Dodaj do ulubionych

ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WAŻNE

IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 11:09
Rozmawiałem z moimi już byłymi nauczycielami z polaka i matmy (województwo
podlaskie), którzy są egzaminatorami sprawdzajacymi nowe matury. Polak jak mi
powiedział nauczyciel poszedł bardzo bardzo dobrze. Odnośnie matmy to poszła
z kolei bardzooo źle - dużo osób nie zdało - nie mogę wam powiedzieć ile
procent, bo jak powiedział mi nauczyciel to nie liczył prac, które oblał, ale
było ich dużo. Powiedział mi też, że z matmy nie będzie żadnych ulg jak to
niektórzy na tym forum piszą (takie przyszły wytyczne od cke), np. arkusz
podstawowy, zadanie 6 (ze zbiorami). Jeśli przykładowo ja dobrze wyliczyłem
tylko zbiór A, a zbiór B (z powodu mojego błędu) wyszedł mi całkiem inny,
więc również A iloczyn B oraz B-A też wyszły mi inne niż są w odpowiedziach
to dostanę punkty tylko za wyliczenie zbioru A - ZA NIC WIĘCEJ ! Matematyk mi
powiedział, że jak komuś zabraknie 1 punkta do zdania to nikt nie będzie
naciągać bo ktoś może potem daną pracę sprawdzić jeszcze raz. Odnośnie
angielskiego to nie wiem, bo moja nauczycielka nie jest egzaminatorem, a z
innych przedmiotów się nie pytałem bo ich nie zdawałem.
Obserwuj wątek
    • Gość: mimi Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.05, 11:32
      Nasz matematyk też jest egzaminatorem, sprawdzał prace z Bydgoszczy i
      powiedział, że 50% nie zdało poziomu podstawowego, a na rozszerzonym najlepszy
      wynik to 44%.
      • Gość: gh Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 11:52
        nie no tak źle to chyba jednak nie będzie
      • Gość: Matematyk :] Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.torun.mm.pl 20.05.05, 17:40
        U mnie matematyczka mówiła, że mają prace z woj. pomorskiego. Wiele prac z
        rozszerzonej matmy ocenione zostało na około 0-5%... Rozszerzone z polskiego
        ponoć trochę lepiej, około 50%.
    • Gość: ? Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 11:53
      boję się
    • Gość: Egz. Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:04
      Jeżeli egzaminator powiedział,że polski poszedł bardzo dobrze,znaczy to
      tylko,że sprawdzał prace z dobrych liceów i dobrych uczniów.Mam odwrotne
      zdanie,bedzie wysyp 30% maturzystów,sporo też nie zda,ale sporo także będzie
      zadowolonych.
      • Gość: a Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.toya.net.pl 19.05.05, 12:23
        Wysyp 30% maturzystów?
        To znaczy, że jak brakuje 1 czy 2 punktów to starają sie nadciągnąć? Jeśli tak
        to dobrze.
    • Gość: jaaa Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.gorzow.mm.pl 19.05.05, 12:18
      a moja nauczycielka od matmy mówi, że jak się zrobiło błąd w tym ze zbiorami,
      to dalej liczą punkty z błędem i to nie jest żadne naciąganie tylko normalne
      postępowanie!!
      • Gość: ja Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.olsztyn.mm.pl 19.05.05, 12:22
        no cały czas mowili ze jak popełniłes błąd to tracisz punkt za to ale dalej
        jezeli liczysz poprawnie to dostajesz pkty
      • Gość: jaaaaaaaaaaaaa Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:11
        tak jest w informatorze nawet napisane :O , że jeżeli jest błąd w zadani , to
        nie daje się punktów rachunkowych , a za metodę dalszą ;/
    • Gość: Monia Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:45
      rowzniez rozmawialam z nauczycielem ze swojej szkoly i powiedzial ze z posrod
      tych prac ktore on sprawdza moze 30%zda...tragedia!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: anka_19 ale mnie wystrachaliscied IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:37
    • Gość: nightdream Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 13:48
      ja rozmawiałam z nauczycielką sprawdzającą angielski - podobno spotkała sporą
      ilość prac napisanych niemalże idealnie, ale duzo jest osób, które uzyskają
      nawet 0 pkt...
      • rosquito Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA 19.05.05, 13:55
        > nawet 0 pkt...

jest to prawie niemożliwe, chociażby biorąc pod uwagę rachunek p-stwa i forme egzaminu z angielskiego. Zaznaczajac na chybil trafil powinno sie zdobyc kilka procent.

Jezeli ktos zdobedzie 0% to szczerze mu radze zagrac w totolotka, bo taka kombinacja odpowiedzi to naprawde sie nie zdarza.
        • Gość: help to jak to jest? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 13:59
          TO W KOŃCU JAK SIĘ ZROBIŁO BŁĄD W TYM ZBIORZE B TO PRZYZNAJĄ PUNKTY TYLKO ZA A
          I DALEJ JUŻ NIE LICZĄ ? JAK TO JEST ?
          • Gość: loooopez_7 Re: to jak to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:05
            to by bylo nie sprawiedliwe, wedlug obowiazujacych zasad dotychczas nawet na
            starej maturze sprawdzano w skali bledu, przeciez to nie wynika z
            nieumiejetnosci ale czesto z roztargnienia.nie badzmy az tak rygorystyczni:(
          • Gość: jaaa Re: to jak to jest? IP: *.gorzow.mm.pl 19.05.05, 14:08
            mówie wam, będą sprwadzać, przexcież im zależy żeby jak najwięcej osób zdało,
            pewnie dostali odpowiednie wytyczne jak mają sprawdzać:))) (muszę w to wierzyć,
            nie zamirzam się cały miesiąc wnerwiać, ze nie zdałam)
            • Gość: loooopez_7 Re: to jak to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:10
              nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.bedzie dobrze, ale lepiej jest
              pogodzic sie z prawda niz miec zludne nadzieje bo to moze pozniej
              zabolec.zawsze jest lepsze mile rozczarowanie.pozdr:)
              • Gość: jaaaa Re: to jak to jest? IP: *.gorzow.mm.pl 19.05.05, 14:13
                tylko, że ja prędzej się zabije niż będę żyła miesiąc z myślą, że nie zdałam
          • Gość: as Re: to jak to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 14:38
            niby dlaczego maja sprawdzac?? to tak samo jakbym w zadaniu ze steroemetrii
            zamiast szesciokata narysowal osmiokat ale dalej liczyl dobrze i niby mialbym
            punkty za to dostac?? - nie wierze...
            • Gość: jaaa Re: to jak to jest? IP: *.gorzow.mm.pl 19.05.05, 15:13
              mi w próbnej sprawdzali z błędem dalej, więc teraz też pewnie będą, twoje
              porównanie jest nieadekwatne to omawianej sytuacji...
              • Gość: as Re: to jak to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:21
                w jakim zadaniu ci sprawdzali bo mi nie..
                chcesz inny przyklad? - ok - powiedzmy ze zle znalazlem wspolrzedne jakiegos
                punktu (przedostatnie zadanie na roz.) czyli dalej tez zle obluczylem
                wspolrzedne srodna okrego opisanego itp. itd.... - jakos nie wydaje mi sie zeby
                sprzawdzali - 1 blad pociaga cale zadanie..
                • Gość: jaaa Re: to jak to jest? IP: *.gorzow.mm.pl 19.05.05, 15:25
                  wiesz co, to bylo podobne zadanie do tego ze zbiorami. Tam najpierw trzeba było
                  obliczyc trzy działania, a potem trzeba było sie popisac znajmooscią logiki,
                  wiesz <=> i =>. Ja jedno z dzialan zle zrobilam i z tym błędem logika była mi
                  normalnie liczona.
                  • Gość: as Re: to jak to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 16:09
                    no to miales/mialas dobrych sprawdzajacych. bo tak szczerze to ja bym nawet
                    sobie punktow nie przyznal jakbym taki blad zrobil;)
                    • Gość: jaaaa - ty debilu ale ci sprawdzali nauczyciele na próbnej a nie egz IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 18:08
                      Ty debilu poprzednio na próbnej to ci sprawdzali nauczyciele ze szkoły, teraz
                      będą sprawdzać egzaminatorzy, którzy nie będą liczyć ci punktów za np. iloczyn
                      A i B jak B ci wyszło źle. Gościu "rozmowa" i "as" ma rację!
                      • Gość: sam jesteś debil Re: ale ci sprawdzali nauczyciele na próbnej a ni IP: *.gorzow.mm.pl 20.05.05, 11:13
                        nie sprawdzali mi ze szkoły mojej!!!! może u was tak było, ale nie w mojej
                        wspaniałej szkole, więc prace były sprawdzane uczciwie
            • Gość: Picus Re: to jak to jest? IP: *.epwik.com.pl 20.05.05, 11:43
              Nie widzisz roznicy w bledach, kretynie? jakbys narysowal inna figure to ciezko
              to chyba wziasc za blad rachunkowy.
              Takie "wyszukane" przyklady to mozesz sobie wlozyc wiesz gdzie.
              • Gość: heh Re: to jak to jest? IP: 81.15.246.* 20.05.05, 11:45
                do kogo to ? :-)
      • Gość: elios Matematyki (wyniki) IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.05, 14:38
        Co do matematyki to nauczycielka ktora jest egzaminatorem (z mojej szkoly) jak nia rozmawialem to powiedziala mi ze narazie na 150 prac ktore sprawdzila to tylko 10 z nich mialo osiagnięte prog 50%. Reszta wszystko ponizej i iwele bylo tez niezdanych ... niestety ==".
        • Gość: elios Re: Matematyki (wyniki) IP: *.gdynia.mm.pl 19.05.05, 14:39
          aha i tyczylo sie to poziomu podstawowego ... .
          • bebe86 Re: Matematyki (wyniki) 19.05.05, 14:46
            Coś tu jest nie tak. Do tej pory wszyscy mówili, że po popełnieniu błędu dalej
            sprawdzają zadanie, a teraz nagle się odmieniło?? W sumie było by to tak jak z
            tymi kalkulatorami. Jedno wiem na pewno - cke mnie już nigdy nie zadziwi!!!

Tylko gdzie tu jest sprawiedliwość i jakioś szacunek dla nowych maturzystów??
            • Gość: ? Re: Matematyki (wyniki) IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 14:51
              kurde ja się boję - ten gościu "rozmowa" co rozpoczął ten wątek wygląda na to
              że ma rację - ja się bojęęęę
              • Gość: ja Re: Matematyki (wyniki) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 15:55
                ehemmm. takk cała szkoła napisała na mniej niż 50% a połowa wogole nie zdała..
                nie wierzę w takie ściemy i wy też nie wierzcie - i pewnie jeszcze ktoś powie
                że w Polsce nie zda 50%, nom spoko 50% z matmy nie zda, na angolu z 10%, z
                polaka 5%... i zostanie 1000 ludzi którzy wogole zdali... przestańcie..
                • Gość: mimi Re: Matematyki (wyniki) IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.05, 16:11
                  To jest prawda z tymi 50 procentami ale możliwe że nasz nauczyciel trafił
                  poprostu na prace ludzi z gorszej szkoły. Podejrzewam że w dobrych szkołach
                  zdawalność może wynieść nawet 100%.
                • rosquito Re: Matematyki (wyniki) 19.05.05, 16:11
                  i zostanie 1000 ludzi którzy wogole zdali...

a te tysiąc ludzi to w dodatku wszyscy z CKE nie wiedziałeś
    • Gość: Enigma Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.ula5.1000lecie.pl 19.05.05, 16:26
      Cos czuje, ze w tym roku bedzie najwiekszy udzial samobojstw wsrod nastolatkow
      (czytaj:maturzystów)...
    • Gość: jablonka Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 19.05.05, 16:30
      prawda jest taka ze wiekszosc ludzi ta mature zda. nie zda jakies 20%. i prawda jest tez taka ze beda naciagac z matmy bo byla trudna a wiekszosc nie moze nie zdac. szkoda ze matmy nie zdawalam tylko gegere ktora podobno byla latwa.
      • Gość: gwiazdeczka* Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:11
        No ale jeśli będą naciągać, tzn dodawać punbkty (?), to chyba nie tylko tym,
        którzy mogliby nie zdać, tylko już wszystkim! Bo co to z kolei za
        sprawiedliwość, kiedy 2 osoby będą mieć tyle samo punktów, tylko że jedna z
        nich naciągnięte...
      • Gość: rozmowa to znowu ja IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 18:16
        Nie masz racji mówiąc, że egzaminatorzy będą naciągać. Już wam napisałem, że
        mowy nie ma o żadnym naciąganiu - tak mi powiedział mój nauczyciel-egzaminator
        z matmy. To samo dotyczy zadań w których zrobiło się błąd. Od tego miejsca
        gdzie jest zrobiony błąd (np. jak w tym zadaniu ze zbiorami lub w zadaniu z
        bodajże ostrosłupem jak ktoś zaznaczył źle kąt) dalej punkty nie są
        przyznawane. To w przypadku matmy, jeśli chodzi o polak to mój nauczyciel
        polaka powiedział że czytanie tekstu ze zrozumieniem poszło znakomicie, również
        wypracowanie na podstawie tekstu nie wypadło tak kiepsko, więc z polaka nie
        zdały tylko do tej pory wyjątki. O wiele gorzej poszło z matmą.
        • Gość: Anka Re: to znowu ja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:40
          To, że matura z matmy była trudna to racja, ale moja nauczycielka matematyki
          jest egzaminatorem i mówiła, że podczas sprawdzania prac wyszło na jaw, że 2/3
          maturzystów nie potrafiło rozwiązać prostej nierówności x^2-4<0 to coś tu jest
          chyba nie tak...
        • Gość: as Re: to znowu ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 21:40
          nom - masz racje. ja gadalem ze swoim nauczycielem i mowil ze tak szczerze to go
          jeb** ile komu da punktow. nie ma zamiary nikomu naciagac bo niby czemu jakiejs
          osobie z pcimia dolnego czy gornego ma naciagnac?? napisal tak jak napisal no i
          dostanie 28% - trudno sie mowi - moj nauczyciel nie ma zamiaru szukac tego punktu...
          co innego by bylo jakby sprawdzal np swoim uczniom - wtedy by poszukal tego
          punktu dodatkowego ale takto po co ma sie meczyc?
          • rosquito Re: to znowu ja 20.05.05, 10:34
            Ale mozna tez wyjsc z zalozenia, ze jesli taki nauczyciel chcce, zeby jego uczniowie zostali zyczliwie (laskawie?) potraktowani przez innych egzaminatorow, to sam w ten sposob potraktuje innych uczniow. Taka zasada - co chcesz otrzymac, daj najpierw od siebie.
    • Gość: smutny i co wy na to ? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 18:34
      tragedia....... załamanie.... smutek.... weźcie się wpisujcie, cokolwiek bo mi
      smutno teraz !!!!
      • Gość: dupek Re: i co wy na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:41
        All do malucha i gazujemy sie jak w Japonii. Nie wytrzymie tej presji :( i tego
        cholernego wyscigu...
        • Gość: dupek Re: i co wy na to ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:42
          Oczywiscie zartuje. Ale to co mowisz to kiepsko wyglada :/
    • Gość: PIp Pogrom!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 18:52
      Wiecie pisałem matmę i wydaje mi się że zdać zdałem i rozszerzony nie jest aż
      tak źle, ale mam nadzieję że na wyższe uczelnie będą egzaminy i wydaje mi się
      że gdy te egzaminy ( na uczelnie ) wyjdą dobrze to dopiero zacznie się krytyka
      nowej matury... I wiecie co trzeba im wszystkim pokazać że umiemy liczyć!! Bo
      co nie którzy są innego zdania. Wybaczcie ale zacząłem się śmiać z tego że tak
      dużo oblało, i na prawdę mnie to nie bawi - to taki odruch pogardy dla ludzi
      robiących nową maturę... Ludzie jestem z wami!!
      • Gość: Kasia EEE TAM IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 19.05.05, 19:28
        NIE TO NIEMOZLIWE ZEBY NIE LICZYLI OD CZASU KIEDY MASZ BLAD
        TO KOMPLETAN BZDURA WG MNIE KTOS NAS CHCE NASTRASZYC. JUZ SIE TU SPOTAKLAM Z
        TAKIMI CHAMSTWAMI JAK NP ZE NA ROZSZERZONYM Z GEGRY BYLA JESZCZE JEDNA KARTAKA
        KTOREJ NIKT NIE ZOBACZYL (ci co pisali gegre pewnie kojarza z podstawowego taka
        strone) NIE WIERZCIE W TE BREDNIE. GLOWA DO GORY:)))
        • Gość: TOJA Re: EEE TAM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 19:31
          no ja kojarze tylko ze sie dowiedzialem o niej po wyjsciu z sali i tych zadan
          nie zrobilem a wogole to i tak czasu mi braklo :/
    • Gość: wiecie? wiecie coś jeszcze? IP: *.swk.vectranet.pl / 81.15.246.* 19.05.05, 19:26
      jak wiecie to piszcie, piszcie co wiecie!!!
    • Gość: Magda Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.veo.pl 19.05.05, 19:36
      modle się, żeby mojej pracy nie poprawiał ten egzaminator,który ci to wszystko
      powiedział, jest powiedziane tak, że jeżeli popełnie błąd to dalsze oceniane
      tego zadania zależne jest od tego czy ten błąd mi uprościł zadanie czy nie
      (uproscil to 0 ptk)., nie ma napewno aż tak surowo jak ty piszesz. Czytalam
      pewne przepisy, nauczyciele cytowali nam pewne rzeczy z ich szkoleń, więc chyba
      to nie jest żaden wymysł
      • Gość: myszka_1986 Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.aster.pl 19.05.05, 20:07
        ja z tego stresu zrobilam pare glupich bledow np: jak byla w tych zbiorach
        wartosc bezwzhledna w A to zapomnialam minusa: -x>5 to zrobilam x<5 bo
        zapomnialam cholernego minusa. pewnie mi punktow nie dadza...
        • Gość: jio Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 20:12
          wyniki są różne i to wiadomo...jak to w życiu bywa...ktoś mi dzisiaj opowiadał
          że pod rząd parę prac z polskiego było słabych, ale to nie jest powód do siania
          stachu...będzie dobrze...to naprawdę było tylko 30 procent więc nie może być
          żle...nie napiszę w jakim województwie czy mieście bo po co? zawsze może się
          trafic 6-8 słabych prac...
    • Gość: kefyr Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 19.05.05, 20:12
      jakby nie poprawiali od bledu to by wiekszosc oblala A YAK NIE MOZE BYC bo to by bylo osmieszenie reformy. i to samo z naciaganiem. twoj egzaminator nie mial racji. moze po prostu oficjalnie nie naciagaja jak to w Polsce bywa a nieoficjalnie...nie siejcie propagandy jak za komuny.
      • Gość: eh Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: 81.15.246.* 20.05.05, 09:18
        Ja też słyszałem, że nie sprawdzają od błędu !!!!!
        • ewa9962 Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA 20.05.05, 09:54
          Bzdury opowiadacie. Przecież z tydzień przed maturą gazeta wyborcza publikowała
          test ostatniej szansy z matmy z rozwiązaniami i dokładna analizą. Celowo były w
          niektórych zadaniach robione błędy i za rozwiązanie po błędzie były przyznawane
          punkty
          • Gość: ... wierzysz gazecie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 09:59
            bo ja nie bardzo. może nie wiedzieli jak zrobić i dlatego błędy punktowali...
            • ewa9962 Re: wierzysz gazecie??? 20.05.05, 10:04
              po prostu się pocieszam. A swoją drogą to było z komentarzem, że tam jest błąd.
              A może by tak ich zapytać?
              • Gość: PHI Re: wierzysz gazecie??? IP: 81.15.246.* 20.05.05, 10:09
                1. Odkąd media fałszują obraz nowej matury, że niby taka łatwa - nie wierzę im
                w sprawach nowej matury - musisz by naiwa by im wierzy.
                2. Pisałem do wszystkich największych gazet i telewizji w Polsce żeby napisali
                o tym, że nowa matura była taka trudna - wysłałem blisko 56 emaili - i wiesz
                co? NIKT, DOSŁOWNIE NIKT NIE ODPISAŁ - NIC ABSOLUTNIE NIC - NIE BĄDŹ NAIWNA -
                DZIENNIKARZE MAJĄ NAS MATURZYSTÓW GDZIEŚ I NIC NIE WIEDZĄ
    • Gość: kkkk Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.chello.pl 20.05.05, 10:24
      moja polonistka (takze egzaminator) powiedziala, ze zdaja u niej jak na razie
      wszyscy. Sa dize dysproprcje w pracach i jeszcze niekt nie wyszedl poweyzej
      50%. Poza tym najwiecej bledow jest w tescie
      • Gość: OK Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 20.05.05, 12:03
        Jakim sposobem mogą być "duże dysproporcje" w pracach z przedziału 30%-50% ?
        Gdzie tu logika ?
        • Gość: dziubas Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 20.05.05, 17:49
          np połowa zdaje na 30 a drug polowa na 49, to jest roznica
    • Gość: patka Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.modelina.net / 80.53.157.* 20.05.05, 10:47
      ta matura jest bedzie neipsrawiedliwie oceniana. moja nauczycielka mi powiedziala ze nie chce nikogo oblac i zrobi to jak juz bedzie usiec a tak to bedzie sie starala wyciagnac na 30%. i bedzie tak ze jeden egzaminator podciagnie a inny nie. niesprawidliwe.
      • Gość: Pati =) Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 11:11
        ...a czy ktos moze wie, jak historia ??...musze powiedziec, ze orlem z historii
        nie jestem, ale i glabem skonczonym <tak sie czulam po egzaminie>...a nowa
        matura zaskoczyla mnie kompletnie...nie wiem, czy zdam...strasznie sie
        denerwuje...a posty, ktore dotycza egzaminu z historii...mowia same za
        siebie...prosze o jakies wypowiedzi...LUDZIE DLACZEGO MY MUSIMY TAK DLUGO ZYC W
        NIEPEWNOSCI...
      • Gość: m Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:39
        Szuka się 1 punktu, ale nie 10-12,a są też takie prace.tam niekt nie naciagnie
        i nie poszuka.
        • Gość: gre Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:46
          a dużo takich prac jest?
          z jakich przedmiotów?
          • Gość: kolo Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.olsztyn.mm.pl 20.05.05, 12:48
            no własnie.pewnie matma co?
    • Gość: egzaminator drugi Re: ROZMAWIAŁEM Z 2 EGZAMINATORAMI - CZYTAJCIE WA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.05, 13:26
      N I E wierzcie w to, co napisał "rozmowa" odnośnie matury z matematyki.
      Przeczytajcie post "OCENIANIE MATURY Z MATEMATYKI".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka