goska797 03.03.08, 15:42 Mam takie pytanie: jeżeli egzaminator kaze mi zapalic wszystkie możliwe światła w toyocie to ma na myśli pozycyjne, mijania, awaryjne, przednie przeciwmgielne?czy cos pominęłam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasia Re: prezentacja świateł IP: *.ptim.net.pl 03.03.08, 16:00 z tego co wiem trzeba wskazać następujące światła: pozycyjne ( tym tablica rejestracyjna), mijania, drogowe, kierunkowskazy, 1 światło przeciwmgłowe, 1 światło biegu wstecznego, swiatła stopu, awaryjne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika Re: prezentacja świateł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.08, 17:09 mijania drogowe pozycyjne przeciwmgielne cofania stopu awaryjne kierunkowskazy i chyba tyle :P Odpowiedz Link Zgłoś
toyota08 Re: prezentacja świateł 14.05.08, 21:30 A ja mam pytanie.Które światła zapala się bez włączania silnika a które z włączonym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venom Re: prezentacja świateł IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.08, 22:04 wszystkie można na wyłączonym silniforum.gazeta.pl/forum/6,46583.html?back=http%3A%2F%2Fforum.gazeta.pl%2Fforum%2F0%2C62489%2C1540823.html%3Ff%3D154%26w%3D76494952%26a%3D79578626%26rep%3D1 Zaloguj sięku Odpowiedz Link Zgłoś
rumcajs-76 Re: prezentacja świateł 14.05.08, 22:04 Najlepiej sprawdzić światła dokładnie w taki sposób w jaki nauczyliście się na kursie Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: prezentacja świateł 14.05.08, 22:08 goska797 napisała: > Mam takie pytanie: jeżeli egzaminator kaze mi zapalic wszystkie > możliwe światła w toyocie to ma na myśli pozycyjne, mijania, > awaryjne, przednie przeciwmgielne? ......... .......... to??? To zapalisz. Pominęłaś. Drogowe i kierunkowskazy (to nie to samo, mają inny włącznik). Odpowiedz Link Zgłoś
linia.frontu Re: prezentacja świateł 14.05.08, 22:10 Poprzednicy prawdę rzekli, jest tego jeszcz trochę;) Jakieś cofania, jakieś stopu są jeszcze (te od cegłówki), zamykam się, nawet tego już nie pamiętam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: prezentacja świateł IP: *.idc.net.pl 15.05.08, 21:44 Wszystkich świateł nie da się włączyć równocześnie. No bo spróbujmy włączyć np. awaryjne i kierunkowskaz? Najlepiej sobie poćwiczyć na kursie, spokojnie i rozważnie. A na egzaminie? Możemy włączyć jedno światło (rodzaj światła), obejść samochód, zobaczyć czy się świeci i powiedzieć, że jest sprawne. Następne itd. Trwa to długo, więc rozsądniej jest włączyć kilka i naraz je sprawdzić. Potem znowu kilka. Az do końca. Aby niektóre światła działały nie jest konieczne włączenie silnika, ale ustawienie kluczyka w "pozycji jazdy". Czasem egzaminatorzy nakazują sprawdzanie na uruchomionym silniku. Przyczyna bardzo prozaiczna, nie związana bezpośrednio ze światłami: Jeżeli silnik jest wyłączony, a włączone są odbiorniki pobierające dużo prądu to akumulator się rozładuje. Ale uwaga: na włączonym silniku nie sprawdzimy samodzielnie świateł cofania. Nie da się przy pracującym silniku po włączeniu biegu (w tym przypadku wstecznego) zwolnić pedału sprzęgła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: prezentacja świateł IP: *.eranet.pl 26.05.08, 18:42 Gdzie w Yarisce włącza się światła przeciwmgłowe i pozycyjne? prosze o pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: prezentacja świateł IP: *.chello.pl 26.05.08, 20:33 oba włącza sie po lewej stronie, pozycja jest o jedno "przekrecenie" wczesniej niz mijania, a drogowe- na ustawionych mijania i ta cala wajcha wtedy do przodu popchnieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anulka Re: prezentacja świateł IP: *.eranet.pl 26.05.08, 21:01 dzieki wielkie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak pominęłas Re: prezentacja świateł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 15:43 pozycyjne, mijania , drogowe , lewy i prawy kierunkowskaz , stop, swiatlo cofania, przeciwmgielne tylne, awaryjne i sygnał dzwiękowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: prezentacja świateł IP: *.static.akk.net.pl 24.09.08, 18:39 i jeszcze oświetlenie tablicy rejestracyjnej Odpowiedz Link Zgłoś