Dodaj do ulubionych

PRAWO UJ - EGZAMIN

12.06.05, 20:05
Ile będzie pytan na egzaminie wstępnym na prawo UJ, bo przecież te pytania
wymagają dłuższego zastanowienia...Prosze o odpowiedź...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Karola Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 21:04
      Moja przyjaciolka zdaje na prawo UJ- i z tego co wiem to UJ okreslil , ze na pewno nie bedzie wiecej niz 300 zadan!!!!!!!!!!!!! nie powiedzieli ile bedzie na to czasu tylko podali ze w zeszlym roku egzamin trwal 130 minut!!!! widzialam przyklady pytan na takim egzaminie i sa bardzo ciezkie szczegolnie ze nie dotycza w ogole historii i jedno pytanie moze miec kilka dobrych odpowiedzi;/ sa tam pytania np dotyczace terminologii biologicznej:> ciezkie sa rowniez zadania z logiki...wspolczuje:) i zycze powodzenia:)
      • reward Re: PRAWO UJ - EGZAMIN 12.06.05, 21:42
        Nie ma żadnych pytań z terminologii biologicznej, ależ kto takie informacje
        rozsyła, nie będzie pytań 300 !!! ale około 150-180. Ludzie nie wpadajcie w
        panikę, wszyscy piszą że sie coś uczą a w rzeczywistości nic nie robią bo to
        egzamin na logikę a nie dla kujonów !!!!
        • blackandblue Re: PRAWO UJ - EGZAMIN 13.06.05, 10:29
          Fakt egzamin jest w dużej części na logike, ale będzie też sporo pytań o
          znaczenia słów. Jeśli zapytaja sie na przykład co znaczy termin abiudykcja to
          nawet logika nie pomoze, mimo iż odgrywa na tym teście kluczowa rolę:) Jeśli
          chodzi o ilość pytań to sam UJ podał górny limit 300, więc nie można tak
          naprawde oszacować ile ich będzie, gdyż to jedyna informacja na ten temat.
          Powodzenia:)
    • Gość: Kara Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 11:51
      A jakie są np. pytania związane z kazusami, bo nie posiadam informatora? Z góry
      thx za info :*
      • Gość: BZDURY OPOWIADACIE Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 12:45
        Ludzie co wy opowiadacie że ustalono 300 pytań, to jakieś bzdury. Mam znajomego
        z Krakowa i mówił mi że pytań będzie od 150-200.
        • blackandblue Re: PRAWO UJ - EGZAMIN 13.06.05, 17:46
          Kolejna osoba nie umiejąca czytac ze zrozumieniem:) Nikt tu nie pisze,że będzie
          300 pytań, tylko, że UJ ustalił ich górny limit na 300. Teraz wersja dla tych
          którzy dalej nie rozumieją: OZNACZA TO ŻE PYTAŃ MAKSYMALNIE BEDZIE 300, ALE
          MOŻE ICH BYĆ TAKŻE 50,100,200 LUB 250.
          • Gość: jejku Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 17:55
            jejku przezywacie ten egzamin jak stonki wykopki.co za roznica ile?jak bedzie
            200 to idziesz a jak 220 to nie???
          • Gość: Do blackandblue Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 18:07
            To ty chyba nie umiesz czytać blackandblue - UJ ustalił górny limit 200 pytań.
            I głupot nie opowiadaj...
            • Gość: kwiatek Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 21:52
              To jest różnica, bo te pytania wymagają wiecej czasu niz w zeszłych latach. Na
              UW jest 50 zadań i uważam, że to logiczne...
              • Gość: kwiatek Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 15:33
                Powiedzcie czy ten egzamin na UJ będzie wyglądał podobnie jak na warszawskim??
                • Gość: Do kwiatka Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:22
                  Nie, będzie miał inną formę, trudniejszą :((((((
                  • Gość: kwiatek Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 17:31
                    Trudniejszą?? To znaczy, że nie będzie takich pytań z logiki,kazusów i pytań do
                    tekstu prawniczego?? Nie wiadomo w końcu czego się spodziewać
    • Gość: hehh administracja IP: *.can.net.pl / *.bielsko.dialog.net.pl 13.06.05, 14:23
      a ja mam pytanie- czy test na prawo to jest ten sam test który jest na
      administracje??
      • madzix255 Re: administracja 13.06.05, 21:56
        tak , tyle ze na adm przyjmuja od mniejszej ilosci punktow:], dzisiaj bylam skladac papiery na adm, tam sa nawet mnniejsze kolejki bo na prawo to minimum 40 minut trzeba stac przy dobrym wietrze:/
        • Gość: jaa Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 22:02
          a ile czasu jedna osobe obsługuja?
          • madzix255 Re: administracja 13.06.05, 22:06
            minuta?:> sprawdza czy masz wszystko w teczuszce i koniec , nastepny
            • Gość: JAK KTO WOLI Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:10
              Ale przecież to nie jest ważne komu się daje teczke, bo w dziekanacie nie ma
              wyszczególnionych okienek że tutajk na prawo a tam biora teczki na
              administracje. Więc można dać komu się chce - tak gdzie jest mniejsza kolejka.
              • Gość: madzix Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:27
                heh to chyba cie jeszcze tam nie bylo osobny pokoj do adm i osobny pokoj do prawa , zycze powodzenia w staniu w kolejce
            • Gość: jaa Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 22:10
              kurcze to duzio ludzi...ja nie składałam osobiscie ale wysłałam poczta.mam do
              was pyt.moze mi ktos pomoze.bo zarejestrowałam sie kilka razy.potwierdziłam
              jeden numer.ale to konto kandydata mi nie działa i w zwiazku z tym sie obawiam
              czy aby wszystko jest w porzadku...
              • Gość: jaa Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 22:20
                wiecie cos?pomozcie bo troszke sie stresuje...mam nadzieje ze jak cos bedzie
                nie tak to zadzwonia co?
                • Gość: DO ja Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:30
                  Wszystko masz ok, mi w dziekanacie powiedzieli że konto kandydata uruchomią
                  nopiero po 25 czerwca, jak policzą wszystkie zgłoszenia, bo podobno jest ponad
                  5000 teczek na dzień dzisiajszy.
                  • Gość: jaa Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 22:34
                    jejku 5000!!!łacznie na prawko i administracje czy samo prawo??ja dzwoniłam i
                    nie chcieli mi powiedziec ile jest.oj cos mi sie wydaje ze nie opłaca mi sie
                    nawet startowac....:(
                    • Gość: 12-13 osób Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:39
                      Mi tak powiedziała zaufana Pani w Dziekanacie, że na dzisiaj maja ponad 5000
                      teczek na prawo i jeszcze liczą te które przychodzą pocztą :( Licząc 5000: 500=
                      10 kandydatów na miejsce, a jeszcze gdzieś około 400-500 teczek dojdzie jak nie
                      więcej to będzie minimum okołó 12-13 osób na miejsce :(
                      • Gość: ja Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 22:46
                        a przygotowujesz sie jakos specjalnie do tego testu?
                        • Gość: Do ja Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 22:52
                          Mam zakupione serię testów co krąży po Krakowie. A tak to nic więcej. Myśle że
                          te testy mi jakoś chociaż w małym stoopniu ułatwią życie.
                          • Gość: jaa Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 22:54
                            hmm nie wiem jakie kraza po krakowie bo mieszkam jakies 700 km:)nie wiesz czy w
                            necie mozna je kupic albo gdzie je dostac?
                            • Gość: Do jaa Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:02
                              Mi kolega, je przesłał w pliku przez neta i przez to mam, a Ty rozglądałeś się
                              za jakimiś testami w necie ?
                              • Gość: ja Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 23:03
                                ja tez mam jakies testy na kompie.moze sie wymienimy??
                                • Gość: Do ja Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:05
                                  A jakie masz ? Od kogo ? Kiedyś ktoś sprzedawał na gazecie.pl jakieś testy,
                                  wiesz coś o tym ?
                                  • Gość: jaa Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 23:09
                                    masz gg albo maila to ci przesle oki?
                                    • Gość: Do ja Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:11
                                      Ale co to są za testy ? Ile tego jest ? Zmieści się w skrzynkę ?
                                      • Gość: ja Re: administracja IP: *.olsztyn.mm.pl 13.06.05, 23:14
                                        zmiesci sie.moje gg 9472020
                                        • Gość: Do ja Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 23:18
                                          Napisałem do Ciebie na gg. Jesteś ?
                                          • Gość: eli Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 00:41
                                            co 12 ososba na 1 miejsce ????na prawo ????
                                            hehe to tak samo jak z tym postem, ze w kaliskim nie zdalo 20% osob z histy i
                                            tez to podala zaufana osoba lol
                                            • Gość: ZOBACZYMY 30.06 Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:24
                                              To się okaże, ale nie mam zamiaru fałszywych informacji tutaj wypisywać... ja
                                              wie swoje... i chyba wy wiecie swoje... zobaczymy kto wie najlepiej...
                      • Gość: kara Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:29
                        poważnie tyle osób na jedno miejsce? no to już się dostałam :((( jak ktoś
                        będzie miał oficjalną informację o ilości podań- niech da znać. ten test będzie
                        na Gołębiej???
                        • Gość: DO kary Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 09:36
                          Nie test będzie w różnych miejscach, będziemy podzieleni na grupy. Test będzie
                          zawierał maksymalnie 200 pytań.
                          • Gość: kara Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 10:01
                            a kiedy i jak nas poinformują? przez to konto?
                            • Gość: kwiatek Re: administracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:51
                              To znaczy, że nie będzie takich pytań z logiki,kazusów i pytań do
                              tekstu prawniczego?? Nie wiadomo w końcu czego się spodziewać

• Gość: P. Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.05, 10:14
      Ja też startuję:) Naprawdę nie można przewidzieć, co bedzie na egzaminie. Nie
      opowiadajcie bzdur, że po KraQ krążą jakieśtesty, bo przecież jesteśmy
      pierwszym ro3nikiem, na którym testują nowa formę testów, więc co najwyżej
      mozecie sobie kupić informatory z lat ubiegłych, które prawdopodobnie nie są
      przydatne! Starsi studenci mówią, że lepiej cąły czerwiec przeleżeć w słońcu,
      bo pytania i tak będą doty3yć wiedzy pozaszkolnej. No jednym słowem, jak sie
      nie orientujesz w świecie, to nie ma sensu wertować encyklopedii, bo i tak nic
      z tego nie będzie:) Pozdrawiam:*
      • Gość: skalman Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.05, 15:02

Test 120 pytan, 90 min.

-----------
        sumar@o2.pl
        -----------
        • Gość: Kara Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 18:07
          skąd ta informacja???
          • Gość: skalman Re: PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.udn.pl 25.06.05, 19:44
            tak se wymyśliłem żeby zamieszania narobic
            • cailte Re: PRAWO UJ - EGZAMIN 25.06.05, 19:57
              :D
              • Gość: Lamerpospolity Re:PRAWO UJ - EGZAMIN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:00
                Testy są w tegorocznym informatorze, nikt nie gada bzdur, no chyba ze TY<LOL>
    • kasiulekk Re: PRAWO UJ - EGZAMIN 28.06.05, 13:41
      hej! wiecie,ja mam informator na ten rok z UJ no i z tego co sie orientuje(na
      ich stronce tez tak pisze) to pytan mialo byc na poczatku 180 ale pisza ze moze
      byc ich 200 wiec mysle ze tak 180-200 wiecej na pewnio nie.a jesli chodzi o
      czas,to pewnie tak jak w tamtym roku czyli 130 minut:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka