Dodaj do ulubionych

Gdzie sprawdzić czy prawo jazdy już na mnie czeka?

08.06.07, 14:46
Bo strona cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx nie działa. Pewnie źle coś
wpisałam. Może ktoś podać mi poprawny link?
Obserwuj wątek
    • Gość: jaa Re: Gdzie sprawdzić czy prawo jazdy już na mnie c IP: *.chello.pl 08.06.07, 15:18
      Działa. Sprawdziłam.
      • bujaka_jamajka Re: Gdzie sprawdzić czy prawo jazdy już na mnie c 08.06.07, 16:48
        Dziękuje za odpowiedź:) Faktycznie, już działa:))
    • eurofan74 Po ilu dniach powinno być info w tej bazie danych? 11.06.07, 12:24
      Po ilu dniach od egzaminu mogę się spodziewać, że moje dane będą w tej bazie,
      czyli, że moje prawko jest w produkcji? Dzisiaj mija tydzień, ale pewnie
      powinienem wziąć poprawkę na długi weekend.
    • eurofan74 Po ilu dniach powinno być info w tej bazie danych? 11.06.07, 12:32
      Po ilu dniach od zdanego egzaminu moje dane powinny być już w tej bazie?
      Zdawałem w Warszawie. Dzisiaj mija tydzień.
      • Gość: mika Re: Po ilu dniach powinno być info w tej bazie da IP: 194.181.131.* 11.06.07, 12:36
        ja po tygodniu od zdania zaplacilam opłatę w starostwie, w bazie bylam na drugi
        dzień
    • Gość: mika dziala IP: 194.181.131.* 11.06.07, 12:34
      cpdpub.pwpw.pl/apps/PJ.aspx
      strona dziala, ale najpierw zapłac opłate, bo bez tego nie zacznie się
      postępowanie
      • Gość: kekusia Re: dziala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:11
        wcale nie zalezy gdzie ja zdawałam w warszawie i tu nie trzeba wpierw uiszczac
        opłaty . Moje dane były po 10 dniach od zdania. nastepnego dnia juz na tej
        stronce wyswietliło sie ze prawo jazdy jest to odebrania w urzedzie. Ucieszyłam
        sie poleciałam do urzedu a tu buuumm.... ale nie ma pani prawa jazdy drukarnia
        jeszcze nie wysłąła. zdziwiłam sie bardzo bo na stroniepisze ze jest do
        odebrania w urzedzie . mozliwe ze przez ten długi weekend jest jakiś opóznienie
        ale moja przyjaciółka co zdawała razem ze mna juz odebrała w srode przed bozym
        ciałem ja dzis jade zobaczyc czy jest moje.jesli nie bedzie to sie strasznie
        wkurze bo bałagan w tych urzedach doprowadza mnie juz do szału.
        • bujaka_jamajka Re: dziala 11.06.07, 14:16
          A może dlatego, że nie zapłaciłaś nie ma jeszcze twojego prawa jazdy?
          • Gość: jaa Re: dziala IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.07, 14:57
            To czy trzeba zapłacic przed wydaniem prawka, czy dopiero w dniu jego odebrania,
            zależy od Wydziału Komunikacji. Jest różnie w różnych miastach.
            Ja po tym jak na stronie PWPW miałam napisane "PJ gotowe do odbioru w urzedzie"
            musiałam odczekac jeszcze 3 dni. W sumie trwało to tydzien (Szczecin)
        • eurofan74 odbiór prawa jazdy 11.06.07, 15:25
          Zadzwoniłem dzisiaj do mojego urzędu dzielnicowego (Warszawa Ursus) - uzyskałem
          informację, że opłatę uiszczam przy odbiorze.

Uspokoiliście mnie informacją, że dane w bazie mogą być dopiero po 10 dniach.

Co do komunikatu, że dokument jest do odbioru - wziąłbym poprawkę, że w bazie
          PWPW taki komunikat pojawia się prawdopodbnie w momencie "wyprodukowania"
          prawka - pozostaje jego wysłanie do właściwego urzędu, a w urzędzie -
          przygotowanie stosownych "papierków" - wszystko ta zajmie te kilka dodatkowych
          dni. Nerwy nic nie przyspieszą :)
          • Gość: kekusia Re: odbiór prawa jazdy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 09:28
            Dziś dzwoniłam do drukarni papierów watrościowych panipowiedziała mi ze juz
            dawno powinien byc skoro status wystawiony był w zeszła srode to kurnier ma 24 h
            na dostarczenie . Pani powiedziała mi zebym dzis podjechała przed zamknieciem
            jesli nie bedzie jeszcze to powinien juz sam urzad sie tym zając i skontaktowac
            z drukarnia. ale nasze panie pracujące w urzedach mają to głeboko w d.... .
            (gdzie moje prawko !!!!!!!!!)
            • bujaka_jamajka Re: odbiór prawa jazdy 12.06.07, 10:23
              Kurcze u Ciebie chociaż jest napis, że prawko można odebrać. Ja cały czas mam
              postępowanie administracyjne.. No ileż to będzie jeszcze trwało?:(
              • eurofan74 Kiedy zdałyście egzamin? 12.06.07, 10:44
                Kurcze, wasze komunikaty przynajmniej wskazują, że coś dzieje, a u mnie brak
                danych w bazie PWPW. Kiedy zdałyście egzaminy?
                • bujaka_jamajka Re: Kiedy zdałyście egzamin? 12.06.07, 11:00
                  1 czerwca zdałam egzamin, 6 czerwca zapłaciłam za prawo jazdy i teraz czekam aż
                  zakończy się postępowanie administracyjne.
                  • Gość: kekusia Re: Kiedy zdałyście egzamin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 13:01
                    ja zdałam egazmin 26 maja 5 czerwca był status postepowanie adminoistracyjne a
                    6 czerwca ze do odbioru ale na szczescie mamy juz 12 czerwca a prawka nie ma :(
                • watashi79 Re: Kiedy zdałyście egzamin? 12.06.07, 13:50
                  ja zdawałem 29.05 (wtorek) na warszawskim bemowie, a "postępowanie
                  administracyjne" pojawiło mi się dopiero wczoraj pomiędzy 15 a 19, czyli trwało
                  to praktycznie 2 tygodnie. widać daleko jest...
            • Gość: Aśka Re: odbiór prawa jazdy IP: *.pwpw.pl 13.06.07, 13:12
              A czy Ty myślisz , że zarówno my jako PWPW i drukarnia nie mają nic
              wazniejszego niż Twoje prawo jazdy. ??? Ludzie , cierpliwości....
              • bujaka_jamajka Re: odbiór prawa jazdy 13.06.07, 16:24
                Wiadomo, że nasze prawa jazdy nie są najważniejszymi sprawami. Zdajemy sobie z
                tego sprawę. Ale to tyle jeśli chodzi o rozsądek. Tutaj emocje biorą górę. Ja
                już nie mogę się doczekać kiedy dostanę do łapki moje prawo jazdy. Kiedy
                wreszcie wyruszę w swój pierwszy, samodzielny rejs:)) Marzę o tym już od tak
                dawnaa.. Ajjj cudownie będzie mieć wreszcie ten plasticzek (chociaż może to
                nieodpowiednie określenie) w portfelu:):D:D:D
              • watashi79 o, ktoś kompetentny :) 13.06.07, 16:37
                pytanko, jeśli to nie tajemnica służbowa
    • basia_11 Re: Gdzie sprawdzić czy prawo jazdy już na mnie c 13.06.07, 11:11
      Z tego wszystkiego zadzwoniłam do "mojego" starostwa - okazało się, że Kamieniu
      Pom. najpierw trzeba zapłacić te 71 zł i dopiero wtedy prześlą dokumenty do
      wytwórni papierów wartościowych... czy oni sądzą, że jak ktoś przechodzi męki
      żeby zdobyć prawko to potem go nie odbierze??

Dobrze, że zadzwoniłam, przelew zrobiony i jak tylko będę mogła wydrukować
      potwierdzenie to im wyślę faxem.

pozdrawiam
      Basia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka