Gość: strzała IP: *.aster.pl 12.03.07, 11:13 Witam, Proste pytanie: Czy do zawarcia umowy kupna-sprzedaży samochodu uzywanego niezbędny jest numer NIP? Czy bez niego transakcja jest możliwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
u-kochana Re: Zakup samochodu uzywanego a nr. NIP 12.03.07, 12:29 potrzebny jest nr NIP!! jak kupujesz auto to musisz zapłacić podatek od wzbogacenia i do tego potrzebny jest NIP. Jak go nie masz to w US złożysz zgłoszenie identyfikacyjne NIP3 wraz z PCC-1 lub PCC-1/a i nadadzą ci numer NIP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Zakup samochodu uzywanego a nr. NIP IP: *.aster.pl 12.03.07, 14:37 Czyli jeśli nie mam NIP-u to mogę złożyć formularz PCC-1 (lub od stycznia 2007 PCC-3) wraz z formularzem NIP-3 i będzie w porządku? I co wtedy zrobić z polem NIP na formularzu z podatkiem od umów cywilnoprawnych? Plus taka sprawa, że nadawanie NIP-u trwa koło miesiąca a na zapłacenie podatku mam 14 dni... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
u-kochana Re: Zakup samochodu uzywanego a nr. NIP 12.03.07, 14:45 nic nie zrobisz, NIPa nie wpisujesz a w US już będą wiedzieli co mają zrobić- nie bój żaby=) wywiąż się z obowiązku i złóż dokumenty. A NIPa dostaniesz pocztą w terminie do miesiąca czasu na adres zamieszkania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Zakup samochodu uzywanego a nr. NIP IP: *.aster.pl 12.03.07, 14:51 Jeśli rzeczywiście tak jest to by mi powyższe rozwiązanie pasowało. Czy rozwiązanie przedstawionego problemu znasz z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Zakup samochodu uzywanego a nr. NIP IP: *.aster.pl 12.03.07, 16:21 ^^ super :) Odpowiedz Link Zgłoś