Dodaj do ulubionych

prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ??

• agunia280 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 17.01.12, 19:30
      Polecam szkołę ELITA ! I Pana Norberta Jaźwieckiego, który nauczy Cię wszystkiego czego potrzebuje dobry kierowca. Warto też wspomnieć, że atmosfera na jazdach jest znakomita, możesz dowiedzieć się od P.Norberta wielu ciekawych rzeczy które nie tylko dotyczą prawa jazdy. Mogę dodać, że również bardzo dobrze zna się na ludziach i można porozmawiać z nim na każdy temat. Dzięki temu chętnie chodziłam na każdą godzinę jazdy :) Zdałam za 1 razem i jestem bardzo zadowolona że poszłam do tego instruktora, którego polecili mi również moi znajomi. Najważniejsza jest nauka i uważam że przekazał mi całą wiedzę dotyczącą ruchu na drodze i mogłam spokojnie, bez stresu podejść do egzaminu :)
      Naprawdę POLECAM!
      • Gość: Karamba_Ela Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 94.42.192.* 10.02.12, 23:44
        Ja robiłam kurs w osk Lejdis - polecam z czystym sercem, samochody spod igiełki super czyściutkie pachnące i rewelacja kurs.
        Kto robił kurs w byle jakiej szkole tam będzie zachwycony, ja tak miałam.
    • Gość: guziczek Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 94.42.82.* 13.02.12, 15:33
      Polecam szkołę nauki jazdy Adrenalina. Wykłady to sama przyjemność, wytłumaczone tak, że później testy to pikuś : -) Nauka jazdy praktycznej w bardzo miłej atmosferze, a instruktor bardzo cierpliwy i dokładny:-) "Uczą jak zdać egzamin" i to chyba jest najważniejsze:-) (egzamin zdany za pierwszym razem)
      Pozdrawiam i życzę szczęścia:)
    • grzeskrak79 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 29.02.12, 14:11
      Polecam Ośrodek Szkolenia Autoreal na ul Kalwaryjskiej 25
    • Gość: Irma Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.04.12, 14:29
      Witajcie,
      wa tygodnie temu po raz 3 nie zdałam egzaminu na prawojazdy.
      Winię za to moją szkołę jazdy, która była kpinią i WSZYSTKIM JĄ ODRADZAM.
      Mówię o www.osk5.pl/ tej szkole jazdy.
      Nie dość, że instruktor był naprawdę kiepski, cały czas pisał smsy i rozmawiał przez telefon zamiast zając się przerażoną kursantką.
      Nie raz po wyjściu z auta szłam do domu z płaczem. Czułam się poniżona a już na pewno nie mogłam liczyć na zadne dobre słowo czy słowo otuchy.
      Kiedy poszłam odebrać od tej szkoły papiery na egzamin to okazało się, że zgubili moją umowę i musiałam na miejscu podpisywać nową umowę.
      A kiedy zaniosłam papiery do MORDu to okazało się, że takiego typu dokumenty nie obowiązują już od 3 lat i musiałam znów wypisywać w MORDzie nowe dokumenty. Aż było mi wstyd.
      ODRADZAM Z CAŁEGO SERCA

Po pierwszym niezdanym egzaminie dokupiłam kilka jazd tutaj: www.klakson.krakow.pl/
      U Pana Andrzeja. Już pi kilku minutach okazało się, że tamten instruktor nie nauczył mnie ABSOLUTNIE NICZEGO.
      Byłam przerażona i zniechęcona jazdą. I byłam pewna, że nigdy nie zdam i nie ogarnę tych jazd.
      Ta szkoła potraktowała mnie naprawdę zawodowo. Przez kilka godzin nauczyłam się 1000% więcej niż przez cały kurs w tamtej szkole.
      Instruktor jest przesympatyczny, miał złotą cierpliwości i przede wszystkim zaraził mnie radością z prowadzenia samochodu.
      Serdecznie, uczciwie polecam.
    • Gość: Gabi Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.12, 12:51
      Przy ul. Wielickiej (Płaszów) jest ośrodek szkolenia na kategorię B alejazda i nie wiem jak inni instruktorzy ale ja uczyłam się u Pana Witolda i jest to dla mnie genialny instruktor! Bardzo spokojny, cierpliwy i absolutnie z powołania! Ja zdałam za drugim razem ale tylko przez własną głupotę... :-)

Przed podjęciem decyzji proponuję oglądnąć filmy z jazdy z udziałem pana Witolda.
    • Gość: Lukasz Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.com 05.07.12, 15:32
      Moje wrażenia jakie wyniosłem z Rolminexu
      1) Jeśli chodzi część praktyczną, to zależy to przede wszystkim od instruktora. W każdej szkole jazdy są lepsi i „gorsi” instruktorzy; a ten co dla jednego jest gorszy dla kogoś innego będzie akurat lepszy – jest to bardzo indywidualna kwestia i trudno tu uogólniać. W Rolminexie można trafić zarówno na dobrego instruktora (kilka lat temu instruktor z Rolimnexu zajął miejsce na podium w konkursie na najlepszego instruktora w Małopolsce) a można też trafić na kogoś kto biernie pojeździ z tobą przez 30 godzin... i dowiedzenia.
      2) Jeśli chodzi natomiast o część teoretyczną to jest to bardzo słaba strona szkoły Rolminex i to głównie za sprawą Pana Ryszarda (jednego ze współwłaścicieli), który prowadzi większość wykładów. Generalnie teoria wykładana w jeden tydzień, po 4 godziny dziennie mija się z celem. Dla osób, które nie miały do tej pory styczności z przepisami ruchu drogowego jest to zupełnie nieefektywny tryb nauczania. Poza tym przez pierwsze 3 dni Pan Ryszard puszcza głównie filmy. Nawet pierwsza pomoc jest prezentowana w formie filmu. (Przykładowo w innej szkole, z którą miałem do czynienia, pierwszą pomoc wykłada osoba jeżdżąca na co dzień w karetce reanimacyjnej, udzielanie pierwszej pomocy ćwiczy się na manekinie, który pozwala obserwować czy masaż serca i sztuczne oddychanie jest robione poprawnie, ćwiczy się wyciąganie rannych z samochodu itp.) Zapewniam wszystkich, że kurs pierwszej pomocy obejrzany w telewizji NIC, ABSOLUTNIE NIC nie daje – to zwykła strata czasu!!! Poza tym materiały jakie Rolminex rozpowszechnia (to co tutaj opisuję miało miejsce na wiosnę 2012) nie są weryfikowane a zawierają błędy i to dość poważne (definicja skrzyżowania wg. stanu na 2008 rok; niekompletne przepisy dotyczące wyprzedzania – czyli coś co na 100% jest na testach; zapisy i definicje jeszcze albo już nie obowiązujące bez informacji, że ten przepis został wycofany albo, że dopiero ma wejść w życie – to tylko wybrane przykłady). Gdy zwróciłem uwagę Panu Ryszardowi, że płacąc za kurs chciałbym dostać materiały zgodne z aktualnym stanem, prawnym usłyszałem od niego:
      - że szkoła nie ma obowiązku weryfikowania materiałów wykorzystywanych do szkolenia kandydatów na kierowców gdyż odpowiedzialność za to ponosi producent tych materiałów;
      - szkolenie prowadzone jest z naciskiem na opanowanie przez kursantów pytań testowych a nie przekazania wiedzy i umiejętności niezbędnych do uzyskania uprawnień do kierowania pojazdami;
      - oraz (uwaga to jest absolutny hit, jak to usłyszałem to mi uszy oklapły), że ilość zmian, jakie zachodzą w polskim prawodawstwie dotyczących ruchu drogowego jest tak duża, że ośrodek nie jest w stanie za nimi nadążyć.
      Gdy ten sam temat poruszyłem z Panem Bogdanem (osobą która na zmianę z Panem Ryszardem prowadzi wykłady) i stwierdziłem, że to co robią to jest zwykłe dziadostwo, Pan Bogdan w dość szorstki sposób dał mi do zrozumienia żebym go nie próbował pouczać.
      W trakcie zajęć teoretycznych, w ogóle nie był omawiany egzamin (tzn. jakie są obowiązki egzaminatora, co egzaminator może a czego nie może, co egzaminator ocenia, czym skutkuje taka ocena itd.). W takim przypadku dla zdającego egzamin jest jedna wielką zagadką, zdający nie wie co się dzieje, co robi egzaminator a przez to stres jest większy. W ośrodku, o którym wspominałem wcześniej w ramach wykładu było m.in. spotkanie z osobą, która była egzaminatorem i ona opowiedziała jak wygląda egzamin od strony egzaminatora –to wiele wyjaśniło i zdementowało plotki i mity o tym co może nas spotkać na egzaminie. Było to bardzo cenne doświadczenie.
      Podsumowując, jeśli chodzi o teorię nic z Rolimnexu nie wyniesiecie, jest to stracony czas. Wszystko i tak trzeba samemu przerabiać, a potem na jazdach tracicie czas z instruktorem żeby wam wyjaśnił pewne kwestie a godzinki lecą. W trakcie kursu na kategorię B jest przewidziane tyle godzin wykładów, że na prawdę można bardzo solidnie omówić przepisy i odnieść je do krakowskich skrzyżowań, przez co na jazdach czujecie się pewniej i swobodniej. Przysłowie mówi: „Jak się komuś nie chce to gorzej jakby nie mógł”, a w przypadku Rolminexu można by powiedzieć: jak się komuś nie chce to puści film i da stare, nienadające się do nauki materiały.
      Zapewniam Was, że dobrze jest zaznajomić się z kodeksem i interpretacją przepisów oraz DYSKUTOWAĆ i WYMIENIAĆ UWAGI podczas zajęć teoretycznych a nie nauczyć się tylko pytań testowych, bo wówczas człowiek wie co się dzieje na drodze i wie jak się zachować i jak zareagować, a jak ktoś się tylko nauczy testów, to wystarczy drobne niestandardowe zdarzenie na egzaminie (np. pojazd uprzywilejowany; jakiś objazd; konieczność wyprzedzenia pojazdu zaprzęgowego lub kolumny pieszych), które jest nagle „wielkim” zaskoczeniem i egzamin niezdany.
      Jeśli macie informacje z pewnego źródła o dobrym instruktorze w Rolminexie to „czemu nie”, ale wszystko co dotyczy zajęć teoretycznych zwłaszcza z Panem Ryszardem omijajcie szerokim łukiem – STRATA CZASU !!!
      Łukasz
    • Gość: rossi Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.tktelekom.pl 06.07.12, 11:26
      ja polecam tip szkołę na osiedlu jagiellońskim, mają najwyższą zdawalność - najlepiej przed wyborem szkoły wejdź sobie na jakąś stronę z rankingami np. autoq.pl, oprócz zdawalności masz tam takie info jak cena za kurs, zniżki itp.
    • Gość: messalina Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.play-internet.pl 04.09.12, 12:19
      sprawdź sobie może szkołę na jakiejś stronie z rankingiem szkół np. www.autoq.pl, masz tam podane zdawalności, ceny, zniżki itd.- ogólnie wszystkie niezbędne informacje, a przede wszystkim są one całkowicie obiektywne i z pewnych źródeł:D
    • Gość: Gość Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.12, 17:15
      Stanowczo ODRADZAM Szkołe Jazdy Auto-Test! Mimo, iż mają wysokie miejsce w rankingu MORDu, jak się później dowiedziałam-znajomości. Straciłam tam czas i pieniądze, a pięniążki wyciągają jak się da. Za wszystko się tam płaci: za wewnętrzny praktyczny 50 zł i oblewają na potęgę, za 2 i każde kolejne, podejście do teorii wew. 50 zł. Ja jeździłam z Panią Moniką-córka właściciela, ciągle krzyczała, że zepsuje jej skrzynię biegów, a największa wagę przykładała do tego jak kręce kierownicą i czy na progach zwalniających wciskam sprzęgło. Nie uczuliła mnie na ważne przy egzaminie sprawy, nie nauczyła porządnie parkować, zawracać, ani redukować biegów. TRAGEDIA. W zakręty wchodziłam na biegu nr 3, a moja instruktorka NIC. Poza tym była wiecznie niezadowolona z życia, nigdy nie miała czasu, więc jeździłam max 3 razy w tyg. po 2 godz. Oprócz tego przewrażliwiona na punkcie samochodu.

Szkoła, którą mogę polecić z czystym sumieniem i to tam nauczyli mnie jeździć, bo po Auto-Teście nie umiałam nic, to Auto-Top. Jeździłam z Panem Bogusiem-bardzo serdeczny, spokojny i cierpliwy człowiek. Pokazał mi ważne miejsca i nauczył jeździć, jak trzeba.
      • Gość: altaro Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.12, 18:50
        Zdecydowanie polecam Sigmę egzamin po kursie w tej szkole to pikuś.Rewelacyjna szkoła i najlepszy instruktor Adrian.
      • Gość: Samanta99 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 20:09
        Polecam OSK Quatro (Wieliczka) i instruktora Zbigniewa Ślusarczyka - nie za młody, nie za stary, nie jest nerwowy i tłumaczy wszystko dokładnie za to drugi instruktor Grzegorz ciągle ma coś do załatwienia czy to na stacji czy gdzie indziej.
    • Gość: Eeeeoooo Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.13, 15:24
      Ja polecam pana Staszka, on jeździ w Jumie, ale kontaktuj się bezpośrednio 501 316 313, żebyś właśnie do niego trafiła!
      • Gość: obserwator Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.230.86.69.rk-tech.pl 10.01.13, 00:05
        Fajna reklama
    • Gość: paula Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.31.234.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 23.01.13, 07:41
      z cala pewnoscia moge ci polecic szkole ale jazda jezeli jestes z okolic Podgorza, wystarczy poczytac opinie na ich stronie i zobaczyc niesamowite filmiki z nauki jazdy, nie jest to pewnie "najtansza" szkola ale bardzo dobrze uczaca jezdzic!!! mialam lekcje z Panem Witkiem i uwazam ze to na prawde swietny, spokojny Instruktor
    • Gość: Kasia M. Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 27.04.13, 23:09
      Ja robiłam kurs u JOLI. Jestem zadowolona polecam
    • Gość: Aga Re: OSK JOLA- ?????????????? IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 01.05.13, 17:26
      Ja tez kupowałam kupon na portalu i jestem bardzo zadowolona ze szkolenia. Wykłady prowadził Pan Lucjan bardzo profesjonalnie. Jazdy miałam z Panem Lucjanem i Mieczysławem. Sa to instruktorzy z LOKU maja bardzo duże doświadczenie i wiedzę. Wiele mnie nauczyli. Nie wiem czemu ty jesteś nie zadowolona ? Ja będę szkole polecać. Sa solidni.
    • Gość: kursant Re: OSK JOLA- ?????????????? IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 29.05.13, 08:36
      Chodzę do tej szkoły i jestem zadowolony. Jeżdżę z Panem Mieczysławem super gość.
    • Gość: gość Re: OSK JOLA- ?????????????? IP: *.dynamic.chello.pl 29.05.13, 13:57
      Zgadzam się w stu procentach - Szkoła FATALNA!!!! Są nieuczciwi przede wszystkim. NIE KORZYSTAĆ Z OSKA JOLA - to po prostu żenada jak tam traktują ludzi, a przy okazji okradają. Co chwile pojawiają się ukryte DODATKOWE OPŁATY. Jeszcze się baba chwali że ma męża policjanta - sugeruje chyba, że nie ma co fikać. PORAŻKA.
      Właśnie wróciłem z egzaminu wewnętrznego, za który miałem nie płacić, ale jak sie w ostatniej chwili okazało - zmienili sobie regulamin. Właścicielka w trakcie egzaminu mi opowiada o zmienionych warunkach. Tłumaczę jej że trwa egazmin i mam pytanie teraz - miałem przez nią dwa błędy. Kasę wzięła, egazmin nie zdany i oczywiście za nastpeny musze bulić. To tylko jeden z przykładów. NIE WARTO. Instruktorzy też po prostu fatalni!!!!!!
      • Gość: Ewa Re: OSK JOLA- ?????????????? IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 29.05.13, 21:09
        Co nie nauczyłeś się testów ? Teraz na szkołę zwalasz hi .. hi... Ja oblałam państwowy i co na egzaminatora mam zwalać ? Nie przyłożyłam się i tyle. W mojej szkole tez zdawałam 4 razy chłopie !!! I za każdym razem musiałam płacić!!! Nie ma nic za darmo w naszym kraju.
    • Gość: adriana Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 109.113.134.* 29.05.13, 19:36
      JA POLECAM ART=MOT NA SLOWACKIEGO.INSTRUKTOR SUPER,LEKCJE NIESKRACANE,PUNKTUALNOSC I RZETELNOSC TO WIZYTOWKA TEJ SZKOLY,ZDALAM ZA PIERWSZYM RAZEM
    • Gość: ADRIANA Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: 109.113.134.* 29.05.13, 19:54
      TYLKO ART MOT,SUPER INSTRUKTOR,LEKCJE NIESKRACANE ,CIERPLIWOSC I RZETELNOSC,NAJLEPSZA REKLAMA JESTEM JA BO ZDALAM ZA PIERWSZYM RAZEM
    • Gość: Krsantaka Re: OSK JOLA- ?????????????? IP: *.230.86.68.rk-tech.pl 05.07.13, 10:58
      Ty jakaś walnięta jesteś! Ja też kupowałam na portalu i jestem zadowolona. Żadnych problemów nie miałam. Zdałam egzamin za drugim razem. Zajęcia były zarówno teoretyczne i praktyczne super. Dostałam 1 godzinę gratis bo wykopywałam 5 godzin. Moja kumpela zapisała sie z mojego polecenia i tez jest zadowolona.
    • piko.pl Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 29.11.13, 21:15
      otomoto
    • Gość: ravvvv Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.14, 21:21
      Witam,

Zdecydowanie polecam OSK Krzyś. Swego czasu zrobiłem ze 40h w szkole jazdy ,,Jantar'' z niejaką P. Krystyną (zdecydowanie nie polecam, podejście na nauczania rodem z poprzedniej epoki, po 2h jazdy z nią wiesz wszystko na temat tego, jak swietni kierowcy wychodza spod jej reki, za to nic na temat tego, jak jezdzic). Po tych 40h podchodzilem do egzaminu cztery razy - bez skutku. Dalem sobie spokoj na dwa lata.
      Miesiac temu zapisalem sie do OSK Krzys, chcialem wziac kurs od nowa, zwazywszy na to, ze w Jantarze nie nauczylem sie nic, ale pomyslalem ,,moze wystarczy 15h''. Tak zrobilem i zdalem za pierwszym razem. Bardzo dobra atmosfera w trakcie jazd, luz i bardzo duza efektywnosc kazdej kolejnej jazdy, do tego dobra cena i pewnosc, ze nie bedziesz za kazdym razem jezdzic z instruktorem zalatwiac jego sprawy albo czekac 15 minut, bo ''musi pogadac przez telefon'' jak to bywalo w Jantarze.

PS. W Jantarze byl jeszcze swego czasu niejaki P. Jurek. Uczyla sie u niego moja dziewczyna. Polecam tylko tym dziewczynom, ktore lubia, kiedy instruktor sygnalizujac, ze zle zmieniasz bieg, lapie Cie za udo...
    • Gość: Kursantka Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ELITA ?? IP: *.interkonekt.pl 02.08.14, 11:10
      Ja nie polecam ELITY. Maja wszystko w nosie. Zero zainteresowania kursantem.
    • Gość: Janusz Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.14, 15:24
      Bardzo gorąco polecam osk-expert w krakowie, a to link do strony www.osk-expert.vxm.pl
    • asia-asia-asia WEGA 16.12.14, 11:55
      polecam bardzoo bardzo szkole jazdy wega,jesli o krakow chodzi :)
      podejscie do kursanta super, zero stresu, solidne przygotowanie, zdalam za drugim razem!
    • asia-asia-asia OSK WEGA - polecam! 09.02.15, 12:58
      ja polecam osk wega, super podejście, fajna nauka, z przyjemnością, nie spóźniają się, gwarancja zdania egzaminu :)
    • roman167 Re: prawo jazdy - Krakow - ktory osrodek ?? 16.03.15, 21:10
      Osobiście polecam http://www.twojaelka.pl. Super ośrodek, instruktorzy bardzo konkretni, wszystko wytłumaczą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka