Dodaj do ulubionych

pomocy!!!!!!!!!!!

18.05.08, 22:43
będę zdawać prawo jazdy w Tarnowie już w sobotę . Przeniosłam się z
Krakowa. w tym momencie nie mam możliwości wykupić dodatkowych jazd
po Tarnowie.Dzwoniłam do kilku szkół wszystko zajęte.Potrzebuję
informacji na temat obsługi technicznej Renoulta Clio, tzn. jak sie
włącza poszczególne światła i gdzie się w Clio otwiera maskę. jakiś
mały instruktaż proszę.na co trzeba uważać jeżdżąć po Tarnowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Hela Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.chello.pl 18.05.08, 23:34
      Tu masz światła i płyny:
      www.instruktor.osk.org.pl/html/swiatla.html
      www.ws.naukajazdy.prv.pl/pl/001/005/001/
      Dlaczego przeniosłaś się z Krakowa do Tarnowa? Pytam,bo niedługo
      zdaję po raz pierwszy w Kraku i jestem ciekawa.
      Daj znac jak Ci poszło.Powodzenia :)
      • a.b1 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 19.05.08, 15:19
        sama się przeniosłąm z Krakowa do Tychów na egzamin....
        korki w Kraku, różniaste ciasne uliczki i oblewanie na byle pie..
        skutecznie mnie zniechęciły
      • Gość: kingus Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 19:35
        oooo wielkie dzieki za te linki!!!!!!!!!!!!:) jestem w prawdzie z
        zamoscia ale komu to sie nie przydaaa wow super jeszcze raz! i mam
        nadzieje ze dobrze poszlo:)
    • Gość: Agni Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.08, 14:24
      Witaj,też będę zdawać w sobotę w Tarnowie.Powodzenia,oby obu nam się powiodło!
      www.kaba.tarnow.pl/
      • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 19.05.08, 16:47
        Dziękuję wszystkim za pomoc!Przeniosłam sie do Tarnowa właśnie
        dlatego że ciężko się jeżdzi po Krakowie.a te ronda to moje
        przekleństwo!!!! Mam nadzieję że w Tarnowie jest łatwiej jeżdzić.
        Do Agni: o której zdajesz Ja o 13.30."Idę na żywił"bo nigdy nie
        siedziałam za kierownicą Clio.Powodzenia!!!!
        • Gość: Agni Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.08, 11:02
          Ja zdaję o 12,w Tarnowie ronda są tylko dwa,więc dla Ciebie powinno być spoko.
          mikimiki,jeszcze raz powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          I wszystkim zdającym.Spokój i trochę(?/!) szczęścia,a powinno się udać,tak to widzę.
          • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 20.05.08, 17:32
            dzięki !!!! Tobie, sobie i wszystkim zdającym szerokich dróg, 0
            przechodniów ( długi weekend - a sio z Tarnowa!!! ), miejsc do
            parkowania jak lotnisko......itd (:byle dla nas było dobrze:)
            Trzymam kciuki !!!! Oby się udało :-)
    • a.b1 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 19.05.08, 15:18
      słuchaj....przejdź się do komisu albo salonu reno i tam Ci wszystko
      pokażą ;-)
      głowa do góry dasz rade
      • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 19.05.08, 19:13
        Moje gg 13108571. jeśli ktos ma jakies info proszę o kontakt
    • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 24.05.08, 17:17
      dalej mogę byc tylko pasażerem :-( to nie był mój dzień . a u Was
      jak?
      • Gość: Agni Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.idc.net.pl 24.05.08, 22:27
        No to możemy sobie podać ręce-mnie na placu poszło co prawda dobrze,ale szybko
        skończyłam jazdę,bo zrobiłam kretyński błąd przy wyjeździe z MORDU.Pretensje
        mogę mieć tylko do siebie.
        Mój dzień to też ewidentnie nie był,no cóż .......
        Mimo wszystko nie załamuję się,kolejne podejście przede mną.
        Pozdrawiam
        • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 25.05.08, 13:54
          A ktore to było podejście u Ciebie?
          • Gość: Agni Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.idc.net.pl 25.05.08, 17:35
            To był mój debiut ;-)
            • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 25.05.08, 18:28
              Mój w Tarnowie też :-),Akurat to w jaki sposób się wyjeżdża to
              wiedziałam bo byłam tam koło tego wyjazdu i widziałam jak L- ki
              jadą.Następnym razem będzie dobrze :-). a kiedy następny?ustaliłaś?
              • Gość: Agni Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.08, 10:01
                Nie jeszcze nie-w sobotę nie dało rady,bo zapisy były tylko do 13,dzisiaj
                spróbuję pojechać i się zapisać.
                Pozdrawiam
                • Gość: Ania Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: 195.150.73.* 26.05.08, 19:47
                  Ja rowniez przenioslam swoje papiery z Krakowa do Tarnowa.Egzamin
                  mam 10 czerwca. Jesli macie jakies wskazowki to poratujcie:)))
                  pozdrawiam:)
                  • mikimiki.2 Re: pomocy!!!!!!!!!!! 26.05.08, 20:34
                    ągni ja tez dzisiaj byłam się zapisać. dostałam termin na 18
                    czerwca.na godz 13.a propos a w jakiej szkole robiłas prawko bo ja
                    muszę pojeżdzić po Tarnowie.ęśli to dobra szkoł to daj namiary.
                    Do Ani:dobrze by było pojeżdzić po tarnowie ze dwie godz. Ja to
                    teraz wiem .Obeznasz się z ulicami a poza tym z samochodem.bo Clio
                    mają niezły zryw nie to co ąveo.Aveo potrzebuje sporo gazu za to
                    Clio przeciwnie szybciej się zbiera.i ma "delikatne "hamulce. co do
                    tego jak się jeżdzi po Tarnowie to nie wiem bo nie jeżdziłam po
                    jeszcze.
                    • Gość: ania Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: 195.150.73.* 28.05.08, 16:04
                      dziekuje bardzo:)
                    • Gość: mapet Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 28.05.08, 19:22
                      Ja też zdaję 18 czerwca w Tarnowie o 10:30, to mój pierwszy raz,umówiłam się z jednym instruktorek na jazdy po Tarnowie, ale nie bradzo wiem ile musze wziąsć godzin żeby sie obeznać z tym miastem(kompletnie go nie znam)myslicie, że 2 wystarczą?
    • Gość: mapet Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.net.autocom.pl 28.05.08, 23:35
      Daj znać jak Ci poszło. Trzymam kciuki:)
      • Gość: Ania Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: 195.150.73.* 29.05.08, 22:04
        dam znac napewno:) nie dziekuje:)
    • Gość: Agni Zdaaaaaaaaaaaaałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.08, 15:06
      Witam wszystkich zdających w Tarnowie-muszę się pochwalić-wczoraj zdałam egzamin
      na prawo jazdy/drugie podejście/!!!!!!!!!!!!!!!Jestem przeszczęśliwa i chciałam
      wesprzeć wszystkich,którym jeszcze się nie udało-pozdrawiam i życzę
      powodzenia.Pozytywny wynik mojego egzaminu jest wypadkową szczęścia/miałam
      egzaminatora -marzenie,spokojny,rzeczowy,ŻYCZLIWY,na początku rozładował napiętą
      do granic możliwości atmosferę żartem/ i dobrej,aczkolwiek nie pozbawionej
      drobnych błędów jazdy/musiałam powtarzać parkowanie-pierwsza próba nie zaliczona
      z głupiego powodu niesygnalizowania manewru,poza tym bałam sie oblania za
      przepuszczenie pieszych,którzy tak nie do końca weszli na przejście,raczej
      patrzyli,czy mogą,a ja sie zatrzymałam/.Zdenerwowana byłam okropnie,ale po
      egzaminie radość wielka,dopiero dzisiaj dochodzę do siebie.Jeszcze raz
      pozdrawiam serdecznie!!!!!
      • mikimiki.2 Re: Zdaaaaaaaaaaaaałam 20.06.08, 17:55
        Gratulacje!!!!!! mi nie poszło tak dobrze. Ja jeszcze "walczę".Może
        następnym razem się uda......Pozdrowionka!!!
        • Gość: kaka Re: ratunku IP: 195.116.69.* 05.07.08, 17:45
          a jak wygląda egzaminator który jest nawet luzacki??może jak trafi
          na mnie to sie uspokoje na egzaminie? BOJE SIĘ OKROPNIE!!KŁĘBEK
          NERWOW ZE MNIE
          • Gość: niewidzialna Re: ratunku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.08, 20:34
            Pozory mylą i czasami egzaminator wydaje się miły ale w efekcie
            okazuja się okropny. A zdajesz pierwszy raz?Chyba nie ma osoby która
            się nie denerwuje przed egzaminem, więc nie jesteś w tym
            osamotniona....Powodzenia!!!!!!
            • Gość: ciekawy Re: ratunku IP: *.idc.net.pl 06.07.08, 21:58
              Jak macie problemy, gdzie co jest w CLIO to wejdźcie na stronę mord tarnów. Jest
              ładnie opisane.
            • Gość: kaka Re: ratunku IP: 195.116.69.* 10.07.08, 20:46
              tak zdaje 11.VII. już jutro zobaczymy...
              • Gość: niewidzialna Re: ratunku odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 14:47
                napisz jak ci poszło.
                • Gość: kaka Re: ratunku odp IP: 195.116.69.* 11.07.08, 15:06
                  nie poszło mi:( wjechalam na łuku w pachołka tylniego. Gdybym nie
                  cofła tych 5cm to bym wyszła z łuku.A teraz pluje sobie w brode za
                  swoją głupote. a ty jak tam też masz egzamin czy już po???
                  • Gość: niewidzialna Re: ja tez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:14
                    ja tez kiedys zaliczyłam słupek tylko z przodu , więc sie nie
                    przejmuj . takie oblanie jest jednym z najgłupszych no ale się
                    zdarza. Ja zdaje w przyszłym tygodniu .
                    • Gość: kaka egzamin IP: 195.116.69.* 11.07.08, 20:21
                      trzymam kciuki!!!! Napisz jak Ci poszło.
                    • Gość: kaka Re: ja tez IP: 195.116.69.* 11.07.08, 20:35
                      chyba sobie posłucham nowej piosenki zespołu feel ,,Pokonaj siebie"
                      dodaje mi to otuchy...,,pokonam siebie, udowodnie że można
                      lepiej..."
                • Gość: jaa lusterka IP: 195.116.69.* 11.07.08, 15:09
                  czy ktoś wie jak sie przestawia w reno clio automatyczne lusterka
                  boczne bo nie baredzo wiem a uczyłam sie na zwykłych. Prosze o odp
                  • Gość: niewidzialna Re: lusterka odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.08, 20:08

Na lewych drzwiach tuż pod lewym łokciem jest takie małe okrągłe
                    pokrętło i jak je przekręcisz do końca w lewo(w stronę szyby ) to
                    możesz ustawić lewe lusterko, manewrując odpowiednio tym pokrętłem
                    na boki. a żeby ustawić prawe lusterko przekręcasz pokrętło w stronę
                    wnętrza samochodu do końca . i analogicznie ustawiasz jak lewe.
                    • Gość: jaa Re: lusterka odp IP: 195.116.69.* 11.07.08, 20:17
                      wielkie dzięki:)
                    • Gość: jaa Re: lusterka jeszcze jedno pyt IP: 195.116.69.* 12.07.08, 09:00
                      to jak chce ustawić lusterka to musze mieć silnik włączony?
                      • Gość: jaa Re: lusterka jeszcze jedno pyt IP: 195.116.69.* 12.07.08, 09:24
                        to jest tylko jedno pokrętło do obu lusterek?????????
                        • Gość: niewidzialna Re: lusterka jeszcze jedno pyt odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 14:53
                          tak- tylko jedno pokrętło , które w zależności które lusterko chcesz
                          ustawić , w daną stronę przekręcasz , czyli : lewe na maxa w lewo (
                          w stronę szyby) prawe na maxa w prawo( w stronę środka samochodu)
                          zgodnie za wzkazówkami zegara.
                          Co do drugiego pytania nie musi być zapalony silnik , ale gdyby mimo
                          próby ustawienia lusterka nie chciały sie poruszyc to znaczy że
                          samochód dość długo stał bez uruchomienia i wtedy należy delikatnie
                          pprzekręcić kluczyk ale nie zapalać .kontrolki nie muszą się
                          swiecić. gdybys miała jakieś jeszcze pyt odnośnie ustawianie to moje
                          gg 12860069
        • Gość: kaka zawracanie IP: 195.116.69.* 11.07.08, 21:11
          czy można zawracać a tak jest w Tarnowie nad skrzyżowaniem zanak
          warunkowy i świeci się zielone pole a obok jest na niebieskiej
          planszy strzałka w lewo i prosto. to można zawrócić ze skrajnego
          pasa???
          • Gość: niewidzialna Re: zawracanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 15:01
            nie dokońca rozumiem pyt. gdzie jest ten znak?przy lewej krawędzi
            stoi znak z trzema światłami :czerwony , pom i zielony i do tego
            strzałka warunkowego skrętu?
            • Gość: kaka Re: zawracanie pyt IP: 195.116.69.* 13.07.08, 10:30
              nad skrzyżowaniem jest sygnalizacja świetlna zwykła (warunkowa ta
              bez starzałek w środku) i obok jest taka prostokątna niebieska
              tablica z białą strzałką w lewo.To wtedy można zawracać ze skrajnego
              pasa?
              • Gość: niewidzialna Re: zawracanie pyt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 14:47
                tak można zawracać o ile to nie jest sygnalizator kierunkowy S-
                3.tzn. ten na którym świeci się strzałka.
                Znalazłam dla Cibie stronkę na której masz to wyjaśnione:
                www.prawojazdy.com.pl/forumviewtopic.php?t=6784
                • Gość: niewidzialna Re: zawracanie pyt odp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:52
                  ten adres to www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=6784 ,
                  przepraszam za pomyłkę!! tam znajdziesz wszystko apropos
                  sygnalizacji świetlnej.
                  • Gość: kaka dla niewidzialna IP: 195.116.227.* 13.07.08, 19:24
                    bardzo Ci dziękuję bardzo dużo mi pomogłaś:-)
                    • Gość: niewidzialna Re: dla niewidzialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 19:51
                      nie ma sprawy!!!! trzymaj kciuki za mnie jak ja będę zdawać . a Ty
                      kiedy zdajesz?
                      • Gość: kaka Re: dla niewidzialna IP: 195.116.227.* 14.07.08, 09:56
                        ja dopiero 30lipca a Ty?
                        • Gość: niewidzialna Re: od niewidzialna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 10:25
                          ja jutro. mam nadziaję że tym razem szczęśliwie.
                          • Gość: kaka Re: dla niewidzialna IP: 195.116.227.* 14.07.08, 12:00
                            Trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!POWODZENIA!!!!
                            • Gość: kaka Re: dla niewidzialna i jak poszlo IP: 195.116.227.* 15.07.08, 15:41
                              ????jak było???
                              • Gość: niewidzialna Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 20:55
                                YES YES YES !
                                • Gość: kaka Re: gratulacje niewidzialna IP: 195.116.227.* 15.07.08, 21:14
                                  GRATULUJĘ!!!!!!!,moje trzymanie kciuków widze pomogło no i masz to
                                  wszystko już za sobą:)za kturym razem podchodziłaś, w tarnowie???Do
                                  pełni szczęścia brakuje Ci jeszcze plastkiczku który napewno szybko
                                  dostaniesz
                                  • Gość: niewidzialna Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 21:55
                                    3 ,szczęśliwa trójeczka.10 dni roboczych się podobno czeka. A ty
                                    teraz drugi raz zdajesz?
                                    • Gość: kaka Re: Re IP: 195.116.227.* 16.07.08, 09:14
                                      tak to moje 2 podejście.
    • Gość: o rany... Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: 213.134.181.* 13.07.08, 17:43
      a cóż takiego trudnego jest w jeździe po Kraku?????
      • Gość: rany rany... Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 17:54
        a jeździsz ,jeździłaś/eś po Krakowie?
        • Gość: ? Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 16:38
          ja jeżdże zdane 4 lata temu w trudnych warunkach pogodowych i porą wieczorną (w
          dodatku piątek - korki) i co? i jajco! zdane za pierwszym jeżdże i żyje , ale
          chodźcie sobie na łatwiznę - zdacie w jakiejś koziej wólce a później wjazd do
          większego miasta i tak będzie was przerażał
          • Gość: lilka Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 23:07
            Przynajmniej byś się nie przechwalał, bo to że zdałeś za pierwszym
            razem i w Krakowie to wcale nie znaczy że jesteś takim super
            kierowcą (tzn.Ze nim byłeś jak zdawałeś).Aktualnie zmieniły się
            trochę przepisy i wymagania egzaminatorów, możesz sobie nawet
            zaprzeczać że tak nie jest, ale jeśli by Ci przyszło zdawać teraz to
            obawiam się że mógłbyś mieć problemy...więc może nie stawiaj na
            równi obecnych realiów do tego co było 4 lata temu.
            Tarnów wcale nie jest jakąś kozią wólką... Prawda jest taka że
            przwdziwa nauka jazdy zaczyna się dopiero gdy się już odbierze
            prawko.Bo wtedy nie ma drógich pedałów i jest się zdanym tylko na
            siebie.Święte słowa:tylko praktyka czyni mistrzem.
            I jeszcze jedno : wielu kierowców którzy nawet jeżdzą kilka lat ma
            problemy jeżdząc po Krakowie... lub jadąc pierwszy raz w duże miasto
            samemu (mimo że zdawali w Krakowie).Widocznie Ty taki zdolny
            jesteś , ale nie popadaj w samouwielbienie.To że ktoś zdał za
            pierwszym razem nie znaczy że jest lepszym kierowcą od kogos kto
            zdawał np 4 razy.Powodzenia życze i szerokiej drogi.
            • Gość: aha Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.08, 14:29
              tralalala mów do nas jeszcze
    • Gość: leila Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: 80.50.236.* 16.07.08, 02:18
      Hmm w Tarnowie na pewno trzeba uważać już przy samym wyjeździe. Są dwie bramy,
      jedna bliżej ronda, druga dalej i w przypadku tej drugiej, trzeba już z daleka
      dojrzeć nakaz jazdy z prawej strony znaku... ja dojrzałam go za drugim razem
      nieco zbyt późno, ale nie na tyle późno, żeby nie móc zmienić pasa. Ale za to na
      tyle późno, żeby zasłużyć na "miły" komentarz pani egzaminator.
      Poza tym w Tarnowie zmorą są jednokierunkowe... jest jedna droga, piekielnie
      ciasna nawet jak dla jednokierunkowej, a jest dwukierunkowa... totalna
      głupota... dlatego trzeba dokładnie patrzeć na to w jaką drogę się wjeżdża, żeby
      przy wyjeździe właściwie się ustawić.
      Poza tym znak "stop" położony tuż za światłami, gdzie zatrzymuje się spora ilość
      egzaminowanych i z miejsca oblewa.
      Hmmm generalnie jest kilka takich głupich sytuacji w Tarnowie. Na pewno to nie
      Kraków z wielkimi rondami, sporym ruchem itp. Mnie udało się zdać w Tarnowie za
      trzecim razem, ale mimo to uważam, że kierowca, który wyszkolił się i zdał w
      dużym mieście, ma o wiele lepszy start niż ktoś kto zdawał w mieście małym.
      Niestety. No, ale człowiek uczy się całe życie i przy odrobinie szczęścia,
      umiejętności i dzięki zdrowemu rozsądkowi nawet osoba wyszkolona w małym mieście
      z czasem ma szansę zostać świetnym kierowcą ;)

W razie jakichś pytań odnośnie MORD-u tarnowskiego - gg 4092380 - postaram się
      odpowiedzieć ;)
    • Gość: atus Re: pomocy!!!!!!!!!!! IP: 77.79.192.* 12.01.09, 23:51
      Wejdź na stronkę szkoladrift.pl/ tam są fajnie zrobione światła
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka