Gość: asiaczek IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.07, 20:06 Czy poza kursantem i instruktorem mogą być inne osoby na tylnym siedzeniu (np inni kursanci)? Z tego co wiem to chyba nie ale niestety nie wiem gdzie mam znaleźć taki przepis. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: henio Re: przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:13 Na tylnym siedzeniu może przebywać inny kursant. Masz problem ze stresem ? W ruchu drogowym nie unikniesz obserwacji i oceny przez wszystkich wokoło znających i nie znających się na rzeczy. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRD Re: przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.07, 21:34 Wszelkie informacje na swoje pytania znajdziesz w Rozp. min. infrastruktury z 27.10.2005r. Dz. U. Nr 217 poz. 1834 z 31.10.2005r. Odpowiedz Link Zgłoś
instruktor15 Re: przepisy 25.04.07, 23:08 §12 3. Instruktor w trakcie zajęć praktycznych może szkolić wyłącznie jedną osobę. § 13. W trakcie szkolenia kandydatów na kierowców i motorniczych w pojeździe mogą znajdować się wyłącznie instruktor i osoba szkolona oraz: 1) jeden dodatkowy uczestnik kursu, 2) kandydaci na instruktorów wraz z ich wykładowcą, 3) kierownik ośrodka szkolenia kierowców lub upoważniony przez niego pracownik tego ośrodka lub szkoły, 4) osoba sprawująca w imieniu starosty nadzór, którym mowa w art. 108 ustawy, 5) tłumacz, jeżeli osoba szkolona nie włada językiem polskim w stopniu umożliwiającym prowadzenie szkolenia, 6) tłumacz języka migowego jeżeli osoba szkolona jest głuchoniema - jeżeli pojazd jest wyposażony w wystarczającą ilość miejsc siedzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaczek Re: przepisy IP: *.eranet.pl 26.04.07, 19:02 Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaczek Re: przepisy IP: *.eranet.pl 26.04.07, 18:59 Nie mam problemów ze stresem. Prawo jazdy mam od 10 lat. Chodziło mi o inną sprawę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś