Gość: X IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.06, 02:54 .....i gdzie co włączyć w Star 12.180 ??? Czy ktoś posiada jakieś pomoce naukowe ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pontus_euxinus Re: Co pod Maską ...... 27.05.06, 23:14 pod maska to chyba silnik! jakos nie przypominam sobie zeby Star mial bagaznik. PS: swoja droga, skoro nie wiesz co wlaczyc i jak, to lepiej zebys kat. C nie mial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Co pod Maską ...... IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 00:00 Bagażnik to on ma . I to duuuuży :-) Co gdzie właczyć. Niby to proste, bo można szukać po symbolach, ale o wiele łatwiej, gdy zapoznasz się z położeniem wszystkich guziczków i zbiorniczków na modelu który jest w WORD niż masz szukać....... Weź pod uwagę cwaniaczku, że mało który OSK posiada taki sam pojazd ciężarowy jaki jest na Egzaminie ! Poza tym cwaniaczku wiadomości o zbiorniczkach i tych innych urządzeniach nie wpływa na BEZPIECZNĄ JAZDĘ, a jedynie jest potrzebna w obsłudze...... itd.itp. Podobny problem mają osoby zdające na kat. B !!! Jak trafisz na "Instruktora" zbyt leniwego , aby wszystko pokazał, to w efekcie trzeba szukać informacji technicznych na własną ręke . ps. Dziękuje cwaniaczku za Twoje uwagi . Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Co pod Maską ...... 28.05.06, 10:05 Gość portalu: X napisał(a): > Niby to proste, bo można szukać po symbolach, ale o wiele łatwiej, > gdy zapoznasz się z położeniem wszystkich guziczków i zbiorniczków na modelu > który jest w WORD niż masz szukać....... a nie prosciej poszukac OSK ktory ma takie samo auto (sa takie trzeba poszukac) i kupic chociaz jedna godzine zeby przejrzec, niz blagac o laske zanim ktos opisze? > Poza tym cwaniaczku wiadomości o zbiorniczkach i tych innych urządzeniach nie > wpływa na BEZPIECZNĄ JAZDĘ, a jedynie jest potrzebna w obsłudze...... itd.itp. a mi sie wydaje, ze od kierowcy CIEZAROWKI wymaga sie nieco wiekszej znajomosci auta niz kierowcy kat. B. Wszak Ciezarowka to krolowa szos... > Podobny problem mają osoby zdające na kat. B !!! u mnie nie maja. > Jak trafisz na "Instruktora" zbyt leniwego , aby wszystko pokazał, to w efekcie trzeba szukać informacji technicznych na własną ręke . jak sam byles leniwy na kursie to masz za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Co pod Maską ...... IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:05 Błagać ??? Gdybym chciał błagać, to poszedłbym do kościoła . Chuba po to wymyślono Forum, aby dzielić się informacjami ! A może się myle ? Co do OSK z identycznym modelem, to nie jest tak prosto jak przy samochodach osobowych, co też nie zawsze działa. Ci co posiadają identyczny model, to za godzinkę liczą sobie po 120.oo zł. Je nie potrzebuje marnować pieniędzy na ......... Kwestię zmiany OSK też przetrenowałem ! W pierwszym tak mnie szkolili, że w końcu oddali mi pieniądze i poszedłem do drugiego ! Teraz się okazuje , że z płota wlazłem w G....no ! A czas leci . Ps. Ja nie potrzebuje uczyć się samej jazdy , a jedynie obsługi. Prawo Jazdy kat. B , C , D posiadam już od kilku lat, a brakuje mi "E" . Co z tego , że jeździłem Volvo, Mercedes, FORD jak muszę poznać konstrukcje STAR`a . Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Co pod Maską ...... 28.05.06, 14:35 Gość portalu: X napisał(a): > Chuba po to wymyślono Forum, aby dzielić się informacjami ! A może się myle ? niby po to, tylko ile bedziesz czekal az ktos odpowie. ale skoro masz czas... > Co z tego , że jeździłem Volvo, Mercedes, FORD jak muszę poznać konstrukcje > STAR`a . Starow to po naszych drogach jezdzi cala masa... daj kierowcy na piwo albo dwa to wyjasni ci wszystko jak nalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Co pod Maską ...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 21:28 Witam Ja jestem swiezo po pozytywnym egzaminie na takim wlasnie samochodzie i nikt o nic nie pytal. Czy zdajesz na Odlewniczej? W kabinie to raczej wszystko jest dobrze oznakowane i intuicyjne moze poza tym ze siedzac jako kierowca w okolicy lewego kolana masz zbiornik z plynem do sprzegla. Przezroczysty pojemnik po wyjsciu z kabiny tuz za nia znajduje sie bagnet do pomiaru ilosci oleju w silniku (zamocowany poziomo) oraz czarny zbiornik plynu chlodniczego. Wiecej chyba nie bedziesz potrzebowac. Plyn chlodniczy po odkreceniu nakretki powinien byc widoczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Co pod Maską ...... IP: *.czerniakowska / *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.06, 22:44 Dzięki za info ! Ja jadę do Skierniewic . Tam krócej się czeka na Egzamin. Na Odlewniczej powiedzieli mi termin - 5 tygodni. O ile się nie myle, to Odlewnicza ma 8-mio biegowego STARA ? W Skierniewicach jest 6-cio biegowy. Wiem , że wiele osób na Odlewniczej ma problemy jeżeli nie trenowali na podwójnej skrzyni biegów..... Jak było w Twojej Grupie ze zdawaniem i znajomością "8-mki" ? Czy pamiętasz nazwisko Egzaminatora ( może na Ste....) ? Odpowiedz Link Zgłoś