Dodaj do ulubionych

chlorella a żołądek

15.02.13, 12:54
Czy jak zażywam połowe dawki czyli 7 tabletek ( z 15 zalecanych) na czczo popijając je 500 ml wody, a po pół godzinie piję kawę to mogę mieć bóle żołądka (pierwszy posiłek jem zwykle koło 11.00)? Od momentu zażywania w ten sposób chlorelli mam bóle żołądka i zastanawiam się czy to nerwy czy może chlorella tak działa.
Obserwuj wątek
    • mtcm1 Re: chlorella a żołądek 17.02.13, 10:24
      Dawkowanie. Ponieważ Chlorella ma dużą zawartość chlorofilu i kwasów nukleinowych (RNA/DNA) dzienna dawka zapobiegawcza to 2-3g. W okresach natężenia stresu lub podczas choroby 6-12g. Taką dzieną dawkę powinno podzielić się na 3 porcje w ciągu dnia.
      Nie wiem w jakim celu stosujesz chlorellę (napisz).
      Wg mnie za późno zjadasz śniadanie godzina 11 nie jest właściwa ponieważ wówczas mija czas max energetycznego żołądka i śledziony a rozpoczyna się czas max energ. serca. Wrzucanie wówczas jedzenia hm... Kawa dodatkowo jest gorzka więc obciąża nieco serce które jest wówczas w max. energetycznym. Skąd moze pochodzić ból żółądka masz wyjaśnione powyżej. Żołądek rozpoczyna swój max od 7 do 8 potem od 9-11 śledziona jeśli w tym czasie zołądek otrzyma pożywienie jest w stanie je nie tylko strawić ale odseparować wszystkie składniki ważne dla organizmu. Zegar narządów (Tradycyjna Medycyna CHińska); Chlorella - Odżywianie dla zdrowia str. 281 :)

Pozdrawiam mtcm1 :) Kraków

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka