Dodaj do ulubionych

Pytanie dotyczące łuku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:16
Czesc! Jutro zdaje egzmain, i chciałem poznac wasze opinie co do wykonywania
takiego manerwu jakim jets łuk.Czy ktos z was tez uczył sie , ze po
zobaczeniu w tylniej bocznej szybie pierwszego słupka ( POZA KOPERTA) to
robic około 3/4 obrotu a potem patrzac w tylnia szybe lekko dokrecac? bo mnie
tak uczono, ale slyszałem ze te sposoby na słuki sa czasem zawodne.dodam,ze
ucyzłem sie na micrze.a nie chciałbym na tym zawalic.
aha i jeszcze jedno pytanko, jakie wymiary ma luk?
dzieki z góry za odp
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Wioleta Re: Pytanie dotyczące łuku IP: 82.177.10.* 20.12.06, 10:46
      Ja też w ten sam sposób byłam uczona, metoda jest skuteczna z tym tylko ze jak
      zmienisz auto to już klapa. Także radziłabym przećwiczyć na punto.
      Pozdr i trzymam Kciuki
      • Gość: Jacceek Re: Pytanie dotyczące łuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 10:59
        ale tez uczyłas sie na micrze?
        • Gość: yyyyy :) Re: Pytanie dotyczące łuku IP: *.lublin.mm.pl 20.12.06, 15:21
          hej ja co prawda uczyłam się na chevrolecie ale ta metoda na słupki jest
          skuteczna i wydaje mi się że na każdym samochodzie, dlatego, że tam po prostu
          tak jakby na wyczucie jedziesz. widząc, ze samochód oddala się od słupków trzeba
          tak jakby sie przysuwac, czyli skręcać bardziej kierownicą :) niestety tak
          pisemnie ciężko jest wytłumaczyć, bo wiadomo w praktyce najlepiej. i warto jest
          jak już jestes po skręcie tyłem położyc płasko lewą dłoń yyy jakby to
          wytłumaczyć na kierownicy ale nad klaksonem ;) czyli na miejscu gdzie ta
          kierownica jest przyczepiona, wtedy pod dłonią czujesz każdy skręt jaki
          wykonujesz kierownicą, czyli czy bardziej w lewo czy w prawo, to pozwala na
          zachowanie toru jazdy na wprost i kontrolowanie czy w dobrą stronę skręcasz, bo
          przecież trzeba patrzec się przez tylnią szybę ;) życze powodzenia!!! :)
          • Gość: mała Re: Pytanie dotyczące łuku IP: *.org.pl 20.12.06, 18:05
            ja uczylam sie tez na slupki, tyle ze krece o,5 obrotu na drugim slupku, na 3 kolejne 0,5 i odkrecam jak w tylnej szybie na srodku bedzie srodkowy słupek(ten na samym koncu).ja zdawalam na pandzie ale wiem ze to sie sprawdza na kazdym aucie.
            • Gość: mala Re: Pytanie dotyczące łuku IP: *.org.pl 20.12.06, 18:07
              sprostowanie, kolejne 0,5 obrotu na 3 słupku jak wychodzi z bocznej szyby.
    • Gość: mimi Re: Pytanie dotyczące łuku IP: *.ghnet.pl 20.12.06, 15:19
      ja jeżdżę tak: maksymalnie wyprostowana, prawe lusterko minimalnie niżej i
      widać linię ciągłą, utrzymuję stałą odległość od niej i to wszystko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka