Dodaj do ulubionych

Politechnika Opolska

13.05.07, 11:35
kto sie wybiera do tej szkoly? :) i na jaki kierunek? :D
Obserwuj wątek
    • martins6 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 14:41
      nikt nie wybiera tej szkoly? ;/
    • Gość: Gmin Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 15:27
      a masz może porównanie politechniki oploskiej z wrocławską??? W Opolu trzeba
      mniej punktów niż we Wrocku???
      • Gość: asd Re: Politechnika Opolska IP: *.zdnet.com.pl 13.05.07, 16:31
        podobno w opolu latwiej sie dostac niz we wrocku
        • Gość: kasia88-88 Re: Politechnika Opolska IP: *.zaodrze.punkt.pl 13.05.07, 17:40
          jestem z opola i na bank sie łatwiej dostac niz do wrocka...
          • Gość: niunia88 Re: Politechnika Opolska IP: *.zaodrze.punkt.pl 15.05.07, 11:38
            ja słyszłam ze w opolu raczej słabiutki poziom... tez tam chciałam składać ale
            juz mi sie odwidziało po róznych opiniach ;/
            • Gość: zzz Re: Politechnika Opolska IP: *.centrum.punkt.pl 15.05.07, 23:51
              ww6.tvp.pl/2874,20070515498658.strona
          • Gość: mati Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:02
            A gdzie w Opolumożna wynająć mieszkanie oczywiście niedrogie blisko budowlanki
    • Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:58
      Jestem z Opola i mówie Wam,ze do Opola moze sie dostać każdy,byle zdać mature...
      • Gość: duśka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:35
        heheh, ale ci codzi tylko o polubude? czy uniwerek też?
    • Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:39
      O uniwerek też:)nie słyszałam jeszcze od nikogo,zeby sie nie dostał do Opola bo
      zabrakło mu punktów.Tam dostaje sie każdy:)
      • Gość: duśka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:41
        ale z prawem to chyba tak nie jest?
        wątpię, żeby na prawo też przyjmowali każdego.
      • Gość: uno Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 12:18
        ja niestety słyszałam o takich przypadkach. nie przesadzajmy, moze uniwerek nie
        najwyższej rangi, ale nie biorą wszystkich chętnych.
      • Gość: . Re: Politechnika Opolska IP: 217.197.79.* 05.08.07, 16:26
        to sie dostan na prawo albo psycho:)
    • Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:50
      Wiem,ze jest to dziwne ale tam też nie jest sie cieżko dostać:)w Opolu poprostu
      nie ma konkurencji,nie jest to miasto studenckie i dlatego nie ma tam wiele
      chętnych zreszta tam przy rekrutacji na prawo biorą nawet geografie:)
      • Gość: duśka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:54
        Oooo! tak z tą geografią to też to widziałam---przesada moim zdaniem!

Ale czy to jakaś wielka różnica ukończyć prawo na Jagiellonce czy w Opolu ?
        jesli chodzi o prestiż uczelni to oooogromna, ale jeśli chodzi o papierek-żadna!
        • marlenka1988 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 19:26
          Po Jagiellonce na pewno bedziesz lepszym prawnikiem niż po Opolu. Opole ma
          niższy poziom (uniwersytet). I akurat jezeli chcesz iść na prawo to uniwersytet
          jest bardzo ważny bo później musisz dostać się na aplikacje. Jak kumpele nie
          dostały się na prawo do Wrocka czy Krakowa czy innych lepszych uczelni i lądują
          w Opolu to później próbują się za wszelka cenę przenieść.
    • marlenka1988 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 19:22
      Prawda jest taka że do Opola wszyscy się dostają byleby zdali maturę. Jestem z
      woj. opolskiego więc moge cos na ten temat powiedzieć. Średnio ci poszła
      matura??? Oczywiście że do Wrocka i Krakowa na wymarzony kierunek się nie
      dostaniesz ale do Opola??? Luzik. Przecież to porażka jak mój kuzyn w tamtym
      roku ledwo zdał maturę i dostał się na Zarządzanie z pierwszej listy i wcale
      nie ostatni:) Wręcz bym powiedziała że był gdzieś na początku listy:)
      Ja trzęse sie żeby mnie przyjęli to wrocka na ekonomie ale jakbym miała iść do
      Opola to z palcem w d..... Ale Opole to brzydkie miasto i nieciekawe nie radze
      tam iść.
      • Gość: zzz Re: Politechnika Opolska IP: *.centrum.punkt.pl 13.05.07, 19:49
        > Ale Opole to brzydkie miasto i nieciekawe nie radze tam iść.

No nie, to już przesada by tak mówić. To najspokojniejsze i jedno z
        najładniejszych miast w Polsce. Ma swoją historię i kulturę, więc to nie byle
        co. Ale rzeczywiście studiować tu niewarto. No chyba, że tylko po to, żeby się
        chwalić, że jest się magistrem, bo magistra to zdobyć tu może każdy buc
        • martins6 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 20:20
          no to marlenka1988 podbudowalas mnie ze kazdy sie tam dostaje:) ja chce tam isc
          na Wychowanie Fizyczne..z matura nie jest u mnie zle.. z testem sprawnosciowym
          tez byloby bardzo dobrze gdyby nie te cwiczenia gimnastyczne.. stanie na rekach
          itp.. tego nie umiem:) wiec mam obawy przed dostaniem sie tam:)
        • klaudiiiaw Re: Politechnika Opolska 10.07.07, 19:48
          Opole fajne miasto :)
    • Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:57
      Na AWF to wogóle,nie ma żadnych problemów wiec nie musisz sie zamartwiać:)
      • martins6 Re: Politechnika Opolska 14.05.07, 10:20
        no to mam nadzieje ze macie racje ze nie jest ciezko sie dostac:)
      • Gość: fol Re: Politechnika Opolska IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 13:03
        a jak z kierunkiem informatycznym ?:)
        • Gość: asd Re: Politechnika Opolska IP: *.zdnet.com.pl 14.05.07, 20:28
          no wlasnie.. a jak z innymi kierunkami ?
          • Gość: adrian Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:45
            Na pewno jest łatwiej dostać się do Opola niż do Wrocławia, ale nie przesadzajmy
            z tą łatwością. Wiem na przykład, że na germanistykę w zeszłym roku przyjmowali
            z pierwszej listy od 98/100 pkt, na socjologię było około 7 osób na jedno
            miejsce podobnie na politologii. Z kolei na informatyce i teologii były wolne
            miejsca na dziennych jeszcze we wrześniu. Faktem jest, że na studia dzienne
            trafiają najlepsi, a reszta na wieczorowe i zaoczne, tak jest na każdym
            uniwersytecie.
            • Gość: kasia88-88 Re: Politechnika Opolska IP: *.zaodrze.punkt.pl 14.05.07, 21:07
              z tym brzydkim miastem to bym nie przesadzała....
              • Gość: ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:49
                ale do Opola to chyba lepiej z podstawą:
                "W przypadku, gdy kandydat uzyskał dwie oceny z wybranego przedmiotu na
                egzaminie
                dojrzałości, punkty odpowiadające tym ocenom sumuje się, natomiast, gdy
                uzyskał tylko jedną ocenę, odpowiadającą liczbę punktów mnoży się przez dwa.
                5.3. Zasady obliczania wskaźnika (R):
                a) wskaźnik R obliczany jest wg wzoru:
                R = w ∙ JO + w ∙ P1 + w ∙ P2 + ES"
        • Gość: Marlenka Do fol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:57
          kolega miał 42% z podstawy z maty i się dostał na informatyke do Opola.
          • Gość: eM' Re: Do fol IP: 217.197.79.* 20.05.07, 14:20
            Bo jesli chodzi o informatyke, to tam były wolne miejsca, wiec brali jak leci.
            Potem dopiero jest przesiew. Znam pare osob z INF i wiem jak to wygląda ;)
            Wiec z tymi 42% to najwyzej do 2 roku dojdzie, jak sie nie wezmie za siebie
    • Gość: hope88 Re: Politechnika Opolska IP: *.180.54.80.sta.gaja.net.pl 16.05.07, 19:36
      jeśli chodzi o takie kierunki jak psychologia , politologia to dostać się wcale
      nie jest tak łatwo patrząc na psychologie to łatwiej można dostać się do Wrocka
      niż do Opola
      • Gość: qqq Re: Politechnika Opolska IP: *.chello.pl 20.05.07, 14:43
        sa w opolu kierunki na ktore latwo sie dostac, tylko ze zdana matura
        sa tez inne, te popularne, na ktore dostac sie trudno

