Dodaj do ulubionych

Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław.

• Gość: anusiak Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.bestgo.pl 12.02.13, 16:14
      Ja uważam że najlepszą szkołą jazdy jest AutoFan, a szczególnie jeden instruktor (Pan Dawid R.:), którego pozdrawiam serdecznie, zdałam za pierwszym razem, instruktor wykazał się MEGA cierpliwością, wiedzą praktyczną i teoretyczną, miałam również okazję przejechać się z Panem Aleksandrem i Sebastianem (niestety nie znam nazwisk) ale tych Panów też mogłabym polecić z czystym sumieniem.
      Instruktorzy nie naciągają na dodatkowe godziny, poprostu mówią szczerze co jest nie tak, i męczą do bólu, jak chce się być Dobrym Kierowcą a nie tylko zdać prawko to polecam bo można mieć to i to. Jako osoba uparta i wiedząca lepiej i na dodatek mało kogo sluchającą POLECAM, bo Pan Dawid do mnie dotarł i teraz spokojnie przemieszczam się po ulicach Wrocka. Pozdrawiam swojego Istruktora:) oby takich uczni jak ja miał jak najmniej
    • Gość: Belle et Fort Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.internetia.net.pl 13.02.13, 21:36
      Ja szkoliłam się w Kursancie u p. Sylwestra Butwickiego. Zdałam za drugim razem (pierwszym razem podjechałam za blisko zaparkowanych aut, gdy z naprzeciwka wyjechała na mnie ciężarówka i oblałam za niebiezpieczną odległość)

P. Butwicki jest tak sympatycznym człowiekiem, że aż chciało mi się założyć tu konto, tylko po to, żeby go polecić, co tez może o czymś świadczyć ;)
      Jest bardzo cierpliwy jako nauczyciel, zniósł mężnie nawet fakt, że kompletnie nie chciało mi się uczyć (wychodziłam z założenia, że znaków i "teorii" nauczę się po dordze w trakcie jazd, co jak się mozna domyslać, nie ułatwiło mu pracy).

Sama szkoła trochę mnie irytowała, ale chodziło głównie o godziny otwarcia biura (dorośli ludzie w większości pracują i odbiór papierków był uciążliwy) no i była cholernie daleko od mojego domu, ale to już moja głupota podczas wyboru.

Natomiast jeszcze raz chciałabym pochwalić i polecić p. Butwickiego (mojego instruktora prowadzącego), p Arka (którego nazwiska nie pamiętam, a na stronie jest dwóch...) - on nauczył mnie nie bać się depnąć na gaz i wyprzedzać z radościąi p. Kulpę, który zna wszystkie podchwytliwe miejsca lubiane przez egzaminatorów.

Kadra jest naprawdę dobra i jeśli dojazdy nie są problemem to polecam.
    • Gość: Belle et Fort Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.internetia.net.pl 14.02.13, 11:41
      Ja szkoliłam się w Kursancie u p. Sylwestra Butwickiego. Zdałam za drugim razem. P. Butwicki jest tak sympatycznym człowiekiem, że aż chciało mi się założyć konta, na kilku forach tylko po to, żeby go polecić, co tez może o czymś świadczyć ;) P. Butwicki est bardzo cierpliwy, zniósł mężnie nawet fakt, że kompletnie nie chciało mi się uczyć (wychodziłam z założenia, że znaków i "teorii" nauczę się po dordze w trakcie jazd, co jak się mozna domyslać, nie ułatwiło mu pracy). Jest też bardzo grzeczny i obala mit instruktora bluzgającego na prawo i lewo i obrażającego nieporadnego kursanta. Sama szkoła podpadła mi w kwestiach administracyjnych, chodziło głównie o godziny otwarcia biura i niemożność scedowania odbioru papierów przez kogoś innego (dorośli ludzie w większości pracują) . Natomiast jeszcze raz chciałabym pochwalić p. Butwickiego, p Arka (którego nazwiska nie znam, a na stronie jest dwóch...) - on nauczył mnie nie bać się depnąć na gaz i wyprzedzać z radością) i p. Kulpę, który zna wszystkie podchwytliwe miejsza wybierane przez egzaminatorów. Kadra jest naprawdę dobra i jeśli dojazdy nie są problemem to polecam szkołę.
    • Gość: Karol Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.internetia.net.pl 15.02.13, 17:14
      Polecam Pana Zbyszka Niemczyckiego z OSK Kadet :) ten czlowiek jest profesjonalistą z ogromnym doswiadczeniem,odrazu znalazlem z Nim wspolny jezyk.Nauka z Nim to czysta przyjemność. Sprawił,ze juz po pierwszej godzinie jezdzenia czerpalem z tego radosc i przestalem sie bac a o to chyba chodzi w prowadzeniu pojazdu-ABY SIE NIE BAC. Wszystko tlumaczy w bardzo prosty i przejrzysty sposob tak,ze nie da sie zapomniec :) i co wazne,ze jazdy odbywaja sie indywidualnie BEZ innych rozpraszajacych kursantow na tylnym siedzeniu :) POLECAM :)
      • Gość: nicki Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.play-internet.pl 06.05.14, 23:52
        Polecam Pana Zbyszka Niemczyckiego, solidny i doświadczony nauczyciel.
    • Gość: ADA Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.internetia.net.pl 15.02.13, 17:49
      Witam,
      Z czystym sumieniem mogę polecić szkołę jazdy OSK Kadet i Pana Zbyszka Niemczyckiego- wspaniałego, doświadczonego, cierpliwego instruktora, który przekazał mi swoją wiedzę i przygotował mnie do egzaminu, ale przede wszystkim nauczył jazdy samochodem. Wszystko tłumaczy BEZSTRESOWO jasno i zrozumiałe [NAWET PO KILKA RAZY JEŚLI TRZEBA :)]. Dzięki temu zyskałam pewność siebie i jazda stałą się przyjemnością.
      Każdemu życzę tak wesołego, cierpliwego a zarazem wymagającego instruktora.
      POLECAM!
    • Gość: M Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.static.tvk.wroc.pl 20.02.13, 15:00
      C w kursancie jeszce ujdzie E+C = nie tej szerokośći łuk nie tej długości parkowanie prostopadłe tyłem przodem, samochód nie dociązony jak na egzaminie. Jazdy z Ł to jest pomyłka 10 razy odmowił godzine przed, umawia terminy zapomina odmawia. Jazdy wieczorami, plac słabo oświetlony. Instruktorzy mają inne prace i tak to jest wogóle nie polecam egzamin oczywiście oblany z powodu dociązenia auta i innego łuku. Kpina z ludzi.
    • Gość: drejk Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.up.wroc.pl 24.02.13, 19:02
      a ja polecam szkołe KADET Zbigniewa Niemczyckiego ( www.oskkadet.pl). Pan jest bardzo sympatyczny i ma dobre podejście. Dzięki niemu jazdy były przyjemne, bo bezstresowe i zdałem za 1 razem!. Jestem mu wdzięczny za dobre przygotowanie. Polecam z czystym sumieniem :)
    • Gość: eda255 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.wroclaw.mm.pl 24.02.13, 19:24
      ELF to najlepsza szkola jaka znam
      tam nie idzie się na zarobek, to szkola z powolania .rzadko taka teraz znajdziesz:)
      • Gość: grappa Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.13, 18:30
        Polecam "Rolkę". Bardzo dobra kadra instruktorska. Zdane za pierwszym razem :)
      • Gość: gacki Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.compnet.com.pl 13.01.14, 15:31
        nauka jazdy Tarnowskie Góry
        prawo jazdy kat B Radzionków polecam
        Piekary Śląskie szkoła jazdy
    • Gość: arty24 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.tktelekom.pl 02.03.13, 17:28
      Ja z czystym sumieniem polecam Akademię dobrej jazdy, ale tylko instruktorkę p. Alinę Kłys, osoba niezwykle profesjonalna, zaangażowana, prezentuje dużą wiedzę, jest bardzo wymagająca co procentuje zdanym egzaminem za pierwszym razem. Wcześniej jeździłam z innym instruktorem z tej szkoły, ale niestety moje umiejętności były mizerne. Pani Alina wyciagnęła mnie z dołka, wyszkoliła i o dziwo zdałam za pierwszym razem. Polecam
      • Gość: pipi lanksztrum Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.0.199.109.static.rdi.pl 20.03.13, 01:12
        Ja również polecam P. Alinę. Początkowo miałlam innego instruktora, P. Michala ale kompletnie nie potrafi przekazać wiedzy w sposób jasny i logiczny. Dodatkowo "stara" się uczyć rzeczy kompletnie nie potrzebnych. Przyznam szczerze że byłam załamana, kiedy dostałam się do P. Aliny trochę podniosłam się na duchu... Fakt jest wymagająca, kobieta jest wyluzowana więc nie ma atmosfery stresu na lekcjach... Dodatkowo tłumaczy w sposób zrozumiały dla kursantów. Jak sama mówiła: Jazda samochodem ma być przyjemnością a nie karą. Miałam chwile zwątpienia bo dokupiłam chyba z 15 h do calego kursu, ale ZDAŁAM ZA PIERWSZYM razem. Przyznam, ze mialam obawy, ze nie wydają mi zaświadczenia, bo chca naciągnąc mnie na kasę... ale teraz wiem że lepiej zapłacić 500 zł więcej ale nauczyć się porządnie jeździć niż podchodzić do egzaminu po 5 razy i nie widzieć efektu. Pamiętajcie ze to WY wyjezdzicie te godziny za które zaplaciliscie i to jest z korzyscia dla WAS
    • Gość: Kamila Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.internetia.net.pl 17.03.13, 22:42
      Polecam - Akademie dobrej jazdy ! A w szczególności instruktora p.Andrzeja Białka dzięki, któremu zdałam egzamin państwowy za pierwszym razem. Pan Andrzej posiada niespożyte pokłady cierpliwości, jest spokojny, opanowany, kulturalny i cierpliwy. Swoim dobrym słowem podtrzymuje na duchu oraz nie pozwala się zniechęcić. W czasie jazd w samochodzie panowała bezstresowa i przyjazna atmosfera. Pan Białek ma ogromne poczucie humoru i zawsze służy dobrą radą, można na niego liczyć. Jest wyrozumiały, potrafi doskonale przygotować do egzaminu, czego przykładem jestem ja. Nauka z nim to czysta przyjemność i z czystym sumieniem polecam go wszystkim kursantom. Jeżeli nie wierzycie to przekonajcie się sam
    • Gość: obiektywny Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.03.13, 18:46
      Widzę, że na tym forum każda sroczka swój ogonek chwali.
      Gdyby ktoś szukał pomocy w wyborze szkoły jazdy to w żadnym wypadku nie powinien się sugerować wypowiedziami z forum, z wyjątkiem tych krytycznych, chociaż te mogą być antyreklamą konkurencji. Najpewniejszym sposobem wyboru szkoły jest wywiad wśród znajomych. Moi znajomi bardzo chętnie opowiadają o różnych nieprawidłowościach (brudne auta, niemili lub "podejrzanie mili" instruktorzy, urywanie godzin). Plagą przechodzącą z normą jest naciąganie na dodatkowe jazdy, a przodują w tym firmy najczęściej tu polecane.
      Ja wybrałem ośrodek z polecenia moich znajomych i nie mogę nikomu nic zarzucić.
      Może ktoś podzieli się również negatywnymi doświadczeniami z (auto)reklamowanych tu szkół ;)
      • Gość: Marek Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 11:22
        Robiłem kurs w szkole jazdy Kursant i nikomu nie polecam.Naciągają na godziny dodatkowe.Nie dajcie się omamić.KURSANT-ODRADZAM!!!!
    • melancholia88 Manewr Wrocław 21.03.13, 11:17
      Ciężko jest mi porównać tę szkołę z innymi, bo tylko u nich się uczyłam jeździć, więc pozwólcie, że przestawię tylko efekt tej nauki. A efekt jest bardzo dla mnie zadowalający, gdyż udało mi się zdać egzamin państwowy za pierwszym razem. Jestem niesamowicie szczęśliwa, bo to racze rzadkość we Wrocławiu. Teraz zostało tylko sprawdzić swoje umiejętności w codziennej jeździe ;)
    • Gość: natalia Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.03.13, 14:57
      Polecam szkole nauki jazdy Sygnał. Mieści się przy ulicy Orzechowej. Jezdzilam z instruktorka Magda. Złota kobieta, cierpliwi co w moim wypadku było bardzo potrzebne. To właśnie ona nauczyła mnie panować nad stresem za kierownicą. POLECAM
      • magda.grzelewska Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? MANEWR 29.03.13, 12:06
        Z czystym sumieniem polecam szkołę Manwer. Dużo cierpliwości, satysfakcja i precyzja. Uczyliśmy się nie tylko jazdy ale chyba jednej z najważniejszej rzeczy podczas egzaminu - SIŁY SPOKOJU. Gdybym miała wybrać jeszcze raz na pewno ponownie wybrałabym tę szkołę.
        • Gość: miu miu Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? MANEWR IP: *.dynamic.chello.pl 16.06.13, 20:28
          potwierdzam, to najlepsza i najskuteczniejsza szkoła we Wrocławiu. świetni instruktorzy, którzy doskonale wiedzą na co zwracać uwagę podczas jazd. polecam
    • marko08 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 10.04.13, 15:16
      wg mnie najlepsza szkoła nauki jazdy , to osk Siwek , na Grabiszyńskiej. Robiłem tam 3 kategorie B,Ci D,zawsze zdawałem za pierwszym razem , spokojni , cierpliwi i doświadczeni instruktorzy,którzy potrafią przekazać wiedzę. Ja się tam nie tylko uczyłem , ale przede wszystkim nauczyłem się . Teraz robię u nich szkolenie , na kwalifikację wstępną . Jak będę robił prawko na CE i A , to na pewno u nich - polecam wszystkim , wszystko mają na miejscu i mila obsługa . Marek
    • Gość: marta Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.mm.pl 20.04.13, 21:44
      KADET na Glinianej (w strefie). Nauczycielem jest pan ZBYSZEK NIEMCZYCKI, doskonały instruktor i przemiły człowiek. Mimo moich początkowych wątpliwości co do tego, czy kiedykolwiek zdam egzamin na prawko, udowodnił mi, że z każdego potrafi zrobić kierowcę;) Polecam!
      • instruktorka11 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 26.04.13, 22:10
        Witam! Od razu chcę zaznaczyc, że nie przyszlam tu reklamowac swojej nauki jazdy, nigdzie nie znajdziecie mojego wpisu, bo nie mam tego w zwyczaju. To bedzie moj pierwszy i ostatni wpis. Weszlam aby poczytac ciekawe dyskusje- kursant kontra instruktor :) To forum jest lekarstwem na nudę i złe samopoczucie, niezle sie bowiem uśmiałam (z całym szacunkiem dla kursantow, ktorzy maja za soba te przykre zdarzenia) - instruktorzy obcinający paznokcie, jedzacy, obmacujacy kursantow... Chciałam skorzystać i napisac pare rzeczy (dla wielu pewnie oczywistych,ale moze choc jedna osobe oswieci:) to bedzie juz cos. a.Drodzy kursanci szkoly nauki jazdy sa firmami, ktore z zalozenia maja przynosic zyski(nie sa instytucjami charytatywnymi)wiec nie dziwcie sie,ze idac na kurs za 700zl nie naciagna was jeszcze na pare stowek(700zl jest kwota nie oplacalna dla OSK). Kurs powinien kosztowac ok 1500zl (jak zreszta jest w wielu wojewodztwach). Zauwazcie,ze wszystko drozeje,a kursy mimo,ze paliwo jest coraz drozsze,nie. Wiec tak po prostu to dziala, kurs za 1000zl jest po prostu smieszny. siedze w tym biznesie juz pare lat,wiec wiem. b. Jesli chodzi o wasze negatywne opinie o (przewaznie duzych) naukach jazdy - sami jestescie sobie winni i szczerze mowic wcale nie jest mi was zal!(nie chce tu nikogo urazic). Jakim cudem znajdujecie fora aby wypowiadac sie juz po kursie,ktory byl niewypalem a nie znajdujecie tych, na ktorych was ludzie przestrzegaja przed nimi?!(zostawmy to bez odp.) Skoro zalozmy 500osob jest niezadowolonych z OSK kursant/ADJ...(bo o nich opinie sa najczestsze) i 500 zadowolonych i brniecie w to "bagno" mimo wszystko dajecie sie doic z kasy. Sugerujecie sie reklama, bilbordami, rankingiem(i tu smiech) bo jak wiadomo po 2 kursach kazdy bedzie jezdzil lepiej niz po 1:) Podczas mojego kazdego kursu przychodzi choc 1 osoba, aby przeniesc dokumenty z tych wlasnie duzych, super szkol jazdy. Nie wazne,ze moj OSK widza z okna swojego mieszkania, pojda tam gdzie nauka jazdy jest najbardziej rozreklamowana. Z placzem wracaja,by po dokonczeniu kursu u mnie(bo przeciez przypomnieli sobie,ze sa tez te male firmy) przekonac sie jak mozna cieszyc sie z jazdy,usmiechac,nie stresowac, uczyc sie a nie tylko sluchac- jedziemy w prawo,w lewo. c. Nie jestescie zmuszeni do ukonczenia kursu w OSK, w momencie gdy jest wam po prostu w nim zle, placzecie po jazdach, przeklinacie instruktorow z ktorymi jezdzicie, nieee! nie musicie na sile w nich zostac. Przenosicie po prostu papiery do innej i juz (oplacajac oczywiscie kazda wyjezdzona juz h i teorie), OSK maja obowiazek wydania wam dokumentow! Nie kumam jak mozna z kursu na prawo jazdy robic taka masakre - stresowac sie, sluchac obelg instruktora, byc poniewieranym i czuc sie jak osoba,ktora jest za glupia na prawko. Żal mi instruktorow,ktorzy stosuja takie praktyki i szczerze jest mi wstyd,ze wykonujemy ten sam zawod. Oczywiscie moja wypowiedz kieruje jedynie do tych kursantow, ktorzy sa niezadowoleni z nauki jazdy a nie do tych ktorzy sa. Szukajcie dobrej nauki jazdy a znajdziecie:) Takiej w której ludzi sie szanuje i rozumie, a nie tylko z nich doi. Takiej, w ktorej sie wymaga ale i usmiecha gdy cos nie wyjdzie, w ktorej cwiczy sie 100 razy jesli trzeba parkowanie dziennie. Mozna by napisac ksiazke o tym ale i tak sie rozpisalam. Nie wiem czy ktos to przeczyta, tym ktorzy wytrzymali gratuluje:) i zycze tylko przyjemnych wspomnien po kursie:) Instruktorka Nauki Jazdy
        • Gość: KURSANT Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.lo14.wroc.pl 30.04.13, 16:42
          Witam,
          Obiecałem sobie, że jak zdam prawo jazdy to napiszę na forum jaką szkołę polecam, a jaką odradzam.
          ODRADZAM SZKOŁĘ:
          - Elf - nauczą Cię jedynie obsługiwać pojazd lecz nie zdać egzamin!
          - ESPOL - w ciągu 30-tu godzin kursu, 8 razy pojedziesz na stację benzynową, będziesz woził instruktora po całym mieście by ten mógł załatwić swoje sprawy, a w gruncie rzeczy strefa po 30-tu godzinach nadal będzie dla Ciebie czarną magią pełną pułapek
          - Kursant - egzamin wewnętrzny zwykle kończy się niepowodzeniem i musisz wykupić kolejnych 6 godzin. Zdzierstwo!

POLECAM SZKOŁĘ:
          - Autofan

Podchodziłem do egzaminu 6 razy. Kurs zrobiłem w Espolu, z której mało co wyniosłem. Poszedłem na 5 egzaminów, które kończyły się niepowodzeniem. Myślałem, że to moja wina, że tego nie umiem zaliczyć. Zupełnie przez przypadek trafiłem na Dawida z Autofanu - innego instruktora. Postanowiłem wykupić u niego 6 dodatkowych jazd i zdałem za pierwszym razem.

Teraz już jestem mądrzejszy jeśli chodzi o dobór szkoły, więc postanowiłem się podzielić z Wami, przyszłymi kursantami, tą wiedzą:
          1. Wybieraj szkołę znajdującą się w strefie egzaminacyjnej
          2. Nie kieruj się ceną (lepiej dopłacić więcej i zdać za pierwszym razem niż potem tracić pieniądze na kolejne egzaminy i dodatkowe godziny)
          3. Wymagaj od instruktora!
          a) nie lekceważ jego spóźnień. Jeśli za każdym razem zaczniesz 10 minut później to stracisz aż pół godziny Twojej wiedzy lub godzinę w ogólnym rozrachunku.
          b) karz sobie wszystko tłumaczyć
          c) wymagaj by ćwiczył z Tobą, a nie uprawiał tzw. "przyjemną przejażdżkę po mieście"
          d) nie trać czasu na stację benzynową!

NIE BÓJ SIĘ MÓWIĆ MU O SWOIM NIEZADOWOLENIU Z JAKIEGOŚ POWODU. To ważne, ponieważ dasz mu od razu sygnał, że przyszedłeś się tu uczyć, a nie marnować czas. W trakcie 30-tu godzin powinieneś mieć opanowane wszystkie zadania wymagane na egzaminie oraz opracowane charakterystyczne i trudne miejsca w strefie.
          PŁACISZ - WYMAGASZ!

Ponadto bardzo serdecznie polecam kanał na youtube: www.youtube.com/user/strefaegzaminacyjna
          Po 20-tu godzinach jazd warto byś zaczął zapoznawać się z tymi filmami by ostatnie 10 godzin poświęcić na ewentualnych niejasnościach wynikających z filmu. W tym kanale znajdziesz wszystkie miejsca w strefie zamknięte w jednej pigułce :)

Życzę wszystkim powodzenia i bardzo proszę byście nie popełniali tych błędów co ja!
          Dobry instruktor i Wasza postawa wobec nauki to przepis na sukces.
          • Gość: instruktor Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.05.13, 22:29
            Typowe myślenie ,,typowego kursanta,, - płacisz - wymagasz!!! ....Taką tezę mógłbyś postawić jakbyś zapłacił za kurs na ,,B,,kat. 1800 zł bo tyle powinien kosztować przy dzisiejszych cenach .Poza tym zapomniało Ci się że nauka .....nie tylko jazdy to współpraca nauczyciela i ucznia /50 na 50/ Jeżeli ktoś ma mieć tu prawo do stawiania wymagań to tylko nauczyciel i wtedy są efekty.Za 700-800 zł./to jest koszt paliwa i podatek/ a gdzie reszta - amortyzacja samochodu, oplata za plac manewrowy,salę wykładową, biuro ,ratownika medycznego,ubezpieczenie kursantów , pensja dla pracowników i ZUS!!!! Kierownik ośrodka ma dwa wyjścia albo kursant dokupuje jazdy dodatkowe albo tak jak napisaleś robisz obslugę i jeżdzisz po stacjach benzynowych.To nie 6 godz.wyjeżdżone w Autofanie pozwoliły Ci w końcu zdać egzamin tylko wszystkie godziny wyjeżdżone w pozostalych ośrodkach-bądż uczciwy bo w 6 godz. statystyczy kursant różnicuje sprzęgło od hamulca i ledwo odróżnia lewą stonę od prawej.Cieszy mnie to że dostałeś takiego olśnienia - lepiej póżno niż wcale!!!!!!!!
            • Gość: KURSANT Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.lo14.wroc.pl 07.05.13, 16:28
              Nie wiem skąd ta złość u Pana instruktora. Napisałem tę treść dla osób, które mają niewymagającego instruktora, który zamiast uczyć kursanta, jeździ z nim na stację benzynową czego są takie konsekwencje, że po wyjeżdżonych 30-tu godzinach okazuje się, że taki uczeń nigdy nie był na ulicy Krakowskiej czy Dyrekcyjnej.
              Oczywiście zgadzam się, że praca leży zarówno po stronie kursanta, jak i instruktora, ale wydaje mi się, że to jest oczywiste. Mój apel miał jedynie uświadomić osobom podchodzących do kursu, żeby nie bały się pytać i prosić o rzetelną naukę, bo za ten czas i tę naukę zapłacili. Prawda jest taka, że osoba, która pierwszy raz uczy się jeździć, nie wie czego wymaga się i co powinna przed egzaminem praktycznym umieć. W związku z tym ufa swojemu instruktorowi, bo liczy, że ten zabrał ją wszędzie tam gdzie być powinna. Problemem jednak staje się sytuacja gdy jest człowiek na egzaminie po czym ląduje w miejscu gdzie nigdy dotąd nie był i obawia się czy egzaminator nie chce takiej osoby na czymś złapać.
              Tutaj zaczął poruszać Pan kwestie ceny kursu choć nie wiem w jakim celu. Szkoła dokonuje tej decyzji ile ma kosztować kurs. To nie jest winą kursanta, że jest taniej niż w innych miejscach, a wiadomo, że człowiek zawsze wybierze dogodniejszą i niższą cenę. Słowami: "Nie kieruj się ceną (lepiej dopłacić więcej i zdać za pierwszym razem niż potem tracić pieniądze na kolejne egzaminy i dodatkowe godziny)" chodziło mi o to, żeby wybrać nawet drożsżą szkołę, ale mieć pewność, że po kursie zdobędziesz wiedzę jakiej wymaga się na egzaminie.
              Wiadomo, że człowiek po 30-tu godzinach nie będzie zawodowym kierowcą i co do tego myślę nikt nie ma wątpliwości. Wszyscy też wiemy, że niekiedy 30 godzin może nie wystarczyć do tego by zdać egzamin. Mogą po takim czasie pojawic się manewry, które słabiej umiemy. Myślę jednak, że po 10-ciu godzinach kiedy człowiek już oswoił się z drogą, śmiało można uczyć go przez następne 20 godzin strefy egzaminacyjnej.
              Dlatego wszystkim poleciłem kanał youtube "Strefa egzaminacyjna", ponieważ wiadomo, że każdy instruktor mając tylu uczniów nie jest w stanie spamiętać gdzie z nimi był. Dlatego kursant może śmiało zapoznać się ze strefą również na fiilmach co z pewnością będzie dużym ułatwieniem.

Myślę, że złość tutaj jest niepotrzebna. Przecież nieobrażam żadnego z instruktorów, bo myślę, że bardzo wielu z nich wykonuje swoją pracę sumiennie i przekazuje całą swoją wiedzę kursantom. Szkół we Wrocławiu jest jednak tyle, że nie wszystkie muszą się z tego wywiązywać, a do takich z pewnością należą: Elf, Espol i Kursant.
            • marko08 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 10.05.13, 12:07
              Ponieważ robiłem w ostatnich 3 latach 3 kategorie prawa jazdy i obserwowałem też poczynania innych kursantów , zarówno na kursie jak i na egzaminach , to mogę powiedzieć , że wszyscy Ci , co zdali za pierwszym razem chwalą ośrodki , a ci , co nie mogą zdać wieszają na ośrodkach psy , opluwając w ten , czy inny sposób instruktorów i ich pracę. Mało kto potrafi przyznać się do tego , że dzięki głupim błędom i nonszalancji - sami przyczyniają się do tego , że oblewają. Takich , co mają pecha i trafiają na złych egzaminatorów , jest znacznie mniej. Trzeba umieć wykorzystać wiedzę przekazaną na kursie i nie myśleć o sobie , że wszystko wiem najlepiej. Na egzaminie , jak i podczas późniejszej samodzielnej jeździe trzeba myśleć i nie dać się sprowokować przez innych. Co do cen , to uważam , że gdyby ktoś ją ustalił na symboliczną złotówkę , to tak samo powinien uczyć , jakby szkolił za 2000 zł, bo ceny przecież ustala sam , więc widocznie musi mu się to opłacać , a skoro nie , to oszukuje sam siebie i przy okazji kursantów. Na szczęście mnie to nie spotkało .Ja też uważam , że w 6 godz. nie można kogoś tak dużo nauczyć , gdy z innej szkoły nic nie wyniósł. Znam takich , którzy czuli się przygotowani do egzaminu , dopiero po 60 godzinach jazdy i potrafili się przyznać do swoich błędów i słabości. Pozdrawiam i życzę pozytywnego podejścia do nauki , a tych , co oszukują przecież można zgłosić do organu , który nadzoruje szkolenie .Marek
              • Gość: rajder AUTO STOP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 17:10
                Szkoła Auto Stop i instruktor Łukasza Skałbiński. Solidna szkoła, na niczym się nie naciąłem, a poczytałem parę opinii tu wcześniejszych i strach myśleć co się dzieje w niektórych szkołach.Tu nie ma naciągania, nie ma oszukiwania w godzinach, w samochodzie jak i w biurze miła atmosfera,w pełni wykorzystane 30 godzin jazd kursowych plus parę godzinek na powtórzenie przed egzaminem,nie było obijania się na jazdach, ale zaskutkowało to zdaniem egzaminu w Wordzie za pierwszym razem :)
        • Gość: evil Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.compnet.com.pl 13.01.14, 15:28
          tarnowskiegory.szkolaexpert.pl/
          Tekst linka
          Tekst linka
      • creehan Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 21.08.13, 11:58
        A co sądzicie o szkole LOk-u - sprawdź?
    • Gość: Domino Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy Kursant Wrocław IP: *.pppoe.mtu-net.ru 27.05.13, 20:11
      To chyba jakis zart !!!!!, najlepsza szkola ....u nich wyjezdzilem caly kurs + 20 godzin extra ..."musi Pan jeszcze troche pojezdzic"....ale....powidzialem dosyc ...przeszedlem do szkoly normalnej ...i instruktor powiedzial "smialo na egzamin " - zdalem za II razem ...pewnie do teraz bym sie wozil ze Zbyniem ....
      • Gość: Mate88 Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy Kursant Wrocław IP: *.194.bgcom.pl 24.06.13, 11:51
        Miałem podobną sytuację , ale na szczęście uciekłem z tej szkoły. Oczywiście papierów mi nie wydali i musiałem jeszcze raz iść na badania. Nikomu nie polecam tej szkoły. Egzamin zdałem za drugim razem.
    • Gość: anonim Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.05.13, 12:13
      Polecam Akademię Dobrej Jazdy i instruktora Andrzeja Białka. Trafiłam tam po ukończonym kursie w innej szkole. Mimo wyjeżdżonych 36 godzin w poprzedniej szkole nie potrafiłam nawet poprawnie uruchomić pojazdu... Zastraszona i niepewna nie zdecydowałam sie nawet na egzamin państwowy. Jak sie wkrótce okazało, to była słuszna decyzja. Szukałam instruktora, który będzie wyrozumiały i spokojny, a jednocześnie nauczy mnie jeździć poprawnie. Przypadkowo i szczęśliwie trafiłam na Pana Andrzeja Białka. Potrafił on szybko ocenić moje umiejętności i braki i pomógł mi sprawnie wszystko nadrobić, bez zbędnych komentarzy i poniżeń jakich doświadczałam w poprzedniej szkole jazdy. Tym samym szybko pokonałam moją barierę lękową przy prowadzeniu pojazdu, co wydawało mi się wcześniej nie do zrobienia. Całość kursu była dostosowana do mojego osobistego tempa i sposobu rozwoju umiejętności. Sumienność Pana Białka i jego ogromne zaangażowanie w wykonywaną pracę umożliwiły mi osiągnięcie kolejnego życiowego sukcesu. Egzamin na prawo jazdy zdałam za pierwszym razem, bez żadnych problemów. Od 3 lat jeżdżę z przyjemnością i bezwypadkowo :D Pan Białek udowodnił mi tym samym, że nadaję się również na kierowcę, co wydawało mi się dość abstrakcyjne po ukończonym kursie w poprzedniej szkole jazdy. Jeszcze raz szczerze polecam tego instruktora!!!!!!!!!
      • asiaimaja Władcy dróg -zdecydowanie tak! 10.06.13, 21:40
        Polecam wladcow drog, jeździłam z Panem Bartkiem i Panem Wojtkiem-swietni instruktorzy. Nauczyli mnie pewnoście siebie w prowadzeniu auta, a jednoczesnie należytej ostrożności. jeden z nich kiedyś był egzaminatorem i zna wszystkie tajniki;) Obaj sa spokojni i sympatyczni , nie krzyczą, spokojnie wyjaśniają błędy, na jazdy chodziłam z przyjemnością.Nauka łuku też intensywna i precyzyjna.bardzo duzo jeżdzenia po"najgorszym terenie", czyli wszystkie ewentualne pułapki egzaminacyjne mialam przerobione.
        jeździlam tez z Panem Andrzejem, tez jest spokojny i sympatyczny, ale bardzo duzo rozmawia przez telefon w czasie jazdy, co znaczaco obniża jej jakośc.
        • asiaimaja promotor -niekoniecznie 10.06.13, 21:43
          Dla mnie byla to może dobra szkola na początek, bo strasznie się balam.Pani Agnieszka bardzo spokojnie i na luzie nauczyła mnie pierwszych krokow za kierownicą, jednak gdy ona twierdzila,że już umiem jeżdzic okazalo się,że jednak niekoniecznie.
          Jezdzilam zbyt duzo po duzych ulicach, malo treningu było w rejonach trudnych.nie nauczylam się tez w tej szkole porządnie łuku-nauczono mnie tam" na pamięc" bez umiejetnosci korekty.
          Potem jeżdzilam z władcami dróg-zdecydowna róznica!!
          Pozdrawiam
      • Gość: gość Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.internetia.net.pl 17.06.13, 17:07
        a ja dziękuję za polecenie, bo w moim odczuciu zdałam w dużej mierze dzięki instruktorowi :) uwierzyłam we własne możliwości i nadrobiłam wcześniejsze braki (musiałam zmienić instruktora). Jestem przekonana, że gdyby uczył mnie od początku p. Andrzej Białek dużo szybciej podeszłabym do egzaminu :)
        • wierdz Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 05.11.14, 16:25
          Zgadzam się w 100%. Zaczynałam kurs w szkole pod Wrocławiem. Kosztowało mnie to nie tylko sporą ilość pieniędzy,ale również nerwów. Mój instruktor w każdej sytuacji widział podteksty seksualne i mówił dwuznaczne rzeczy.
          Po niezdanym egzaminie trafiłam do ADJ i tam poznałam p.Andrzeja Białka. Dzięki niemu nauczyłam się jeździć i podbudował moją pewność siebie. Egzamin oczywiście zdałam. Sympatyczny, profesjonalnie podchodzi do swojej pracy i przede wszystkim jest bardzo cierpliwy. Jazda z takim instruktorem to czysta przyjemność. Polecam wszystkim Akademię Dobrej Jazdy, a szczególnie p. Andrzeja Białka.
    • Gość: TOLA Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 03.07.13, 13:06
      JA CHODZIŁAM DO SZKOŁY NA TĘCZOWĄ ,, AUTKO,, NIESTETY NIE DOUCZONO NAS POPRAWNIE I WIĘKSZOŚĆ NIE ZDAŁA EGZAMINU (uważajcie bo to oszuści) ALE PO TYM TRAFIŁAM DO ,,KURSANT,, I TU ZA PIERWSZYM RAZEM ZDAŁAM
      • gershon Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. 21.08.13, 12:22
        Ja trafiłem od razu do Ośrodku LOK - warto tam się zapisać sprawdź to
    • Gość: Wrocławianin Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 21:00
      Witam.

Już wkrótce we Wrocławiu, w samym sercu Strefy Egzaminacyjnej powstanie nowa jakość. Będziemy tam Dla CIEBIE !

Warto poczekać, , warto być z nami, warto być zadowolonym
    • Gość: zgubiony_portfel Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 21:19
      Gorąco polecam jazdy u Dawid Regnera w OSK Autofan. Egzamin praktyczny zdałem za pierwszym razem (19.07.2013). Bardzo konkretny instruktor, dużo się nauczyłem, czuję się pewnie za kierownicą i mam z jazdy dużą frajdę. Zajęcia w miłej atmosferze.
    • Gość: zuza polecam Akademie Dobrej Jazdy IP: 91.90.160.* 01.08.13, 11:52
      Robiłam u nich kurs weekendowy i byłam bardzo zadowolona.

Teorie prowadził p. Jurek (nie zapamiętałam nazwiska) , bardzo się starał, aby każdy zrozumiał przepisy i zasady ruchu drogowego, skrzyżowania przerabialiśmy do bólu, aż każdy odpowiedział poprawnie :)

Jazdy miałam z p. Adamem Majchrzakiem (polecam!!). Bardzo dobrze mi się z nim jeździło. Spokojny, opanowany instruktor. Bardzo dobrze tłumaczy, skupiony na kursancie i na jeździe, nie miałam problemu z umówieniem się na jazdy, bo jeździ przed- i po południu. Nie miał oporów, aby jeździć ze mną na trudne skrzyżowania. To co kulało było powtarzane do skutku, aż wyszło dobrze. Dzięki temu egzamin poszedł bez problemu.

I jeszcze jedno, zbiórki są przy Moście Grunwaldzkim, skąd przez Traugutta i Krakowską śmigałam na Armii Krajowej i już byłam w strefie egzaminacyjnej. Dzięki temu nie traciłam czasu na stanie w korkach i było więcej czasu na przerobienie wszystkich pułapek egzaminacyjnych.

Bardzo miło wspominam swój kurs i z czystym sumieniem mogę polecić tą szkołę i mojego instruktora.
    • Gość: 4you Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: 185.4.215.* 07.08.13, 18:50
      Witam i zapraszam wszystkich do odwiedzenia strony www.4you.wroclaw.pl - zawsze warto spróbować czegoś innego.
      Może tego właśnie szukacie.

Pozdrawiam
      Szkoła Jazdy 4 You Wrocław
      • Gość: Maniek Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.broadband.greenlan.pl 29.10.13, 23:53
        Ja znalazłem tę szkołę w internecie:Na gwareckiej. Mało znana ale ma dobrą zdawalność. Mi się udało za pierwszym razem ;-)
    • Gość: 4You Wrocław Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.army.mil.pl 14.08.13, 08:27
      Zapraszam wszystkich do odwiedzenia strony www.4you.wroclaw.pl
      Każdy znajdzie tu coś dla siebie
    • Gość: 4 You Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.play-internet.pl 26.08.13, 21:53

A może cena godzin dodatkowych jest za wysoka

Tylko w 4 You Wrocław - możemy dopasować cenę do Twoich możliwości

Jesteśmy 4 You - sprawdź nas.
    • Gość: 4You Wrocław Re: Najlepsza szkoła nauki jazdy? Wrocław. IP: *.play-internet.pl 01.09.13, 21:21
      Jazdy doszkalające tylko 30 zł. Zwracamy nawet za zdany egzamin. Warto przyjść i porozmawiać. Ta szkoła jest inna od wszystkich.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka