martins6 13.05.07, 11:35 kto sie wybiera do tej szkoly? :) i na jaki kierunek? :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martins6 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 14:41 nikt nie wybiera tej szkoly? ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gmin Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 15:27 a masz może porównanie politechniki oploskiej z wrocławską??? W Opolu trzeba mniej punktów niż we Wrocku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Politechnika Opolska IP: *.zdnet.com.pl 13.05.07, 16:31 podobno w opolu latwiej sie dostac niz we wrocku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia88-88 Re: Politechnika Opolska IP: *.zaodrze.punkt.pl 13.05.07, 17:40 jestem z opola i na bank sie łatwiej dostac niz do wrocka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia88 Re: Politechnika Opolska IP: *.zaodrze.punkt.pl 15.05.07, 11:38 ja słyszłam ze w opolu raczej słabiutki poziom... tez tam chciałam składać ale juz mi sie odwidziało po róznych opiniach ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Politechnika Opolska IP: *.centrum.punkt.pl 15.05.07, 23:51 ww6.tvp.pl/2874,20070515498658.strona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 15:02 A gdzie w Opolumożna wynająć mieszkanie oczywiście niedrogie blisko budowlanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 17:58 Jestem z Opola i mówie Wam,ze do Opola moze sie dostać każdy,byle zdać mature... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duśka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:35 heheh, ale ci codzi tylko o polubude? czy uniwerek też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:39 O uniwerek też:)nie słyszałam jeszcze od nikogo,zeby sie nie dostał do Opola bo zabrakło mu punktów.Tam dostaje sie każdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duśka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:41 ale z prawem to chyba tak nie jest? wątpię, żeby na prawo też przyjmowali każdego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 12:18 ja niestety słyszałam o takich przypadkach. nie przesadzajmy, moze uniwerek nie najwyższej rangi, ale nie biorą wszystkich chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Politechnika Opolska IP: 217.197.79.* 05.08.07, 16:26 to sie dostan na prawo albo psycho:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:50 Wiem,ze jest to dziwne ale tam też nie jest sie cieżko dostać:)w Opolu poprostu nie ma konkurencji,nie jest to miasto studenckie i dlatego nie ma tam wiele chętnych zreszta tam przy rekrutacji na prawo biorą nawet geografie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duśka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:54 Oooo! tak z tą geografią to też to widziałam---przesada moim zdaniem! Ale czy to jakaś wielka różnica ukończyć prawo na Jagiellonce czy w Opolu ? jesli chodzi o prestiż uczelni to oooogromna, ale jeśli chodzi o papierek-żadna! Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka1988 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 19:26 Po Jagiellonce na pewno bedziesz lepszym prawnikiem niż po Opolu. Opole ma niższy poziom (uniwersytet). I akurat jezeli chcesz iść na prawo to uniwersytet jest bardzo ważny bo później musisz dostać się na aplikacje. Jak kumpele nie dostały się na prawo do Wrocka czy Krakowa czy innych lepszych uczelni i lądują w Opolu to później próbują się za wszelka cenę przenieść. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenka1988 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 19:22 Prawda jest taka że do Opola wszyscy się dostają byleby zdali maturę. Jestem z woj. opolskiego więc moge cos na ten temat powiedzieć. Średnio ci poszła matura??? Oczywiście że do Wrocka i Krakowa na wymarzony kierunek się nie dostaniesz ale do Opola??? Luzik. Przecież to porażka jak mój kuzyn w tamtym roku ledwo zdał maturę i dostał się na Zarządzanie z pierwszej listy i wcale nie ostatni:) Wręcz bym powiedziała że był gdzieś na początku listy:) Ja trzęse sie żeby mnie przyjęli to wrocka na ekonomie ale jakbym miała iść do Opola to z palcem w d..... Ale Opole to brzydkie miasto i nieciekawe nie radze tam iść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Politechnika Opolska IP: *.centrum.punkt.pl 13.05.07, 19:49 > Ale Opole to brzydkie miasto i nieciekawe nie radze tam iść. No nie, to już przesada by tak mówić. To najspokojniejsze i jedno z najładniejszych miast w Polsce. Ma swoją historię i kulturę, więc to nie byle co. Ale rzeczywiście studiować tu niewarto. No chyba, że tylko po to, żeby się chwalić, że jest się magistrem, bo magistra to zdobyć tu może każdy buc Odpowiedz Link Zgłoś
martins6 Re: Politechnika Opolska 13.05.07, 20:20 no to marlenka1988 podbudowalas mnie ze kazdy sie tam dostaje:) ja chce tam isc na Wychowanie Fizyczne..z matura nie jest u mnie zle.. z testem sprawnosciowym tez byloby bardzo dobrze gdyby nie te cwiczenia gimnastyczne.. stanie na rekach itp.. tego nie umiem:) wiec mam obawy przed dostaniem sie tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 20:57 Na AWF to wogóle,nie ma żadnych problemów wiec nie musisz sie zamartwiać:) Odpowiedz Link Zgłoś
martins6 Re: Politechnika Opolska 14.05.07, 10:20 no to mam nadzieje ze macie racje ze nie jest ciezko sie dostac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fol Re: Politechnika Opolska IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.07, 13:03 a jak z kierunkiem informatycznym ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Politechnika Opolska IP: *.zdnet.com.pl 14.05.07, 20:28 no wlasnie.. a jak z innymi kierunkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adrian Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 20:45 Na pewno jest łatwiej dostać się do Opola niż do Wrocławia, ale nie przesadzajmy z tą łatwością. Wiem na przykład, że na germanistykę w zeszłym roku przyjmowali z pierwszej listy od 98/100 pkt, na socjologię było około 7 osób na jedno miejsce podobnie na politologii. Z kolei na informatyce i teologii były wolne miejsca na dziennych jeszcze we wrześniu. Faktem jest, że na studia dzienne trafiają najlepsi, a reszta na wieczorowe i zaoczne, tak jest na każdym uniwersytecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia88-88 Re: Politechnika Opolska IP: *.zaodrze.punkt.pl 14.05.07, 21:07 z tym brzydkim miastem to bym nie przesadzała.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 08:49 ale do Opola to chyba lepiej z podstawą: "W przypadku, gdy kandydat uzyskał dwie oceny z wybranego przedmiotu na egzaminie dojrzałości, punkty odpowiadające tym ocenom sumuje się, natomiast, gdy uzyskał tylko jedną ocenę, odpowiadającą liczbę punktów mnoży się przez dwa. 5.3. Zasady obliczania wskaźnika (R): a) wskaźnik R obliczany jest wg wzoru: R = w ∙ JO + w ∙ P1 + w ∙ P2 + ES" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marlenka Do fol IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.07, 09:57 kolega miał 42% z podstawy z maty i się dostał na informatyke do Opola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM' Re: Do fol IP: 217.197.79.* 20.05.07, 14:20 Bo jesli chodzi o informatyke, to tam były wolne miejsca, wiec brali jak leci. Potem dopiero jest przesiew. Znam pare osob z INF i wiem jak to wygląda ;) Wiec z tymi 42% to najwyzej do 2 roku dojdzie, jak sie nie wezmie za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hope88 Re: Politechnika Opolska IP: *.180.54.80.sta.gaja.net.pl 16.05.07, 19:36 jeśli chodzi o takie kierunki jak psychologia , politologia to dostać się wcale nie jest tak łatwo patrząc na psychologie to łatwiej można dostać się do Wrocka niż do Opola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: Politechnika Opolska IP: *.chello.pl 20.05.07, 14:43 sa w opolu kierunki na ktore latwo sie dostac, tylko ze zdana matura sa tez inne, te popularne, na ktore dostac sie trudno a jezeli chodzi o samo miasto, to nie jest to wrocek, ale moim zdaniem jest badzo przyjemne, znajdzie sie tez cos do roboty - sa festiwale itd ale tych bankow by mogli mniej otwierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sven Re: Politechnika Opolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:35 witam; chcialbym wiedziec czy z matma podst. mam szanse dostac sie na budownictwo?? z gory dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość123 Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:11 Trudno dostać się na administrację? Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiiiaw Re: Politechnika Opolska 10.07.07, 15:18 z tego co wiem , to nie az tak trudno:):):) nie przesadzajcie z tym miastem no ja nie moge..:| fajne miasto... jesli sie ma dobre towarzystwo to ceikawie tka samo jak we Wroclawiu jak i Opolu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolka Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 20:14 o poziomie uczelni nie swiadczy ilosc osób na miejsce!!to ze na socjologie było 7 os/miejscie nie znaczy wcale ze trudno sie dostac...po prostu tam składaja ludzie ze słaba matura albo ci z lepsza jako "wyjscie awaryjne".tak wiec moze byc i 1000kandydatów i np tylko 100 miejsc aleto wcale nie znaczy ze trzeba miec po 90%ze wszystkich przedmiotów.mam paru znajomych na socjologii w opolu- mature mieli napisana tragicznie ponizej przecietnej i dostali sie z listy rezerwowej takze... Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiiiaw Re: Politechnika Opolska 11.07.07, 00:19 matura nie zawsze swiadczy o wiedzy:/:/ ja uwielbiam historie, test zamkniety napisalam b.dorbze, po prostu musieli uznac moj esej nie za bardoz na temat, poniewaz akurat watku Prus nie poruszalam NIGDY, ominelam i teraz- moj blad... i tak zwalilam maturke z histy... a historia interesuje sie od dziecka, podejrzewam ze moge wiediezc wiecej niz niejedna osoba ktora miala ok 80% , a ja mam 48:/ wiec takei przeliczniki to wiesz... choc co do tego, ze moglo byc miliomn osob na miejsce- zgadzam sie, jak najbardziej nie jest to wskaznik poziomu uczelni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umpa Re: Politechnika Opolska IP: 80.51.147.* 10.07.07, 20:15 nie przesadzajcie, moja koleżanka nawet nie dostała się na zaoczną pedagogikę do opola :D czyli można się nie dostać... chociaż to szkoła taka do d***y bardziej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baton Re: Politechnika Opolska IP: *.skranetcan.pl 11.07.07, 11:01 Ktoś wybiera się na kierunek ZARZĄDZANIE I INŻYNIERIA PRODUKCJI ? Zastanawiam się czy miałbym szanse z wynikiem: 286,5 Podobno jak ktoś się już zarejestrował i dokonał opłaty może sprawdzić jaką obecnie zajmuje pozycje. Czy ktoś z tego kierunku mógłby zobaczyć które miejsce dawałby taki wynik ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AKWIZYTORKA Re: Politechnika Opolska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 12:27 ja mam na 233,5 pkt i na inzynierii jesem na 128 miescu... a co do Opola ze brzydkie miasto... bzdury mi sie bardzo podoba, ma swoj klimat. Zawsze chcialam do Krakowa ale nie zdawalam maty na maturze wiec nie maialam szans robie inzyniera w Opolu a pozniej do Krakowa i nie zaluje:) Poznam dwa miasta a Opole BARDZO MI SIE PODBA:) Odpowiedz Link Zgłoś