Dodaj do ulubionych

egzamin w Legnicy

16.01.08, 18:38
Niedługo zdaję egzamin w Legnicy i bardzo proszę osoby, które tam zdawały o
opinię i na co szczególnie uważać w jeździe po mieście?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: egzamin w Legnicy IP: *.md4.pl 19.01.08, 09:46
      Przede wszystkim nie nastawiaj sie negatywnie do egzaminu i egzaminatora. Wynik
      Twojego egzaminu nie zalezy od pulapek na egzaminie, ale od stopnia twojego
      wyszkolenia. Musisz okrelic poziomy plynow hamowania, chlodzacego,do
      spryskiwania szyb i oleju silnikowego. Wlaczyc nazwac i sprawdzic dzialanie
      swiatel ZEWNETRZNYCH pojazdu. Nastepnie przygotowac sie do jazdy. Zapnij pasy!
      Pamietaj, ze gdy bedziesz siedziala zbyt blisko kierownicy i pedalow zle kieruje
      sie pojazdem. Teraz rusz ladnie i pojedz pasem ruchu /po luku/ do przodu i do
      tylu. Jesli kierujesz liczac obroty kierownica, mozesz miec klopoty. Ruszajac na
      wzniesieniu nie zapomnij dodac gazu. Ruszanie bez dodawania gazu musi skonczyc
      sie niepowodzeniem. Chocby dlatego, ze tak samo bedziesz ruszac na
      skrzyzowaniach, a to jest zbty niepewne i za wolne. Wyjazd z osrodka jest
      trudny. Dojedz do krawedzi jezdni i zatrzymaj sie. Musisz dobrze widziec zarowno
      w lewo jak i w prawo, zeby wlaczyc sie do ruchu. A teraz to juz zaczyna sie
      prawdziwy egzamin. Nie nastwiaj sie na pulapki. Takich nie ma. Na pewno znasz
      zasady i przepisy ruchu drogowego. Widzisz i rozpoznajesz znaki i sygnaly
      drogowe. Umiesz zaparkowac rownolegle, prostopadle lub skosnie przodem.
      Zawrocisz na skrzyzowaniu, na trzy, z uzyciem np. bramy. Potrafisz skrecic w
      lewo na skrzyzowaniu i nie wymusic pierwszenstwa przejazdu.
      Zycze Ci powodzenia.
      • mikoania5 Re: egzamin w Legnicy 20.01.08, 14:11
        Dziękuję za odpowiedź.Łuku się nie boję bo robię na szczęście na wyczucie a nie
        na liczenie obrotów ,z obsługa i pokazywaniem świateł też nie mam problemu-
        pytając o egzamin chciałam zasięgnąć opinii jaka jest trasa egzaminacyjna i
        ewentualnie czy jest trudna i na co szczególnie zwrócić uwagę.Nie znam tej trasy
        bo jestem z innego miasta ale chcę wykupić dodatkowe godziny aby zapoznać sie z
        trasą.
        • Gość: prrre Re: egzamin w Legnicy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.08, 01:52
          trasa nie jest trudna ;) ogólnie trzeba mieć dobry przegląd sytuacji i się zda.. chyba, że się postresujemy, w co nie wątpie, ale trzeba wziąść się w garść:) W Legnicy jest dużo skrzyżowań ze światłami, mało miejsc, w których są ronda( ja byłem w 2: duże ze światłami i małe zwykłe :) życzę zdania!
          • Gość: mikoania5 Re: egzamin w Legnicy IP: 195.117.179.* 25.01.08, 17:35
            Dzięki za podpowiedź.A może ktoś jeszcze mi napisze swoje wrażenia z egzaminu w
            Legnicy .
            • robertmistrz Re: egzamin w Legnicy 27.01.08, 11:27
              ja zdałem 2 dni temu w piatek za 2 razem w legnicy:P wiesz ogolnie miałem 2 egzaminatorów oboje byli bardzo w porządku... podobno najgorsze są kobiety ale to teoria tylko:) ogólnie tak szczerze szanse ze zdasz masz około 10 procent tak jak w mojej grupie 3 na 30 teraz zdało mnie wywołali po 2 godzianch z groszem. jest takie miejsce obok PWZS wjezdzasz w jednokierunkowa i musisz w lewo z niej skrecic ze srodka bo inaczej najezdziesz na ciagła i egzamin przerywany. A haków jest dużo tylko od ezgaminatora zależy jaka bedzie twoja trasa i uważaj na wysepki bo z tym tez problem jest ogromny. I życze powodzenia i zdaj jak najszbyciej bo stres niesamowity nie zycze tego nikomu:)
              21.11.2007r. teoria+
              19.12.2007r. plac-
              25.01.2008r. plac+ miasto+
              8.02.2008r. przewidywany odbiór prawka i pierwsza jazda:)
              • Gość: mikoania5 Re: egzamin w Legnicy IP: 195.117.179.* 28.01.08, 21:18
                Gratulacje!!Masz już ten stres za sobą.Może ktoś jeszcze wypowie się na forum
                jakimi trasami jeździli na egzaminie.
        • Gość: Metaxior Re: egzamin w Legnicy IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.02.08, 17:03
          Nie ważne jakie masz umiejętności, ich to nie obchodzi, jak
          egzaminator nie ma humoru , to niestety wypadasz,a Legnica to jedno
          wielkie bezprawie i nieład.Stare dziady siedzą i egzaminują.To jest
          bardzo proste miasto, ale z trudnymi ludźmi.uważaj na zamotania np.
          każą Tobie włączyć drogowe i jechać, a póżniej halt.Schweine nie
          ludzie.....a pretekstów do oblania jest tysiąć.Postaraj się lepiej
          zdobyć prawo jazdy bezstresowo(jeżeli jesteś pewna własnych
          umiejętności)_, a zresztą sama zobaczysz.
      • Gość: Metaxior Re: egzamin w Legnicy IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.02.08, 16:49
        To chyba napisał egzaminator
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka