Dodaj do ulubionych

jak zwalczyć STRES?

IP: 80.50.174.* 18.11.06, 15:02
Ostatni mój egzam zawaliłam przez stresior, generalnie jestem wyluzowana i
wydawało mi się że na egzaminie też byłam, ale się pomyliłam i to mocno, noga
mi zaczęła tak mocno drżeć ze tragedżi , teraz nie wiem najeść się tabsów
uspokajających czy znów oblać przez drżenie nogensów????????hm dilemato
Obserwuj wątek
    • debollica Re: jak zwalczyć STRES? 18.11.06, 16:30
      jak sie stresujesz to nie podchodz do egzaminu bo nie zdasz, odpusc sobie prawko
      a pieniadze przeznacz na rower, schudniesz przy okazji
      • Gość: K. Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 17:33
        Katiuszka!
        Chill out... Po kilku razach trochę Ci minie. Poza tym trzeba mieć zawsze
        nadzieję, że właśnie tym razem trafi się spoko-egzaminator :)

Powodzonkos :D

K.
      • Gość: Antyjaskiniowiec Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 20:30
        Ona się domagała rady, a nie prostactwa.
    • Gość: saki Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.kopernet.org 18.11.06, 18:24
      ja przez zdenerwowanie nie potrafilam zdac egzaminu, zainwestowalam w chemie... bylam oceanem spokoju, plynaca rzeka... nic nie bylo w stanie wyprowadzic mnie z rownowagi :D
      • Gość: gf Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 11:12
        hehehe
        a jakaż to chemia? ;>
        bo chętnie też bym stała się oazą spokoju :))
        • Gość: saki Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.kopernet.org 19.11.06, 12:44
          zwyczajne tabletki uspokajajace ziolowe. Ja je zaczelam brac poltorej dnia przed egzaminem (wczesniej wzielam tylko bezposrednio przed i mi nie pomoglo). Jezeli bedziesz sie na jakies decydowac, radze wczesniej wyprobowac ich dzialanie (poczuj sie krolikiem doswiadczalnym) bo moze sie okazac, ze sa dla Ciebie za mocne i opozniaja Twoje reakcje, a wiadomo, ze szybkosc reagowania jest bardzo wazna przy prowadzeniu samochodu.
          Na moich pisalo, ze nie nalezy zazywac jesli prowadzi sie samochod, ale mnie chyba ustawa nie przewidziala, bo wcale nie opoznialy moich reakcji :)
          zycze powodzenia
          • Gość: grzeszny-aniol Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:40
            Dobre sa homopatyczne bo nie wywluja skutkow ubocznych - PULSATILLA to sie chyba
            nazywa;)
    • Gość: osk Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.76.classcom.pl 19.11.06, 12:37
      witaj.nie wiem w jakim miescie zdajesz, ale jesli w krakowie to mozesz spróbowac
      uczestnictwa w zajeciach z psychologiem przy MORD w Krakowie.Zajęcia sa
      bezpłatne, wystarczy sie zapisać.tyle moge polecic z mojej strony.Dodam tylko ze
      w moim osrodku takie zajęcia z psychologiem sa juz dawno wprowadzone dla
      kursantów i przynoszą naprawde wspaniale efekty.Ludziska zdają za pierwszym
      podejsciem, max za 2-3.pozdrawiam
      • watashi79 Re: jak zwalczyć STRES? 09.12.06, 00:17
        Gość portalu: osk napisał(a):

> witaj.nie wiem w jakim miescie zdajesz, ale jesli w krakowie to mozesz
        > spróbowac uczestnictwa w zajeciach z psychologiem przy MORD w Krakowie.

pytałem o coś takiego w Warszawie. niestety, kmiot (albo kmiotka) który mi
        odpowiedział, stwierdził "nic takiego nie prowadzimy". nie od rzeczy będzie
        wspomnieć, że było to jedyne zdanie w mailu, pod spodem była zacytowana tylko
        moja wiadomość. zero podpisu, stopki, nawet kropki na końcu zdania. po prostu
        ręce opadają. czy do cholery to my jesteśmy dla wordu, czy word dla nas?
    • Gość: odwołujący sie Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.aster.pl 19.11.06, 12:42
      golnąć głębszego :D
      • Gość: saki Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.kopernet.org 19.11.06, 12:45
        tylko zeby egzaminator nie wyczul, bo beda kredki
        • Gość: punisherka Re: jak zwalczyć STRES? IP: 213.17.144.* 19.11.06, 19:53
          Witaj!:)

Ja mialam ten sam problem! Na jazdach instruktor mowil, ze traci przy mnie
          czas,bo tak dobrze jezdze, ale jak przychodzil egzamin stres mnie paralizowal
          ( samo slowo egzamin i te posepne i surowe miny oraz podejscie egzaminatorow,
          oczywiscie dodajac przekonanie, ze jak bedzie chcial to i tak mnie obleje-
          totalna masakra..)zdalam za 5 razem;) Pomogla 4 -dniowa kuracja: 2 razy
          dziennie maglez w tabletkach, 2 X dziennie persen po 2 tabl( z wyjatkiem dnia
          egzaminu), 1 X dziennie lecytyna:))) Oczywiscie duzo wypoczynku i zero
          alkoholu:P:)Przed egzaminem 1 redbull:))Rewelacyjnie wplynelo, na
          koncentracje, pewnosc siebie,poprostu super i POMOGLO zwalczyc stres:)))
          Polecam i zycze powodzenia!!:)))
    • jolla28 Re: jak zwalczyć STRES? 23.11.06, 14:01
      Ja najadłam się czekoaldy - poziom magnezu wzrasta, a tym samym czlowiek staje
      się spokojniejszy:)Dodam, że zdałam.
      • Gość: zdalam Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:35
        ja na dzień przed najadłam się persenu:) a w dniu egzaminiu persen
        forte..pomogło, ale i tak nogi mi latały. Powodzenia na egzaminie
        pozdrawiam
        • xwodas1 Re: jak zwalczyć STRES? 24.11.06, 11:43
          Wypij Redbula doda Ci skrzydeł. Mi pomógł.
          Nie poddawaj się napewno zdasz.
      • Gość: kaka Re: jak zwalczyć STRES? IP: 82.139.11.* 07.12.06, 16:50
        no oczywiscie najlepsza jest czekoladaka:) ja sobie zjadlam wda batoniki i taka
        bylam spokojna jak nigdy;)ale to i tak nic nie dalo bo mimo ze dobrze jechalam
        pod koniec stwierdzil ze nie zdalam.
    • Gość: asia jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 14:51
      Kilka dni przed egzaminem miałam wielkiego stresa.W dzień egzaminu miałam dobry
      humor, może dlatego że nie byłam sama, miałam z kim pogadać. W trakcie jazdy na
      placu zaczęła mi się noga trzęść, potem w głębi duży mówiłam do siebie "noga
      przestań", opanowałam się i jechałam dalej, pomogło. Niestety na mieśćie
      oblałam, ale z mojej winy :-( Niedługo następny egzamin, mam nadzieję, że zdam
      za drugim razem.
    • Gość: sab Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.eranet.pl 07.12.06, 00:04
      Ja miałem ogromnego stresa - taki człowiek - jeżeli ci zależy i to mocno, to
      będziesz się stresować tak czy siak, mi pomogło zdanie sobie z prawy że zawsze
      mogę zdać jeszcze raz, poza tym wziąłem Persen :) 4 tabsy po 2 co 2 godziny i 2
      godziny przed egzamem. tylko jak będziesz chciała sprawdzić to rozwiązanie
      przetestuj je wcześniej na sobie. No i pamiętaj, 30% to Twoje umiejętności, 30%
      to szczęść i 40% to humor egzaminatora - ja natrafiłem na CZŁOWIEKA, zdałem za 1
      razem w Skierniewicach po 3 oblanych na Odlewniczej.

Powodzenia

a i jeszcze jenda rada:
      przenigdy nie odkładaj egzaminów na "później" np na za kilka miesięcy - mi się
      tak przedłużyło ok 7 lat :/
    • Gość: grzeszny-aniol Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:39
      Ja polecam zapisac sie na egzamin z kims znajomym:) zdawalam z kolega i tak sie
      zagadalismy ze zapomnielismy o stresie:) co prawda nie zdalam (bynajmniej nie
      przez stres) ale on tak i naprawde bylo o wiele sympatyczniej ...
    • Gość: ja Re: jak zwalczyć STRES? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:59
      dwa dni przed zaczelam pic Meliske, dzisiaj 2godz przed egzaminem zjadlam cala
      czekolade z orzechami, i zdalam:D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka