12.05.06, 12:30
czy ktoś z Was poprawiajacych mature idzie na SGH? Kurcze ja sie wczoraj na
matmie załamałam. dostałąbym 80% gdyby nie BEZNADZIEJNE glupie bledy;/ boje
sie ze znow nic z tego nie wyjdzie. a wtedy to sie ząłmie. jeszcze poczyutałam
jak "wspaniali" tegoroczni maturzysci napisali wszystkie matury na 80%
rozszerzone to juz po mnie. powiesze sie na suchej galezi nad przepascia...
Obserwuj wątek
    • ultramarynaa Re: SGH 12.05.06, 13:02
      nie ide na SGH, ale na AE do Poznania chcialam isc,ale wlasnie wczoraj troche
      nagrzebalam na tej maturze,mimo ze umialam;/ na podstawowym nawet jedno zadanie
      zle zrobilam z glupoty;/ a na rozszerzonym to gdziez z 2 zle, ale myslalam ze
      bedzie lepiej i tez sie teraz martwie, ze sie nie(odpukac!!!) nie dostane tam
      gdzie chce;//
      • gosioolek Re: SGH 12.05.06, 13:14
        no widzisz... kurcze jakos to dziwnie. niby zrobiłam prawie wszytsko tzn jednego
        nie zrobiłam na rozszerzonej a kurcze takie głuuupie błędy. jak sie nie dostane
        to po prostu głowa w sciane. eh...
        • olislaw Re: SGH 12.05.06, 17:33
          także wybieram sięna sgh i wczoraj poprawiałem matme i jestem bardzo zadowolony,
          fakt faktem zadania były trochę zamotane ale do zrobienia. głowa do góry w tym
          roku nie może się nie udać. gosioolek - historia czy geografia dodatkowo?
          • gosioolek Re: SGH 12.05.06, 19:51
            Olislaw -historia ale juz poprawiona w styczniu;) wiec o nia jestem spokojna
            choc jak pewnie i Ty(wydaje mi sie ze zdajesz tez historie) wkurzasz sie na
            geografie ze taka prosta ona na maturze jest(cóż za szyk zdania:P)... mam
            nadzieje ze jakos nam sie uda. ja jestem dobrej mysli. jaki próg obstawiasz? ja
            235-245:)
            • olislaw Re: SGH 12.05.06, 20:34
              ja także historia. a próg obstawiam w granicach 250-255pkt bo widzxe że dużo
              ludzi ma ładne wyniki z mat i geo. Ile punktów masz z historii ze stycznia? Bo
              ja we wtorek poprawiam.
              • gosioolek Re: SGH 12.05.06, 20:53
                mam 74 z rozszerzonej:) dla mnie z historii to dobry wynik ale zobaczymy jaka
                bedzie w tym roku. will see. mam nadzieje tylko ze nie przekroczy tych Twoich
                oczekiwanych 255 bo bez matmy poprawionej ( a pewnie ja o pare procent tylko
                poprawie ) mam 256... ehh... z drugiej strony watpie by sie próg podniósł o 10%
                to chyba troche nierealne... przynajmniej mam taka nadzieje... no nic:)
                • monn Re: SGH 13.05.06, 00:23
                  kurcze tez chcialam zdawac jeszcze raz ale niefortunnie matme chyba znowu
                  zawalilam;/czuje ze mam wiedze ale na maturze ja trace:d ehh ile macie z jezykow
                  rozsz?
                  • olislaw Re: SGH 13.05.06, 00:42
                    ja mam ang rozsz 87% i niem podst 90%
                    • gosioolek Re: SGH 13.05.06, 08:18
                      mam 92% z niem rozsz i 97 z podst ang.Monn jaki próg obstawiasz w tym roku?
                      • samanta19 Re: SGH 13.05.06, 11:23
                        ja mam nadzieję że próg mocno się nie zmieni. mam na razie 222 punkty.
                        Poprawiałam teraz anglik, który mi w tamtym roku kiepsko poszedł i mam nadzieję
                        że do tych punktów dojdzie jeszcze 20 :)
                        Próbujecie gdzieś jeszcze czy tylko na sgh???
                        • oxy_gen_86 Re: SGH 13.05.06, 11:34
                          Samanta a ile mialas w zeszlym roku z ang? Jesli mozna oczywiscie wiedziec:)
                          • olislaw Re: SGH 13.05.06, 23:25
                            @samantha19: ja próbuje jeszcze na AE Kraków ale mam nadzieje że to tylko
                            formalność :P. POwodzenia wszystkim i do zobaczenia na eSGieHu.
                            • gosioolek Re: SGH 14.05.06, 09:06
                              ja składam jeszcze na uw na finanse, zarzadzanie i jednoczesne studia
                              ekonomiczno menadzerskie no i do poznania ale chciałabym juz nie musiec
                              wybierac...a tak bedzie jesli sie na sgh dostane no cóż... zobaczymy.
                          • samanta19 Re: SGH 14.05.06, 23:49
                            z anglika miałam 64 :( trochę mało W styczniu pisałam rosyjski. To nie jest mój
                            ulubiony język. Musiałam zdać podstawowy, ale dla zabawy poszłam na II część
                            Okazało się że zdobyłam 62% (tylko 2 % więcej niż z anglika którego znacznie
                            dłużej się uczę :P )
                • merci4 Re: SGH 17.05.06, 08:11
                  pewniak jestes
                  • edelweis1 Re: SGH 24.05.06, 12:13
                    jak ja sie ciesze ze trafilam na to forum;]myslalam ze tylko ja mam obawy ze
                    moglabym sie znowu nie dostac...;] ja pisalam gegre w styczniu i poszla mi
                    genialnie w stosunku do histori z tamtego roku ale matme znowu zwalilam:(
                    myslicie ze prog moze podskoczyc do 260:>??bo normalnie tym mlodym jakos chyba
                    dobrze poszlo;(
                    • samanta19 Re: SGH 31.05.06, 08:44
                      Baaaardzo wątpię w to żeby próg się aż tak podskoczył :) wydaje mi się że będzie
                      w granicach tego z ubiegłego roku (no może troszkę wyższy :) I nie wierzę, że
                      wszyscy tegoroczni maturzyści zdali matmę i historię na 90% Młodsi maturzyści
                      nie mogą być aż tak zdolni ;)

Bądźmy dobrej myśli :)
                      • olislaw Re: SGH 31.05.06, 16:58
                        samanta19 ale chodzi ci oczywiście o próg procentowy kiedy piszesz ze może byc
                        taki sam albo wyższy a nie punktowy, prawda? :)
    • mala-zaba Re: SGH 13.06.06, 18:43
      a ile trzeba było mieć punktów w zeszłym roku na sgh?
      • olislaw Re: SGH 13.06.06, 20:07
        280 na 400 możliwych do zdobycia = 70%

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka