majadeblij 13.02.06, 23:20 Hoi, Czy ktos kiedys byl na Gordon Research Konforencjii? Maja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
staua Re: Gordon 14.02.06, 00:16 Ja tez. Jesli pytasz, bo zastanawiasz sie, czy jechac, nie zastanawiaj sie i jedz - to jest formula konferencji jedyna w swoim rodzaju i chyba najwiecej mozna z niej uzyskac dla siebie! Chetnie jezdzilabym TYLKO na Gordony... Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: Gordon 14.02.06, 12:40 Podpisuje sie z calej sily pod tym co napisala staua. Konferencja byla swietna, szczerze mowiac moglabym jezdzc tylko na Gordony i FASEBy :-) Bardzo podobne w stylu. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Gordon 15.02.06, 17:21 true_blue napisała: > Podpisuje sie z calej sily pod tym co napisala staua. Konferencja byla swietna, > szczerze mowiac moglabym jezdzc tylko na Gordony i FASEBy :-) Bardzo podobne w > stylu. > Pozdr. przygotuj sie tylko na spedzenie paru dni w odizolowanym od swiata college'u dzies w Nowej Anglii. poza tym moge tylko polecic... l Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: Gordon 15.02.06, 20:17 Pytam bo ode mnie nikt nie byl, a temat jeden bardzo mi pasuje!!!. Poza tym ta selekcja, zastanawiam sie ile mam szans by mnie zaakceptowali bo temacie tym mam zero publikacji. Czy tam przechadzaja sie tam tylko slawy poodpierane laskami czy wiecej mlodych ludzi moze nie tak az znanych....:-) Nic, napisalam abstrakt i motywacje, wyslalam. teraz czekam. dziekuje bardzo, m Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Gordon 15.02.06, 22:45 Jak moj szef organizowal zeszloroczny Gordon, to specjalnie podkreslal, ze zamierza zaprosic na wyklady nie tylko slawy, ale tez mlodych assistant professors mial z tym niezla zagwozdke, jak to zrobic, zeby ci wielcy sie nie poobrazali). Poza tym tam z zasady jest sie caly czas razem i "mieszanie" grup wiekowych i o roznym stopniu naukowego zaawansowania jest zalecane. Na pewno Ci sie spodoba. Jestem o tym przekonana! Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: Gordon 15.02.06, 23:33 ha! o ile mnie wezma:-) organizatorem jest nasz WROG numer jeden, wiec abstrak napislam o proteinie X i Y:-) coby nam pomyslow nie zabieral bo podobno z tego znany... Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: Gordon 15.02.06, 23:36 Hihi, znam ten problem. Ja czekam w tym roku ze zlozeniem abstraktu az do wyslania publikacji. I w tym roku Gordon w moim temacie nie odbywa sie bynajmniej w Nowej Anglii, a we Wloszech. I na pewno nie w izolowanym miejscu :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Gordon 16.02.06, 00:12 true_blue napisała: > Hihi, znam ten problem. Ja czekam w tym roku ze zlozeniem abstraktu az do > wyslania publikacji. I w tym roku Gordon w moim temacie nie odbywa sie > bynajmniej w Nowej Anglii, a we Wloszech. I na pewno nie w izolowanym miejscu : > -) > Pozdr. bo to jest nowomodny gordon :oP 'prawdziwe gordony' to w odizolowoanych od swiata zenskich (minus studentki - bo w trakcie wakacji) college'ach z tradycjami (ie brak klimatyzacji), noclegiem w akademiku (zenskim - ie wyrko o 1/2m za krotkie :o[ i zywieniem w stolowce. Na pocieszenie ostatniego obiadu serwuja homara ;o) l Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Gordon 16.02.06, 00:20 oj byl, jak wiecie zreszta, w Venturze. Bardzo milo. W hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: Gordon 17.02.06, 07:58 MOze i nowomodny, ale wlasnie wszystko poszlo o ten "akademik bez klimatyzacji" i sie naukowcy zbiesili :-))) Sadze, ze w tym roku homara nie bedzie. Amerykanie beda niepocieszeni... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Gordon 22.02.06, 10:26 lukasz97 napisał: > bo to jest nowomodny gordon :oP > 'prawdziwe gordony' to w odizolowoanych od swiata zenskich > (minus studentki - bo w trakcie wakacji) Jak mozna tak zeszpecic atmosfere naukowa. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiaturalska Re: Gordon 16.02.06, 03:05 Chcialam sie spytac jakie waszym zdaniem mam szanse dostania sie na taka konferencje bedac studentem 5 roku. Zaznaczam, ze mam juz publikacje zwiazane z tematem konferencji i caly czas pracuje w tej dziedzinie? Warto probowac? Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz97 Re: Gordon 16.02.06, 03:22 gosiaturalska napisała: > Chcialam sie spytac jakie waszym zdaniem mam szanse dostania sie na taka > konferencje bedac studentem 5 roku. Zaznaczam, ze mam juz publikacje zwiazane z > tematem konferencji i caly czas pracuje w tej dziedzinie? > Warto probowac? jak zglosisz w miare rozsadny poster to szanse sa pewnie calkiem spore. wiec czemu by nie sprobowac ? lukasz Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: Gordon 16.02.06, 13:08 ja mam zero publikacij w temacie bo pracuje od kilku miesiecy i sprobowalam;-)) wiec probuj i ty;-) Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Gordon 16.02.06, 17:48 Nalezy na pewno wyslac abstrakt i to jak najszybciej. Preferowane sa 1) zgloszenia co najmniej na poster i 2) wczesne zgloszenia. Wszystko tez zalezy od tego, jak bardzo popularny jest temat tej akurat konferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: Gordon 17.02.06, 07:56 Naprawde wazne jest, zeby wczesnie wyslac zgloszenie? Myslalam, ze jesli ma sie cos ciekawego to do ostatniej chwili moga zaakceptowac. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Gordon 17.02.06, 15:48 Jak maja zgloszenia ponad limit i duzo do posterow, to wybiora wczesniejsze. Tak przynajmniej musial zrobic Bob. Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: Gordon 17.03.06, 09:26 Hip Jip Huraaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!! Wlasnie dostalam maila ze mnie zaakceptowali!! Cieplo wszystkich pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: Gordon 17.03.06, 13:04 To wspaniale. Tez sie ciesze, ze ci sie udalo. Masz zamiar cos zaprezentowac na konferencji? Posterek? wykladzik? Musisz sie teraz szybko wybrac na zakupy. Nabyc jakas laske z prawdziwego zdarzenia tak, abys miala sie czym podpierac spacerujac wsrod tego szacownego, kulejecego grona. Uwazaj tylko na ''wroga numer jeden''. Podstepnie zaprosil, niecnie wykorzysta i rzuci. Tacy to sa ci wrogowie z konkurencyjnych labow. Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: Gordon 17.03.06, 14:14 Super!!! Gratulacje!!! Na pewno bedziesz zadowolona. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: Gordon 31.03.06, 15:47 Na bacterial cell surfaces.. teraz tylko przez ambasade amerykanska przebrnac... Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: Gordon 31.03.06, 17:33 Nie sadze, zeby byl to jakis problem w takim wypadku - jak jeszcze mieszkalam w CH, to dostalam wize na konferencje w tempie ekspresowym. Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij hotel w bostonie 30.04.06, 02:01 moze ktos cos polecic, ha, szefowa poprosila(:-) sie do 100E-150E wyrobic a ja nie moge nic znalesc w tej cenie......... Odpowiedz Link Zgłoś
ex-rak Re: hotel w bostonie 30.04.06, 09:12 majadeblij napisała: > moze ktos cos polecic, > ha, szefowa poprosila(:-) sie do 100E-150E wyrobic a ja nie moge nic znalesc w > tej cenie......... Moze twoja szefowa miala na mysli motel w Bostonie? Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: hotel w bostonie 30.04.06, 12:23 zapewne.... najpierw zapowiedzala ze bilet nie drozszy niz 600E! wiec mialam opcje 50 przesiadek:-)) a teraz trzeba bedze w motelu....no coz:-) i tak sie ciesze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
true_blue Re: hotel w bostonie 30.04.06, 20:51 Wiesz co, ja mialam dwa takie hotele, wlasnie szukam gdzie to bylo. I obydwa w centrum :-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: hotel w bostonie 30.04.06, 22:47 Sprawdzalas www.expedia.com ? Tam na ogol mozna cos znalezc. Ja znalazlam niezly hotel w San Francisco, w samym centrum, za $65/ noc, a dodatkowym bonusem bylo to, ze po konferencji, przy placeniu rachunku, okazalo sie, ze bylo nawet 10 dolarow za noc taniej... Odpowiedz Link Zgłoś
staua i jeszcze jedno 30.04.06, 22:48 No i jak bedziesz w Bostonie, to moze znajdziesz czas, zeby sie spotkac? Odpowiedz Link Zgłoś
majadeblij Re: i jeszcze jedno 01.05.06, 23:42 z mila checia:-) koniecznie chce ta kolekcje kwiatow ze szkla zobaczyc! Odpowiedz Link Zgłoś
staua Re: i jeszcze jedno 02.05.06, 01:15 Ja nic nawet nie wiem o zadnej kolekcji, podciagniesz mnie w turystycznych atrakcjach Bostonu! Napisz, kiedy bedziesz i ile bedziesz miala wolnego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś