Dodaj do ulubionych

kandydaci na ae

IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 13:38
ello
mam pyt do tych co matme zdawali.nie czujecie sie troche pokrzywdzeni.bo ja
tak.akademie ekonomiczne daja kandydatom do wyboru matme gere i
histe.wiadomo ze lapsze wyniki beda z gery i ci co zdawali gere maja wieksze
szanse...bo okazała sie najłatwiejsza.Latwiej super napisac gere niz
przecietnie matme.wielu przecietnych uczniów wzieło gere i wyjda na tym
lepiej niz ci dobrzy co zdawali matme.czy uczelnie nie powinny wziac tego pod
uwage i ilosc miejsc np podzielic na 3.1/3dla tych z gera 1/3 z matma i 1/3 z
hista?co o tym sadzicie
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 14:25
    • bebe86 Re: kandydaci na ae 24.05.05, 16:44
      ja się z Tobą jak najbardziej zgadzam, bo jestem właśnie w takiej sytuacji, ale
      nie sądzę żeby dało się teraz cokolwiek zrobić:(
      Po prostu powiedzą nam że mieliśmy wybrać geografię jako dodatkowy przedmiot, a
      nie ograniczać się jednynie do matmy.
      tylko nikt nie pomyśli o tym że nie mogliśmy przypuszczać że matura będzie tak
      niesprawiedliwa...
      • Gość: misia Re: kandydaci na ae IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.05, 21:28
        mogliście zdawać matme i gegre i sobie wybrać trudno teraz żałujcie
        • Gość: inga Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 21:41
          zdawała mate i histe.bede miała podobne wyniki z obu przedmiotów.
        • Gość: as Re: kandydaci na ae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:04
          dokladnie - jestem takiego samego zdania - zasady dotyczac przyjec byly znane
          juz dawno - mozna bylo po probnej matmie zrezygnowac lub wziac sobie ta historie
          lub geografie - czy ktos komus bronil?? - nie, wiec teraz mozna miec tylko do
          siebie pretensje.
          pamietajmy tez ze osoby ktore wybraly sobie takze inne przedmioty musialy sie
          takze do nich przygotowac, trzeba bylo poswiecic troche czasu na nauke takze
          ich. ci co zdawali jedynie 3 przedmioty mogli sie skupic tylko na nich - zdajacy
          5 przedmiotow mieli "troszeczke" gorzej.
          i autorko tematu: nie wszystkie akademie ekonomiczne - tylko 1 (slownie: jedna)
          • Gość: ja Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.05, 23:51
            kochaniutka ,z tym ze próbne nie rozniły sie az tak stopniem trudnosci.
            • Gość: as Re: kandydaci na ae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:57
              jak nie jak tak?:|
              i kochaniutki co najwyzej :P
    • b_belcia Re: kandydaci na ae 24.05.05, 22:15
      ja sie dobrze czuje bo w katowicach biora ino mate
      pzdr!
    • Gość: shecat Re: kandydaci na ae IP: *.tvgawex.pl 25.05.05, 16:05
      1/3 to pomysl wielce niesprawiedliwy.
      sposob najsprawiedliwszy IMHO to : brac punkty wszystkich kandydatow z danego
      przedmiotu, wyliczyc srednia i to by byl taki wyznacznik. potem dzielimy wynik
      kandydata przez srednia z danego przedmiotu i juz mamy miarodajny efekt :)
      oczywiscie srednia z kazdego przedmiotu - maty gery hist - osobno :)
      • Gość: inga Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 25.05.05, 16:18
        racja.to byłby najlepszy pomysł
      • Gość: as Re: kandydaci na ae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 18:32
        i wiemy czy sie dostalismy po 2 latach :P
    • Gość: asia Re: kandydaci na ae IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 25.05.05, 19:51
      zgadzam sie z tym ze to niesprawiedliwe ze geografia byla latwa i maja
      faktycznie latwiej, ale dlaczego krzywdzic tych co zdawali historie?? byla
      naprawde trudna - matma i historia powinny miec po rowno!
      • Gość: ja Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 25.05.05, 22:31
        no matma i hista były trudne.ja zdawałam jedno i drugie ale wyniki bede miała
        zblizone...a ci z ktorymi rozmawiałam i pisali gere licza (przeynajmniej
        niektorzy) na maxa.mysle ze ten pomysł ze srednia jest najlepszy.ale co to da
        ze my cos tak wykombinujemy jak uczelnia sposobu rekrutacji nie zmieni....ale
        nie zaszkodzi wysłac jakiegos maila do nich i zasugerowac to ...moze cos im da
        do myslenia???przeciez to w ich interesie jest przyjecie jak najlepszych
        uczniów .a przeciez(tu sie powtorze)łatwiej o super wynik z gery niz sredni z
        matmy.............
        • Gość: noreGA Re: kandydaci na ae IP: *.swidnica.mm.pl 26.05.05, 00:29
          jak mnie wqrzaja takie wypowiedzi w stylu matma i hista byly trudne a gegra
          latwa.... wrrr Skoro Gegra byla taka latwa to czemu jej nie wybraliscie jako
          dodatkowy ? moim zdaniem kazdy kto sie przygotowywal z matmy i historii zdawal
          sobie sprawe ze geografia to nie jest latwy przedmiot a material do opanowania
          byl naprawde bardzo obszerny i trudny. Ja sie do geografi przygotowywalem
          solidnie... opanowalem caly material i dodatkowo rozszerzone zagadnienia...
          Matura byla na poziomie o sredniej trudnosci ( przynajmniej wiekszosc zadan ) i
          najbardziej krzywdzace moim zdaniem jest to ze z tych zadan tyle samo punktow
          mogla zdobyc osoba, ktora przygotowywala sie tydzien do matury jak i rowniez ta
          ktora sie sumiennie przygotowywala cale 3 lata. Nie bylo zadan, ktore
          oddzielilyby te dwie grupy osob zdajacych geografie. Nie bylo mozliwosci do
          zaprezentowania swojej poszerzonej wiedzy. i to jest najgorsze w tej maturze ze
          uogolnia poziom wiedzy uczniow. Wszyscy staja sie srednimi a zanikaja grupy
          mniej lub bardziej uzdolnione. Dla mnie to jest wlasnie najmniej fair :| uffff
          pozdro
          • Gość: SLX Re: kandydaci na ae IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 26.05.05, 11:02
            Niby ktore akademie ekonomiczne biora pod uwage gegre?! Jakos nie widze takich,
            wiec nie narzekajcie.
            • Gość: mp Re: kandydaci na ae IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 26.05.05, 11:12
              wszystkie uczelnie biora pod uwage matematyke / geografie / historie tylko, tyle
              ze kazda z nich ma inne zasady rekrutacji... ;>
              • Gość: dajing Re: kandydaci na ae IP: *.copyservice.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.05, 11:42
                wszystkie? loooool.. no napewnoooo.. ;P te 3 przedmioty biora tylko na AE w
                Poznaniu i we Wroclawiu [ale to zalezy od kierunku] a na inne [Krakow, Katowice]
                tylko matme.. :]
                • Gość: karolcia Re: kandydaci na ae IP: *.astral.lodz.pl 30.05.05, 09:48
                  i w Lodzi na ekonomiczno-socjologicznym na uni
          • Gość: bebe Re: kandydaci na ae IP: 80.50.249.* 26.05.05, 16:53
            Norega po co się tak oburzasz?A sam twierdzisz że geografię można był zdać
            dobrze przygotowując się do niej tydzień, później dodajesz że poziom trudności
            był średni. O matmie tego powiedzieć nie można. Niestety...
            A poza tym mówicie że nikt nam nie bronił zdawać geografii. No pewnie że nie,
            ale skąd mieliśmy wiedzieć że będzie ona stosunkowo łatwa w porównaniu do matrmy
            czy historii?
            • Gość: as Re: kandydaci na ae IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 17:31
              a skad mam wiedziec kiedy puscic lotka zeby wygrac? - im wiecej (czesciej) sie
              pusci tym wieksza szansa. trzeba bylo zdawac 6 przedmiotow - na jakis latwy
              napewno bys trafil
            • Gość: noreGA Re: kandydaci na ae IP: *.swidnica.mm.pl 26.05.05, 19:41
              hmm oburzam sie bo nie tylko was, ktorzy nie zdawaliscie geografii, wqrza fakt
              ze byla ona do napisania dla kazdego.I wqrza mnie ze sie tyle uczylem i na
              cholere mi to bylo potrzebne... na szczescie nie poprzestalem tylko na geografii
              i zdawalem tez wos ;) wiec moze wybije sie troszke z tych osob, ktore dobrze
              napisaly gegre ;)
              • aaagus Re: kandydaci na ae 26.05.05, 22:24
                na ae w KRAKOWIE liczy się MATMA i JĘZYK i geografia nie ma nic do rzeczy
                • Gość: ja Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 26.05.05, 22:27
                  no wiem ale ja chciałam do poznania :(
    • Gość: majka Re: kandydaci na ae IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.05, 22:18
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka