgielne tylne sa i na co komu one..i takie tam...wrrr
      !!!!
      • Gość: Leszczu Re: Sprawdzanie świateł IP: 195.117.15.* 03.02.06, 01:37
        Zasięg świateł?!?! Może jeszcze w metrach? :D

Oj trafiłaś na egzaminatorach, ktory był "trochę" nadgorliwy... Nie masz
        obowiązku odpowiadać na takie pytania, ale jeśli odpowiedziałaś to gratuluje :)
        • Gość: Lenka Re: Sprawdzanie świateł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 13:30
          dla mnie na początku jazd w OSK światła to była czarna magia - długie krótkie
          stopu przeciwmgielne przednie tylne, pozycyjne itd nie miałam pojęcia o co
          chodzi - teraz jak już jeżdzę wiem do czego światła służą i w jakich warunkach
          których się używa więc pytanie egzaminatora nie wydaje mi się bezsensu i nie
          jestem przekonana czy egzaminowany nie ma obowiązku odpowiadać - bo moim
          zdaniem wprost przeciwnie. Poza tym co jest skąplikowanego w odpowiedzi na
          pytanie do czego służą światła przeciwmgielne???
          Pózniej trafiają się takie jesdnostki które używają przeciwmgielnych wtedy
          kiedy nie trzeba albo jak włączą długie to nie mają pojecia że ten kto jedzie z
          przeciwko niewiele widzi przez nich - ale co tam im jest wygodnie bo widzą
          lepiej niż na mijania więc p[o co zmieniać???
      • agrafka18 Re: Sprawdzanie świateł 06.02.06, 14:05
        no dobra- pytania w stylu kiedy jakich się używa to okey, ale pytać o zasięg?
        -to juz chyba przesada!
        to ja może na wszelki wypadek się tego dowiem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka