Gość: qwerty IP: *.walecznych.net 30.09.07, 12:03 czym sie roznia te samochody 'od srodka' czy przelaczniki swaitel biego itd ? ktory jest lepszy. jakie sa dobre i zle strony tych samochodow. Ktorym sie wam lepiej jezdzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kamila Re: corsa i aveo IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 01.10.07, 11:07 Jeździłam Corsą, teraz jeżdżę Aveą. Zdecydowanie wolę Corsę. Choć... może to i sprawa instruktora, ten na Corsie był po prostu normalny, a obecny terroryzuje mnie psychocznie;-). Nie rozumiem, jak temu ulegam? Czym się różnią? Wsteczny jest gdzie indziej, tablica z kontrolkami też... To, że w Corsie nie gasł mi silnik prawie wcale od pierwszej jazdy, a tu mi gaśnie ciągle, może wynikać ze stanu obu aut, z mojego zdenerwowania czy jeszcze nie wiem z czego. Zdaje się, że światła też się włącza inaczej, ale nie wiem dokładnie, bo obecny instruktor jeszcze mi tego do końca nie pokazał;-(((. No i już nie wiem, czy tamten nie pokazał mi źle... Cóż, moja szkoła jazdy to wielka pomyłka, czekam na dokończenie jazd i prawdziwą naukę w innej szkole. Mam nadzieję, że dam radę! Odpowiedz Link Zgłoś
bungy7 Re: corsa i aveo 01.10.07, 20:33 Też jeździłam na obu autach i również lepiej jeździło mi się Corsą, mniej gasł, gdyż sprzęgło wyżej "brało". Wewnątrz samochody różnią się innym umiejscowieniem przełączników do świateł mijania i pozycyjnych. Aveo jeździ się płynniej, nie czuć tak bardzo nierównych dróg, poza tym wydaje mi się nieco większy od Corsy i gdy cały kurs przejeździ sie Corsą, a na egzaminie trzeba zrobić łuk na Aveo to może być trochę problem, ale oczywiście da się to zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: corsa i aveo IP: *.vlan356.dengo.lubman.net.pl 03.10.07, 14:03 Po ośmiu godzinach jeżdżenia aveą widzę jeszcze inną zasadniczą różnicę. SKRZYNIA BIEGÓW! W aveo biegi wrzuca się bardziej "kwadratowo", pod kątem prostym (np. jedynka z trójki...), stąd pojawiły mi się kłopoty, których nigdy nie miałam w oplu: raz po raz źle wrzucona jedynka lub dwójka przy redukcji. Strasznie to frustrujące, gdy się jest już pod koniec kursu, a biegi nie wchodzą, choć tak się staram! No i to ruszanie! Gdy tylko próbuję szybciej, aby nie tamować ruchu, silnik gaśnie! Efekt: ruszam wolno, a instruktor gani mnie za brak dynamiki! I ma rację! Uchowaj Boże przed tą aveą na egzaminie! Odpowiedz Link Zgłoś