a jezeli chodzi o samo miasto, to nie jest to wrocek, ale moim zdaniem jest
        badzo przyjemne, znajdzie sie tez cos do roboty - sa festiwale itd
        ale tych bankow by mogli mniej otwierac
        • Gość: sven Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:35
          witam; chcialbym wiedziec czy z matma podst. mam szanse dostac sie na
          budownictwo?? z gory dzieki
          • Gość: gość123 Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:11
            Trudno dostać się na administrację?
            • klaudiiiaw Re: Politechnika Opolska 10.07.07, 15:18
              z tego co wiem , to nie az tak trudno:):):)
              nie przesadzajcie z tym miastem no ja nie moge..:| fajne miasto... jesli sie ma
              dobre towarzystwo to ceikawie tka samo jak we Wroclawiu jak i Opolu..
              • Gość: lolka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:14
                o poziomie uczelni nie swiadczy ilosc osób na miejsce!!to ze na socjologie było
                7 os/miejscie nie znaczy wcale ze trudno sie dostac...po prostu tam składaja
                ludzie ze słaba matura albo ci z lepsza jako "wyjscie awaryjne".tak wiec moze
                byc i 1000kandydatów i np tylko 100 miejsc aleto wcale nie znaczy ze trzeba
                miec po 90%ze wszystkich przedmiotów.mam paru znajomych na socjologii w opolu-
                mature mieli napisana tragicznie ponizej przecietnej i dostali sie z listy
                rezerwowej takze...
                • klaudiiiaw Re: Politechnika Opolska 11.07.07, 00:19
                  matura nie zawsze swiadczy o wiedzy:/:/ ja uwielbiam historie, test zamkniety
                  napisalam b.dorbze, po prostu musieli uznac moj esej nie za bardoz na temat,
                  poniewaz akurat watku Prus nie poruszalam NIGDY, ominelam i teraz- moj blad...
                  i tak zwalilam maturke z histy... a historia interesuje sie od dziecka,
                  podejrzewam ze moge wiediezc wiecej niz niejedna osoba ktora miala ok 80% , a
                  ja mam 48:/
                  wiec takei przeliczniki to wiesz...
                  choc co do tego, ze moglo byc miliomn osob na miejsce- zgadzam sie, jak
                  najbardziej nie jest to wskaznik poziomu uczelni.
    • Gość: umpa Re: Politechnika Opolska IP: 80.51.147.* 10.07.07, 20:15
      nie przesadzajcie, moja koleżanka nawet nie dostała się na zaoczną pedagogikę
      do opola :D
      czyli można się nie dostać...
      chociaż to szkoła taka do d***y bardziej..
    • Gość: baton Re: Politechnika Opolska IP: *.skranetcan.pl 11.07.07, 11:01
      Ktoś wybiera się na kierunek ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI ?
      Zastanawiam się czy miałbym szanse z wynikiem: 286,5
      Podobno jak ktoś się już zarejestrował i dokonał opłaty może sprawdzić jaką
      obecnie zajmuje pozycje.
      Czy ktoś z tego kierunku mógłby zobaczyć które miejsce dawałby taki wynik ?
      Pozdrawiam
      • Gość: AKWIZYTORKA Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 12:27
        ja mam na 233,5 pkt i na inzynierii jesem na 128 miescu... a co do Opola ze
        brzydkie miasto... bzdury mi sie bardzo podoba, ma swoj klimat. Zawsze chcialam
        do Krakowa ale nie zdawalam maty na maturze wiec nie maialam szans robie
        inzyniera w Opolu a pozniej do Krakowa i nie zaluje:) Poznam dwa miasta a Opole
        BARDZO MI SIE PODBA:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka