rbnh 03.10.08, 16:13 Witam wczoraj przy 2 podejściu zdałem egzamin na prawko i co dalej? Wiem, że mam iść do Wydziału komunikacji ale kiedy? Co zrobić by jak najszybciej je odebrać> dodam że jestem z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Doverowa Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 16:20 Na stronie : www.kierowca.pwpw.pl wpisujesz PESEL i możesz sprawdzic. Ale system ten jest troche opóźniony i mając juz wydane prawko, bedzie nadal napis ze w toku, dlatego radzę się dowiadywac telefonicznie, A - przynajmniej w zach-pom - czeka się ok tygodnia. Pozdrawiam i życzę szerokiej drogi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 16:24 mam ten sam problem ;/ prosze o informacje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Katowic Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.siec2000.pl 06.10.08, 16:24 Gratuluje Wam :), ja też zdałem 1.10.2008. Dzisiaj tj 6.10.2008 po wczesniejszym upewnieniu się że moje papiery dotarły z WORD byłem UM. w wydziale komunikacji (zaraz obok WORD'u w wieżowcu) złożyc kwitki potwierdzające zapłate (70,50 i 10zł), bardzo ważne jest to ponieważ bez złożenia tych kwitków w Katowicach nie rozpoczną procedury druku :) teraz pozostaje mi 2 do 3 tygodni klikania w www.kierowca.pwpw.pl/ ;) na wszelki wypadek podaje nr do UM/wydział komuniakacji/dział praw jazdy: 32 757-47-90 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 19:05 Ja tez zdalam 1-go czyli moge juz sie wybrac do wydzialu?? A powiedz mi czy jakis wniosek musze skladac ?? nie mam pojecia jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Katowic Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.siec2000.pl 06.10.08, 20:02 Na którą byłaś ;) ja na 8:00 pod salą nr 2 Wniosków zadnych nie musisz składać, bo już złożyłaś :) jak zapisywałaś sie na pierwszy na egzamin. Tak więc oni juz wszystko mają. Możesz już się wybrac, ale na wszelki wypadek zadzwoń i sie spytaj czy mają Twoje papiery. Jak już bedziesz u nich to bierzesz numerek i wchodzisz na 1 pietro. Tam prosisz o kwitki do opłacenia (jeden trzeba wypełnic) i idziesz z nimi na Poczte i do PZU 70,50 opłacasz na poczcie za wydanie dokumentu i 10 zł na opłatę skarbową - płaci się w PZU. PZU i Poczta są w tym samym budynku tylko wchodzi się od strony alei górnośląskiej. No i spowrotem do urzędu, po nowy numerek ;). Dajesz Pani kwitki i dowód osobisty. To tyle. Teraz pozostaje czekac na wymarzony "plastik" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.08, 22:21 Dzieki za odowiedz :) Ja bylam na 8:30 pod sala numer 2. Gratuluje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aquira Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.173.21.248.tesatnet.pl 07.10.08, 22:16 Ale kombinacje! U nas się tylko płaciło w kasie 70,50, dostawało druczek i szło po odbiór 2 piętra wyżej (z dowodem osobistym). Potem podpis i gotowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludek z Katowic Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.siec2000.pl 09.10.08, 11:09 no niestety w Katowicach jest "płatność z góry" :/ faktycznie niepotrzebne komplikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.08, 16:34 maksymalnie czas oczekiwania wynosi 1 miesiąc Odpowiedz Link Zgłoś
aniab28 Re: Zdałem! I CO dalej?;p 09.10.08, 18:12 Zdałam dziś w Bytomiu :) w/g instrukcji mojego instruktora ;) za 10 dni mam isc do Urzędu Miejskiego,wpłacic kwotę 70pln,następnie w innym pokoju odebrac upragniony plastik :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.static.akk.net.pl 30.10.08, 17:13 A jak jest w tarnowskich górach , mam po 8 dniach roboczych isc do wydziału komunikacji , czy zaraz odbiore prawko czy tylko wpłace pieniądze i bede musiała jeszcze czekac , bo widze , co miasto to inny obyczaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: 80.54.233.* 31.10.08, 07:04 Ja zdawałam w Olsztynie. Egzamin miałam w czwartek, a w poniedziałek moje dokumenty były już w wydziale komunikacji. Po uiszczeniu opłaty (70,50) po 6 dniach odebrałam prawko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maverik Re: Zdałem! I CO dalej?;p IP: *.xdsl.centertel.pl 17.12.08, 10:59 No a ja mam tak Zdawalem w Bytomiu 9,12,2008 i oczywiscie udalo sie za 2 podejsciem no i czekam dzis dzwonilem do urzedu tak chyba la zartu a noz widelec cos mi powiedza i w dniu dzisiejszym 17,12,2008 slysze ze niema wiec teraz sie zastanawiam jak jeszcze te Swieta wejda w droge to chyba odbiore papier dopiero po nowym roku a w urzedzie bardzo mila pani ------strach sie bac uszczypliwym glosem powiedziala ze okres oczekiwania to 30 dni --sluzbistka no wiec czekam ---az jestem ciekaw ile jeszcze -moze ktos odbieral z Zabrza to prosze o info ile czekal pozdrawiam i gratuluje wszystkim i szerokiej drogi Odpowiedz Link Zgłoś