nathaliee 06.04.07, 11:31 Zapisałam się na kurs prawa jazdy :-) Mam do wyboru jazdy Corsą lub Yarisem. Który lepszy do nauki jazdy? :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beattta1 Re: Corsa czy Yaris 06.04.07, 11:41 pewnie ze yaris, jest nowsza i lepiej sie nia jezdzi (jezdzilam tez corsa) a gdzie zdajesz egzamin? wybierz ten samochod na ktorym jest egzamin Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee Re: Corsa czy Yaris 06.04.07, 12:23 Zdaję w Łodzi. A samochód mogę sobie również wybrać na egzaminie. Przynajmniej tak nam obiecują na kursie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pontus_euxinus Re: Corsa czy Yaris 06.04.07, 15:00 paulinaa napisała: samochod nie ma najmniejszego znaczenia w czasie nauki. wybierajac na kurs odpowiedz sobuie na pytanie: - idziesz tam pojezdzic sobie autem? czy - nauczyc sie jazdy samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateuszek Re: Corsa czy Yaris IP: *.icpnet.pl 06.04.07, 23:06 pontus_euxinus napisał: > samochod nie ma najmniejszego znaczenia w czasie nauki. > bredzisz! śmiem twierdzić, że dla początkującego kierowcy to, na jakim aucie uczy się jeździć ma OGROMNE znaczenie! Yaris jest pewnie nowszym modelem, bardziej nowoczesnym i zapewne lepiej się prowadzi, ja bym wybrał właśnie Toyotę! Mam kiepskie doświadczenia z Oplem, zupełnie nijakie te auta są! Jeździłem dziesiątką aut, ale i tak najlepiej ciągle mi się jeździ Punto, na którym uczyłem się jeździć, ten cały sentyment... właśnie w tym aucie siedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Corsa czy Yaris 07.04.07, 12:28 a ja sie uczylam jezdzic panda i nie mam do niej sentymentu:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remak Re: Corsa czy Yaris IP: *.aster.pl 06.04.07, 18:37 W tej gdzie sie szkoliłem (Auto Avanti - www.autoavanti.pl) jeździłem oplem.... Odpowiedz Link Zgłoś
alnova Re: Corsa, of course!!!!! :) 06.04.07, 23:24 Ja miałam do wyboru punto i corsę. Wybrałam corsę, bo bardziej gabarytowo zbliżone do mojego autka :) Pewnie nie powinno to mieć znaczenia, ale co tam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwołujący się Na kłopoty najlepsze są toyoty ;) IP: *.aster.pl 07.04.07, 00:06 Wybierz nowsze autko , gdyż stare psują się i możesz sie wkurzać że coś nie działa w samochodzie np. sprzęgło itp. Zdajesz egzamin więc każdy błąd egzaminator liczy i na dodatek nie może zgasnąć silnik więcej niż 1 raz.Dla mnie biegi w Corsie źle wchodziły ,w Punto całkiem lepiej mi szło chociaż tam wyskakiwały. Nowe autko jest bardziej ergonomiczne, mnie plecy bolały w Corsie przy dłuższych jazdach , za małe dla mnie autko. Ogólnie nowsze autko ma mniej usterek i jest niezawodne bo to Toyota :P Odpowiedz Link Zgłoś
nathaliee Re: Corsa czy Yaris 07.04.07, 22:35 Dzięki za odpowiedzi :-) Myślę, że dla długoletnich kierowców rodzaj samochodu nie ma takiego wielkiego znaczenia ale dla nas nowicjuszy jednak to ważny wybór. Jeśli można sobie odrobinę ułatwić życie to czemu nie :-) Odpowiedz Link Zgłoś